Pelipassit

Tällä hetkellä myynnissä ovat kauden 2020-21 pelipassit. Pelipassi-info kaudelle 2021-22 valmistuu heinäkuun aikana ja ko. kauden pelipassimyynti alkaa 1.8.2021.


Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kaikista kauden 2020-21 pelipasseista, linkin pelipassien ostoon, kysymyksiä ja vastauksia sekä tietoa urheiluvakuutuksesta.

Kaikkia Salibandyliiton pelipasseja voi ostaa Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kanssa tai ilman sitä.

Kysyttävää pelipasseista?

Salibandyliiton asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin numerossa 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16.30) tai sähköpostitse asiakaspalvelu@salibandy.fi  Palvelemme myös Facebookissa yksityisviesteillä. Tutustu myös pelipassien UKK-osioon.

Huomioitavaa kaudella 2020–2021: 

 • Uusina passeina esitellään Lasten pelipassi sekä Aikuisten ja Junioreiden harrastepelipassit. Nämä pelipassit korvaavat seuraavat poistuneet tuotteet: pelimaailman pelipassi, kortteliliigan pelipassi, pistemestarin pelipassi ja kerhopelipassi.
 • 1.1.2009 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen lasten pelipassi kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
 • Hoitokorvauksen maksimi pysyy samana kuin kaudella 2019-2020 (15 000 euroa)
 • 1.1.2009 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
 • Ennen 1.1.2009 syntyneillä omavastuu 100 € kaikissa passiluokissa
 • Oikeus korvaukseen syntyy, kun äkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus- tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet
 • Korvataan ortopediset tuet ja sidokset
 • Hammasvammoissa ei enimmäiskorvausaikaa
 • Kipsaushoidon jälkeen maksetaan fysioterapiaa.

Tutustuthan tarkemmin Sporttiturvan tuoteselosteisiin. Löydät tuoteselosteista myös toimintaohjeet vahinkotapauksissa.

SALIBANDYN KILPAPELAAMINEN 

Jokaisen Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaamiseen oikeuttava pelipassi ennen ensimmäistä otteluaan. Erotuomareiden tulee hankkia joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai erotuomarin pelipassi ja valmentajien valmentajan pelipassi (kilpapelipassi käy myös).

Aikuisten pelipassi 
Aikuisten pelipassi on tarkoitettu vuonna 2002 ja aikaisemmin syntyneille, jotka osallistuvat liiton viralliseen kilpailutoimintaan. Miehissä tämä tarkoittaa sarjatasoja Suomisarja, 2.-6.-divisioonat, naisissa 1.-4.-divisioonat sekä yli 18-vuotiaita A-junioreita. Aikuisten pelipassilla voi pelata myös seniorisarjoissa.

Aikuisten pelipassi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kanssa, jossa on 15.000 € hoitokatto. Aikuisten pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 233 €, ilman vakuutusta 41 €. Juniori-ikäisellä vakuutus on kuitenkin pakollinen.

Pääsarjan pelipassi
Pääsarjan pelipassi on tarkoitettu vuonna 2001 ja aikaisemmin syntyneille naisten ja miesten salibandyliigojen (F-liigat) sekä miesten 1. divarin pelaajille. Pääsarjan pelipassilla ei voi pelata seniorisarjoissa.

Pääsarjan pelipassin voi valita ilman vakuutusta (oma vakuutus) tai Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan, jossa on 15 000 € hoitokatto. Pääsarjan pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 394 €, ilman vakuutusta 49 €. Vakuutus on pakollinen.

Tarkat vakuutustiedot tulee antaa Pääsarjan pelipassin oston yhteydessä (vakuutusyhtiö ja vakuutusnumero).

Nuorten pelipassi
Nuorten pelipassi on tarkoitettu vuosina 2003–2008 syntyneille junioreille. Nuorten pelipassi hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 139 €, ilman vakuutusta (oma vakuutus) 41 €.

