Sarjaan ilmoittaminen

Sarjaan ilmoittaminen kaudelle 2022-23 alkaa ma 25.4. Ilmoittaminen tapahtuu porrastetusti pääsarjoista alaspäin. Lisätiedot Kausi-infossa.

Sarjaan ilmoittamisen edellytykset:

 • Seuran jäsenyys Salibandyliitossa (pl. harrastesarjat).
 • Seuran ja joukkueen yhteyshenkilö-roolien asettaminen Palvelusivustolla.
 • Seuralla ei saa olla maksurästejä tai muita velvoitteita Salibandyliittoa kohtaan.

Joukkueiden ilmoittaminen sarjoihin tapahtuu tuttuun tapaan sähköisesti Salibandyn Palvelusivustolla. Lisätietoa takarajoista ja hinnoista löytyy kausi-infossa. Ilmoittaminen tehdään käyttäen seuratunnusta (muotoa A12345678).

Palvelusivustolla näytetään vain ne sarjat, joissa ilmoittaminen on sillä hetkellä avoinna.

>> SIIRRY SALIBANDYN PALVELUSIVUSTOLLE !

Huomioikaa etenkin seuraavat asiat ennen joukkueen ilmoittamista sarjaan:

 • Seuralle ja joukkueelle pitää lisätä yhteyshenkilö. Joukkueen ilmoittaminen sarjaan ei onnistu ilman yhteyshenkilöä. Yhteyshenkilöiden lisääminen tapahtuu joukkuetta sarjaan ilmoitettaessa. Mikään muu rooli kuin ”yhteyshenkilö” EI kelpaa.
 • Järjestelmä tarjoaa oletuksena edellisen kauden yhteyshenkilöitä.
 • Sarjaan ilmoittamiseen kirjaudutaan seuran tunnuksella (A-alkuinen tunnus). EI siis joukkuetunnuksella (SBT-alkuinen tunnus). Tunnus-asioissa palvelee liiton asiakaspalvelu p. 0400-529017.
 • Sarjaan ilmoittamiset ovat käynnissä kausi-infon takarajojen mukaisesti.
 • Seura EI voi itse lisätä joukkueita Palvelusivustolla. Kaikki uudet joukkueet lisää alue/sarjavastaava! Voitte olla yhteydessä myös liiton asiakaspalveluun p. 0400-529017.
 • Mikäli seuralla on mitä tahansa rästejä Salibandyliitolle, ilmoittaminen on estetty. Ota tällöin yhteyttä liiton asiakaspalveluun p. 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi
 • Seura ei voi ilmoittaa joukkueita ns. vieraalle alueelle. Esim. Etelä-Suomen seura ei oletuksena voi ilmoittaa joukkuetta Pohjois-Suomen sarjoihin. Sen sijaan kaikki seurat voivat ilmoittaa joukkueita valtakunnallisiin sarjoihin, esim. P21 SM-sarja.

Sarjaan ilmoittaminen lyhyesti:

