Yläkouluvalmennuksen kehittäminen valmisteilla

Salibandyliitto kehittää yläkouluvalmennusta Helsingissä. Kehitystyö tehdään yhteistyössä pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea), oppilaitosten ja yläkoulutoiminnassa toimivien seurojen kanssa.
 
Yläkouluvalmennus käynnistettiin Helsingissä muutama vuosi sitten yhteistyössä Urhean, alueen seurojen ja Salibandyliiton kanssa. Saatujen kokemusten perusteella ja Olympiakomitean akatemiaohjelman uuden kehityshankkeen mahdollistamana yläkouluvalmennusta halutaan kehittää ja jalostaa huippu-urheilua tukevaksi valmennukseksi. Siitä tulee osa uutta salibandyn huippu-urheilijan polkua.

Eri puolilla Suomea aloittaa syksyllä urheiluyläkouluja, joita nimitetään jatkossa myös osaamiskeskuksiksi. Näistä osa aloittaa yhteistyön salibandyn kanssa. Helsinkiin kouluja on tavoitteena saada kolme, joihin pelaajia ohjataan hakemaan yhteistyössä seurojen kanssa. Näissä osaamiskeskuksissa on koulun ohella mahdollisuus harjoitella 10 tuntia viikossa. Näistä neljä tuntia on lajivalmennusta ja loput kuusi tuntia yleisvalmennusta.

Lajivalmennuksesta tulevat vastaamaan Salibandyliiton nimeämät valmentajat. Valmennuksen tavoitteena on kehittää pelaajien valmiuksia huippu-urheiluun tähtäävään harjoitteluun. Saatuja kokemuksia pyritään jakamaan ja hyödyntämään myöhemmin myös muissa Suomen urheiluyläkouluissa, joissa salibandy on valmennuslajina.

Pahoittelemme aikaisemmin tällä viikolla nettisivuillamme hetken aikaa olleen uutisen antamaa harhaanjohtavaa kuvaa yläkouluvalmennuksen kehittämisestä Helsingissä.
 
Tiedotamme yläkouluvalmennuksen kehitystyöstä lisää, kun valmistelutyöt etenevät.

Jaa artikkeli