Tulevaisuuden valmentajat – uutuuskirja salibandysta

Salibandyn ja muiden pallopelien valmentamisesta on tehty uusi kirja nimeltään Tulevaisuuden Valmentajat. Kustantajana kirjalle toimii Väyläkirjat Rovaniemeltä.

Kirjan on kirjoittanut 16 vuoden valmennuskokemuksen omaava pääsarjoissa valmentanut salibandyvalmentaja Jouni Juurela. Kirjailija on tunnettu erityisesti nuorten pelaajien kasvattamisesta kohti pääsarjoja sekä nuorten maajoukkueotteluita. Kirjailijalta löytyy myös kokemusta jääkiekkoseurassa työskentelystä.

Valmentajan tärkein rooli on toimia ryhmässään tulevaisuuden tähystäjänä. Olet purjelaivan mastossa tähystämässä ja näkemässä ensimmäisenä muutokset horisontissa. – Jouni Juurela

– Valmentamisen aloittaessa edessäsi on usein tyhjä sivu, johon aletaan kerätä valmennustietoutta. Arvokasta tietoa on tarjolla suuri määrä, mutta se on hajautettuna ympäriinsä. Valmentamisen aloittaessani kaipasin käsiini yhtä opusta, jonka sivuilta löytyisi lähes kaikki olennainen. Alussa itselleni oli epäselvää, että mitä kaikkea oman lajini joukkuepelaamiseen kuuluu ja miten käytännössä voin kehittää joukkueeni pelaamista, Jouni Juurela kertoo.

Tämä kirja, Tulevaisuuden Valmentajat on kerännyt yhteen monista tietolähteistä tämän päivän joukkuepelivalmentamisen olennaisimmat asiat.

Kirjassa käsitellään monen tasoisia aihealueita, sillä osa on hyvin perustietoa ja osassa hypätään suoraan joukkuepelaamisen syvään päähän. Kirja sopii siis sekä valmennusuraansa aloitteleville koutseille ja ohjaajille että kokeneemmille valmentajille.

Kirjassa käsitellään muun muassa näitä aiheita:
– mitä on pelin skannaaminen ja kuinka sitä kehitetään
– riskien versus mahdollisuuksien kautta valmentaminen
– pelillisten innovaatioiden löytäminen muista lajeista
– joustavat periaatteet versus raiteet joukkueen pelitavassa
– miten muista pallopeleistä voi löytää innovaatioita
– millaisia yksilön ominaisuuksia salibandyssä vaaditaan huipputasolla
– miten räätälöidään pelitapaan sopivia harjoitteita

Kirjan voi tilata suoraan kirjailija Jouni Juurelalta sähköpostitse osoitteesta jouni.juurela@outlook.com.

Jaa artikkeli