Lasten pelipassi
Lasten pelipassi on tarkoitettu vuonna 2009 ja myöhemmin syntyneille E-F junioreille. Lasten pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 66 €, ilman vakuutusta (oma vakuutus) 41 €. Lasten pelipassin vakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa.

Huom! Alueiden kisa- ja kerhomaailman säännöissä on eroja pelipassien suhteen. Tarkista oman alueesi kisa- tai kerhomaailman säännöistä, kumpi passi (Lasten pelipassi vai Säbämestarisarjan pelipassi) soveltuu lapsellesi eri sarjatasoille. 

Vuosina 2000–2006 syntyneet juniori-ikäiset pelaajat (A-C-ikäiset) saavat pelata syntymävuotensa mukaisella pelipassilla myös naisten ja miesten Salibandyliigoissa ja miesten divarissa ja muissa liiton sarjoissa.

Seniorisarjan pelipassi
Seniorisarjan pelipassi on tarkoitettu seniorisarjoihin (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.), kun seniorisarja on ainoa pelattava sarja.

Seniorisarjan pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 97 €, ilman vakuutusta 27 €.

Toimihenkilön pelipassi
Toimihenkilön pelipassi on tarkoitettu joukkueenjohtajille, ottelutoimitsijoille ja muille joukkueiden toimihenkilöille, jotka eivät harrasta kilpapelaamista.

Toimihenkilön pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 19 €, ilman vakuutusta 10 €.

Erotuomarin pelipassi
Erotuomarin pelipassi on erotuomareille tarkoitettu oma passi. Erotuomarilla tulee olla joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai erotuomarin pelipassi toimiakseen erotuomarina.

Erotuomarin pelipassi hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 52 €, ilman vakuutusta 27 €.

Valmentajan pelipassi
Valmentajan pelipassi sisältää käyttöoikeuden MyE.Way harjoite- ja ideapankkiin, johon kirjaudutaan henkilökohtaisella Suomisport-tunnuksella. Pöytäkirjaan merkityillä valmentajilla tulee olla pelaaja- tai valmentajan pelipassi miesten salibandyliigassa, I ja II divisioonassa, Suomisarjassa sekä naisten salibandyliigassa ja I divisioonassa ja A-E – junioreiden sarjoissa.

Valmentajan pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 52 €, ilman vakuutusta 27 €.

SALIBANDYN HARRASTAMINEN

Aikuisten harrastepelipassi
Aikuisten harrastepelipassi on tarkoitettu vuonna 2002 ja aikaisemmin syntyneille, jolla voi osallistua esim. ulkopelaamisen kilpailumuotoihin, katusählyyn ja ym. harrastetapahtumiin.

Aikuisten harrastepelipassi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kanssa.

Aikuisten harrastepelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 12 €, ilman vakuutusta 6 €.

Säbämestarisarjan pelipassi
Säbämestarisarjan pelipassi on tarkoitettu vuonna 2005 tai myöhemmin syntyneille, jotka osallistuvat ainoastaan Salibandyliiton organisoimiin Säbämestarisarjoihin (F-G juniorit).

Huom! Alueiden kisa- ja kerhomaailman säännöissä on eroja pelipassien suhteen. Tarkista oman alueesi kisa- tai kerhomaailman säännöistä, kumpi passi (Lasten pelipassi vai Säbämestarisarjan pelipassi) soveltuu lapsellesi eri sarjatasoille. 

Säbämestarisarjan pelipassi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kanssa.

Säbämestarisarjan pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 29 €, ilman vakuutusta 23 €.

Juniorisarjojen harrastepelipassi
Junioreiden harrastepelipassi on tarkoitettu vuonna 2003 tai myöhemmin syntyneille sählyn ja salibandyn harrastajille ja G-junioreiden Kerhomaailma -turnausten ikäluokalle.

Junioreiden harrastepelipassi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kanssa.

Junioreiden harrastepelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 12 €, ilman vakuutusta 6 €.

