Miehet

SUOMEN CUP 2020-21

Salibandyn perinteikkään Suomen Cupin mestaruudesta pelataan 32. kerran. Suomen Cupin hallitseva mestari on Classic Tampereelta.

Suomen Cupin ilmoittautuminen on päättynyt. Osallistumismaksu on 350 euroa. Joukkueelle palautetaan puolet osallistumismaksusta, jos se tippuu ensimmäisellä pelaamallaan turnausmuotoisella kierroksella.

Suomen Cup käynnistyy alueellisilla turnausmuotoisilla kierroksilla elo-syyskuun vaihteessa ja Cup huipentuu helmikuussa pelattaviin finaaleihin.

Cupin 5. kierros

Cupin 5. kierroksen runkopelipäivä on su 25.10. Cupin 5. kierroksella pelaavat 7 Divari-joukkuetta sekä 11 alueellisista kaavioista tulevaa joukkuetta.

Joukkueet arvotaan ottelupareiksi alueellisista koreista. Alemman sarjan joukkueella on otteluparissa kotietu. Jos joukkueet tulevat samalta sarjatasolta kotietu määräytyy arvonnassa.

Otteluparit

Hawks – Rangers
Blackbirds/Tiikerit II – M-Team
Tor/HIFK – VSS
BBU – O2-Jyväskylä
O2-Jyväskylä Akatemia – Troopers
KU-68 – FBC Turku
MLT – Koovee
SSRA/ISB – Karhut
TPS 3 – SalBa

Suomen Cupin aikataulutus 2020-21

Esikarsinta tarvittaessa (alueellinen kaavio) 22.-23.8.
Kierros 1 (alueellinen kaavio) 29.8.-30.8.
Kierros 2 (alueellinen kaavio) 12.-13.9.
Kierros 3 (alueellinen kaavio) 26.9.
Kierros 4 (alueellinen kaavio) 10.10.
Divarin Cup-kierros 10.10.
Salibandyliigan Cup-kierros 24.10.
Kierros 5 25.10.
Kierros 6 8.11.
Kierros 7 (puolivälierät) 21.11.
Kierros 8 (välierät) 20.1.2021
Finaali 20./21.2.

Alueelliset kierrokset:

Suomen Cupin 1.-4. kierrokset pelataan alueellisen kaavion mukaan. Kaavio tehdään ja julkaistaan ilmoittautumisten päätyttyä.

Alueellisten kaavioiden kierroksilla tulevat mukaan portaittain joukkueet Suomisarjasta ja 2.-6. divisioonista. Ensimmäiset kierrokset pelataan turnausmuotoisina ja viimeisimmät yksittäisinä otteluina.

Suomen Cupissa alueita on neljä ja ne muodostuvat yhdistetyistä Salibandyliiton toiminnallisista alueista.

Ensimmäisten kierrosten otteluohjelmat julkaistaan kesäkuussa.

Palkinnot:

Suomen Cupin voittaja palkitaan cupin kiertopalkinnolla, kultamitalein sekä 10 000 euron rahapalkinnolla. Finaalin hävinnyt palkitaan hopeamitaleiden lisäksi 5 000 euron rahapalkinnolla. Välierien häviäjät kuittaavat kumpikin 1 000 euroa.

Aluefinaalit:

Aluefinaaleissa kohtaavat kunkin neljän cup-alueen kaksi pisimmälle edennyttä joukkuetta (Suomisarjasta ja alueellisista sarjoista), panoksena on aluemestaruuspokaali, mitalit sekä 1 000 rahapalkinto.

Useamman kuin kahden alueellisen kaavion joukkueen pudotessa samalla kierroksella, vertaillaan joukkueita seuraavassa järjestyksessä: 1) putoamista edeltävällä yksittäisten otteluiden kierroksella pudotetun joukkueen sarjataso, 2) järjestyksessä sitä edeltävien yksittäisten otteluiden kierrosten vastustajien sarjataso, 3) turnausmuotoisella kierroksella: a) sijoitus lohkossa, b) turnauksen maaliero / pelatut ottelut, c) turnauksen tehdyt maalit / pelatut ottelut. Mikäli kaikki edelliset ovat tasan, tai joku vertailtavista joukkueista ei ole osallistunut vertailtavalle kierrokselle, määrittää aluefinaalipaikan arpa.

Aluefinaaleissa kotijoukkueena toimii alueen pidemmälle edennyt joukkue edellämainittua vertailukriteeristöä käyttäen.

Jani Holopainen
Pääsarjapäällikkö
F-liiga miehet ja naiset, miesten Divari