 • Sarjailmoittautumisessa valitaan ensin sarjataso (esim. M6Div). Alue tulee automaattisesti sarjahallinnasta, eli Etelä-Suomen seura näkee vain Etelä-Suomen sarjavalikoiman, lisättynä valtakunnallisilla sarjoilla.
 • Joukkueen kohdalla seuralle tarjotaan edelliskauden tietojen perusteella joukkuelistausta. Listasta valitaan haluttu joukkue, esim. TESTIJOUKKUE IV. Viime kaudesta poiketen listalla näkyvät nyt kaikki juniorijoukkueetkin, eikä niitä voi enää lisätä itse.
 • Tarkistathan huolella, että ilmoitat oikean joukkueen oikeaan sarjaan!
 • Mikäli listalla ei ole sopivaa joukkuetta valittavissa (esim. kokonaan uusi joukkue) tulee olla yhteydessä sarjavastaavaan, tai liiton asiakaspalveluun, joka lisää joukkueen Palvelusivustolle.
 • Joukkueella ja seuralla tulee olla yhteyshenkilö. Mikäli ne puuttuvat, ilmoittaminen sarjaan ei onnistu. Huomaa, että tässä yhteydessä tarkoitetaan yhteyshenkilö -roolia. Mikään muu rooli ei käy, esim. joukkueenjohtaja.
 • Seuran ja yhteyshenkilön yhteystiedot tulee päivittää sarjaan ilmoittamisen yhteydessä.
 • Ilmoittamisen hyväksynnän jälkeen järjestelmä muodostaa joukkueesta, sarjatasosta riippuen, 1-3 eräisen sarjalaskun seuran Palvelusivustolle. Seuralle lähetetään lisäksi sähköpostivahvistus sarjaan ilmoittamisen onnistumisesta. Vahvistusviesti sisältää linkit ko. joukkueen sarjalaskuihin.
 • Seura maksaa sarjalaskut eräpäiviin mennessä ja tarkkailee maksutilanteita Palvelusivustolla.
 • Joukkue kiinnittyy valittuun sarjaan. Seuran yhteyshenkilö saa sähköpostiinsa vahvistuksen ja linkit sarjalaskuihin.
 • Jako lohkoihin tapahtuu ilmoittautumisten jälkeen. Sarjavastaava on tarvittaessa yhteydessä mikäli jokin sarja ei toteudu esim. vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi. Lohkojakoja ei tule tiedustella liitosta erikseen!

Poikkeavan nimen käyttö aikuisten sarjoissa:
Mikäli joukkue haluaa pelata seuranimestä poikkeavalla joukkuenimellä, niin siitä tulee maksaa Kilpailusääntöjen mukainen lisämaksu 85 euroa. Ilmoittautumisjärjestelmä ei mahdollista joukkuenimen muuttamista, vaan siitä tulee olla erikseen yhteydessä sarjavastaavaan. Poikkeavan joukkuenimen tulee olla asiallinen ja lopullisen hyväksynnän tekee liitto. Hyväksynnän jälkeen liitto toimittaa seuralle 85 euron suuruisen laskun per hyväksytty nimiehdotus ja sarjavastaava muutta joukkuenimen Palvelusivustolle.

Myöhässä tehtävä ilmoittautuminen ja korotettu osallistumismaksu:
Mikäli sarjaan ilmoittautumisessa ei ole valittavissa tiettyä sarjatasoa, todennäköisin syy on se, että ilmoittautuminen on päättynyt. Ole tällöin yhteydessä sarjavastaavaan ja tiedustele mahdollisuudesta ilmoittaa joukkue myöhässä. Takarajan jälkeen Salibandyliitto voi määrätä korotetun ilmoittautumismaksun. Korotus on 100€/aikuisjoukkue tai 50€/juniorijoukkue. Summa lisätään automaattisesti sarjamaksuun. Uuden jäsenseuran joukkueilla ei ole korotettuja maksuja.

Lisää tietoa sarjoista:
Sarjakauden tuhti infopaketti on luettavissa kausi-info julkaisusta huhtikuun puolivälistä lähtien. Sarjojen omilla alasivuilla voi myös seurata ilmoittautumisten tilanteita.

Uudet seurat huomio!
Mikäli seuranne ei ole vielä Salibandyliiton jäsenseura, tai ette ole aiemmin pelanneet liiton sarjoissa, saatte tarpeellisen informaation sivulta ”Uudet seurat”. Sarjatoimintaan voivat ilmoittautua vain hyväksytyt jäsenseurat, joille on myönnetty Palvelusivuston seuratunnus. Jäsenasioissa palvelee Salibandyliiton asiakaspalvelu p. 0400 529017.

ONGELMIA?
Ole yhteydessä Salibandyliiton asiakaspalveluun p. 0400-529017 / asiakaspalvelu@salibandy.fi