RYHMÄVAKUUTUKSET

Salibandyn ryhmäpelipassi 
Aikuisten ryhmäpelipasseja ja Junioreiden ryhmäpelipasseja voivat hankkia Salibandyliiton jäsenseurat tai Salibandyliiton kanssa sopimuksellista yhteistyötä tekevät sarjajärjestäjät.

Ryhmävakuutukset ostetaan osoitteessa www.suomisport.fi, seurakäyttäjätunnuksia käyttäen. Myös ryhmien nimilistat ylläpidetään suomisportissa seurakäyttäjätunnuksella. Katso tästä tarkempi seurakäyttäjän ohje.

HUOM! Seuralla on vastuu huolehtia siitä, että kaikilta ryhmäpelipassiin liitettäviltä henkilöiltä/huoltajalta on pyydetty suostumus siihen, että seura luovuttaa tarvittavat henkilötiedot Salibandyliiton ryhmäpelipassirekisteriin Suomisportiin, sekä tapaturman/äkillisen tapahtuman sattuessa myös vakuutusyhtiölle.
Salibandyliitto suosittelee suostumuksen pyytämistä ilmoittautumisen yhteydessä minkä tahansa seuran käyttämän sähköisen järjestelmän kautta.

Aikuisten ryhmäpelipassi on tarkoitettu 2002 ja aikaisemmin syntyneille. Ryhmäpelipassi on tarkoitettu seuroille, jotka järjestävät aikuisten harrastetoimintaa ja muille sarjajärjestäjille, joiden kanssa liitolla on sopimuksellinen yhteistyö mm. hallisarjat. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 20 pelaajaan, hinta 285 € / joukkue.

Junioreiden ryhmäpelipassi on tarkoitettu 2003 ja myöhemmin syntyneille. Ryhmäpelipassi on tarkoitettu salibandyseurojen kerho-, salibandy/sählykouluryhmille tmv., seurojen järjestämiä kerhoturnauksia varten tulee hankkia oma ryhmäpelipassi/osallistuva joukkue. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 30 pelaajaan, hinta 110 € / joukkue.

Ryhmäpelipassi ei ole voimassa kortteliliigassa tai muissa Salibandyliiton järjestämissä sarjoissa ja G-junioreiden Kerhomaailman turnauksissa.

Vahingon sattuessa ryhmävakuutuksen alaisessa toiminnassa tee Pohjola Vakuutukselle normaali vahinkoilmoitus. Tapaturmaa kuvailtaessa on mainittava seura/yritys, jonka toiminnassa tapaturma sattui.


> Siirry tästä pelipassin ostoon.


Tietoa urheiluvakuutuksesta

Kaikki Salibandyliiton pelipassit voidaan lunastaa Pohjola Vakuutus Oy:n Sporttiturvan kanssa tai ilman sitä. Sporttiturva on erityisesti salibandyn tarpeisiin räätälöity määräaikainen vakuutus.

Urheiluvakuutus on pakollinen juniori-ikäiselle, miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan ja miesten Divarin pelaajille. Juniori-ikäinen pelaaja on määritelty kilpailusäännöissä: synt. vuonna 2000 tai sen jälkeen (pojat ja tytöt). Miesten Suomisarjassa, 2.-6. divisioonissa, naisten 1.-4. divisioonissa, seniorisarjoissa ja muissa harrastesarjoissa ja -tapahtumissa urheiluvakuutus on vapaaehtoinen.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on Pohjola Vakuutus Oy. Tarjoamme pelipassien yhteydessä Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan.

Urheiluvakuutus voi olla myös toisen vakuutusyhtiön tarjoama. Huomaa, että kaikki yleiset vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutukset eivät korvaa salibandyn kilpailutoiminnassa tapahtuvia vahinkoja. Tarkista asia vakuutusyhtiöstäsi!

Sporttiturvan tuoteselosteet on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tuoteselosteesta näkee helposti vakuutuksen hinnat, hoitokatot ja mahdolliset omavastuut sekä toimintaohjeet vahinkotapauksissa.

Sporttiturvan vakuutusehdot löydät täältä.

