Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminta on Salibandyliiton kivijalka. Liitto järjestää vuosittain noin 30 000 ottelua noin 3 000 joukkueelle.

TAVOITE: Järjestämme otteluita ja turnauksia Salibandyliiton jäsenseuroille ja niiden jäsenille. Huolehdimme olosuhteiden riittävyydestä ja niiden turvallisuudesta sekä laadusta. Ylläpidämme ja kehitämme kilpailutoiminnan edellyttämiä toimintoja, kuten erotuomaritoimintaa. Arvioimme ja kehitämme sarjatoimintaa lajia edistävällä tavalla salibandyn strategian mukaisesti.

TOIMINNAN LAAJUUS JA PALVELUN SISÄLTÖ: Kilpailutoiminnan organisoiminen 30 000 otteluun noin 60 000 pelaajalle. Sarjoihin osallistuu noin 3000 joukkuetta ja toimintaan noin 1000 erotuomaria. Joukkueet pelaavat sarjoissa noin 20 ottelua kaudessa ja niitä pelataan noin 400 hallissa yli 450 kentällä. Noin 80 % sarjoista pelataan turnausmuotoisesti (3700 turnausta/kausi) ja järjestämme nämä sarjat seuroille ja joukkueille avaimet käteen periaatteella.

Näissä sarjoissa osallistujille otteluohjelmien lisäksi varaamme ja maksamme salivuorot, teemme erotuomariasettelut, ylläpidämme tulospalvelujärjestelmää ja suoritamme seurojen puolesta erotuomaripalkkiot sekä erotuomareiden matkakulut keskitetyn maksujärjestelmän kautta. Salibandyliitto vastaa erotuomaripalkkioiden ennakonpidätyksistä.

Yksittäisinä otteluina pelataan pääsarjat (miesten ja naisten Salibandyliigat sekä miesten Divari), naisten 1. div., miesten 2. div., valtaosa Suomen Cupin kierroksista sekä pääsääntöisesti kaikki junioreiden valtakunnalliset sarjat. Kaikkien sarjojen sarjatoiminnan järjestää Salibandyliitto (mukaan lukien pääsarjat).

PALVELUN KÄYTTÄJÄT: Jäsenseurat ja pelipassin omaavat pelaajat sekä erotuomarit.

PALVELUN TUOTTAJA: Toteutamme valtaosan toiminnasta liiton toimihenkilöiden voimin. Hyödynnämme sähköisiä palveluita (mm. palvelusivusto, tulospalvelu, sbet ja Moodlen verkko-oppimisympäristö) hyödyntäen ulkopuolisia palveluntarjoajia niiden tuottamiseen ja ylläpitoon. Lisäksi maksamme erotuomaritoiminnan vastuuhenkilöille palkkioita mm. asettelutehtävistä ja koulutuksien organisoimisesta.

MITEN JÄRJESTÄMME TOIMINNAN: Sarjakausi järjestetään vuosikellon mukaisesti toimihenkilöiden organisoimana. Sarjakausi alkaa porrastetusti elo-syyskuussa päättyen maalis-huhtikuussa. Toimintaa ohjaavat liittohallituksen lisäksi erotuomari- ja kilpailuvaliokunta.

PALVELUN TUOTOKSET JA HYÖDYT: Salibandyliitto järjestää monenlaista ja monitasoista sarjatoimintaa vastaamaan seurojen, joukkueiden, pelaajien ja erotuomareiden haluja, tavoitteita ja tarpeita, jotta yhä useampi voi ottaa lajin omakseen sekä mahdollistaa huippusalibandyn kehityksen. Turnausmuotoisilla sarjoilla saamme pidettyä osallistujien kustannuksia (mm. sali- ja matkakustannukset) maltillisina.

PALVELUN KUSTANNUKSET: Sarjan osallistumismaksulla (220 – 1540 €) katamme turnausmuotoisten otteluiden salikustannukset ja erotuomareiden matkakulut, sekä kaikissa sarjoissa erotuomareiden asettelukulut, sähköisistä järjestelmistä ja palkinnoista aiheutuvat kulut sekä sarjojen hallinnoinnin ja asiakaspalvelun. Kilpailusäännöissä määritellään mm. erotuomaripalkkioiden, pelaajasiirtojen ja sarjapaikan siirtojen kustannukset.

PALVELUN ONNISTUMISEN MITTAAMINEN: Teemme osallistuville joukkueille kausittain palautekyselyn, jonka perusteella teemme tarvittavia muutoksia sarjatoimintaan (vastauksia 700-1000 kpl/kausi). Lisäksi järjestämme alueellisesti seuratapaamisia, joissa käydään läpi alueen sarjatoiminnan kehityskohteita.