Erotuomareille

Tutustu myös erotuomareiden infosivuun! Sieltä löydät ladattavaa materiaalia,  mm. sääntöjä.

Usein kysytyt kysymykset

 • Erotuomariksi pääset osallistumalla erotuomareiden peruskoulutukseen. Erotuomarina voivat toimia kaikki 12 vuotta täyttäneet. Peruskoulutuksia järjestetään kaikilla alueillamme, pääsääntöisesti loka- ja helmikuun välisinä aikoina. Koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportissa. Peruskoulutuksen lähiopetusosuus on pituudeltaan 8 tuntia (1 viikonloppupäivä tai 2 arki-iltaa, ajankohdasta riippuen), jonka lisäksi koulutukseen kuuluu verkko-oppimisympäristössä suoritettavia tehtäviä ja sääntökoe.

 • Luokitusten muutoksista päättää oman alueesi alueellinen johtoryhmä. Luokitusmuutoksia tehdään mm. kirjallisten palautteiden (otteluvalmennus, mentorointi) ja kokeneilta kollegoilta saatujen palautteiden pohjalta. Erotuomareiden erotuomaripolku vaihtelee hyvin paljon yksilöllisesti; toiset etenevät nopeammin kuin toiset. Aloittaneella erotuomarilla luokituksen nouseminen aluetasolta kohti yksittäisiä otteluita vie normaalisti n. 5 kautta, mutta tavoitteellinen ja kyvykäs erotuomari voi saavuttaa nousun jo aiemminkin.

 • Paras tapa on poistaa tehty lasku ennen kuin lasku on ehtinyt siirtyä eteenpäin. Laskun tila on tällöin ”hyväksytty”/”automaattisesti hyväksytty”. Poista lasku ja tee lasku uudestaan matkakulujen kanssa.

  Jos lasku on ehtinyt jo mennä maksatukseen eli on tilassa ”maksatuksessa”/”maksettu”, niin toimi seuraavasti:

  Turnausmuotoiset ottelut: Lisää matkakulut seuraavaan turnausmuotoisten otteluiden matkalaskuusi. Selitteeseen tulee aina kirjata se, minkä laskun matkakulut (laskun numero) on lisätty kyseiseen otteluun extrana.

  Yksittäiset ottelut: Yksittäisten otteluiden matkakulut siirtyvät aina ottelukohtaisesti kotijoukkueen maksettavaksi, joten et voi käyttää tässä samaa mallia kuin turnausmuotoisten otteluiden yhteydessä. Ota asiasta yhteyttä alueesi erotuomariasettelijaan ja sovi yksilöllinen tapa hoitaa asiaa eteenpäin.

 • Tällaisessa tapauksessa vastalause merkitään apupöytäkirjaan ja vastalauseen tekevä joukkue ja vähintään toinen ottelun erotuomareista (lähtökohtaisesti molemmat) allekirjoittavat apupöytäkirjan vastalauseen merkitsemisen jälkeen. Tutustu tarkempaan ohjeeseen tästä.

 • Erotuomaripalkkioiden keskitetyn maksujärjestelmän (SBET) infosivu luettavissa täältä.

  Toimi ohjeen mukaan eli lähetä sivuverokortti sähköpostitse osoitteella erotuomarilaskutus@salibandy.fi.
  Huomaathan(!), että päätulon verokortti tulee lähettää alkuperäisenä.

 • Kyllä voit. Ole yhteydessä erotuomarikoordinaattoriin (yhteystiedot sivun lopussa) tarkempia ohjeita varten.

Lisätietoja

Tero Merenheimo
Erotuomarikoordinaattori
Erotuomaritoiminnan asiakaspalvelu (ma-pe 10-15), koulutusten koordinointi ja koulutusmateriaalien tuottaminen. Sähköisten järjestelmien ylläpito ja käytön opastus. Uusien erotuomarien rekrytointi.