Vakuutus on voimassa Salibandyliiton alaisten piirien ja seurojen kaiken ikäisille jäsenille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (enintään 3 kk:n pituisilla matkoilla):

 • kilpailuissa
 • harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
 • valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
 • kilpailumatkoilla, koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä koko ajan
 • lasten pelipassin vakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa.

Toimintaohjeet vahinkotapauksissa:
Vahingon sattuessa, tarkista toimintaohje Sporttiturvan tuoteselosteista. Ohjeet löytyvät sivuilta 2.

Pelipassin ja Sporttiturvan voimaan astuminen:
Pelipassi ja siihen liittyvä Sporttiturva astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli se voidaan todistaa esim. maksukuitilla.

Sporttiturva tulee voimaan 1.8.2020, kun maksat sen elokuun 2020 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 31.7.2021

Vakuutuksettomasta pelipassista vakuutukselliseen:
Mikäli haluat muuttaa vakuutuksettoman pelipassin vakuutukselliseksi, voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen pelipassien verkko-ostoon.

Sporttiturvan irtisanominen:
Voit irtisanoa oman tai alaikäisen huollettavan lapsen Sporttiturvan kirjallisesti kesken kauden lähettämällä verkkoviestin osoitteessa op.fi tai suojatun sähköpostin osoitteeseen urheiluvakuutukset@pohjola.fi. Ilmoita viestissä vakuutetun nimi, henkilötunnus, urheiluliitto, palautustili ja sähköpostiosoite. Suojatun sähköpostin voit lähettää omasta sähköpostistasi avaamalla internet-selaimella osoitteen https://securemail.op.fi ja toimimalla siellä annettujen ohjeiden mukaisesti. Pohjola Vakuutus Oy veloitettaa vakuutusajasta vähintään 16 €.

Huomaa, että mikäli pelaat sarjatasolla, jossa urheiluvakuutus on pakollinen, sinun tulee ilmoittaa oman vastaavan vakuutuksen tiedot Salibandyliittoon osoitteeseen asiakaspalvelu@salibandy.fi

Tuoteselosteet:

Sporttiturvan tuoteselosteet 2020-2021 Suomeksi:

Produktbeskrivning för sportskydd 2020-2021 på Svenska:

Sports’ cover product description 2020-2021 in English:


Vakuutukseton pelipassi

Vakuutukseton pelipassi lunastetaan myyntijärjestelmästä samaan tapaan kuin vakuutuksellinenkin. Ainoana erona on se, että vakuutuksettoman pelipassin lunastavat joutuvat vakuuttamaan, että heillä on salibandyn kilpaurheilun kattava oma vakuutus.

Sarjatasoilla Suomisarja, M2-6 div./N1-4 div. sekä senioriarjoissa pelaavat henkilöt voivat lunastaa vakuutuksettomia pelipasseja vapaasti. Vakuutus ole tässä kohderyhmässä pakollinen, vaikka sitä suositellaankin.

Pääsarjapelaajat:
Pelipassin maksun yhteydessä tulee antaa oman vakuutusyhtiönsä tarkat tiedot järjestelmään.

Juniori-ikäiset:
Juniori-ikäisten pelaajien *) tulee antaa oman vakuutuksen tiedot passijärjestelmään vakuutuksetonta pelipassia lunastettaessa. Mikäli tietoja ei ole annettu, pelaaja on edustuskelvoton.

*) Juniori-ikäinen pelaaja on liiton kilpailusääntöjen mukaan kaudella 2020-21 vuonna 2000 tai sen jälkeen syntynyt poika tai tyttö.

Vakuutuksettoman toimihenkilön pelipassin tai erotuomarin pelipassin lunastamisessa on huomioitava, että juniori-ikäisen henkilön *) tulee antaa oman vakuutusyhtiönsä tarkat tiedot järjestelmään. Vakuutuksettomalla erotuomarin pelipassilla saa toimia erotuomarina myös pääsarjatason peleissä.


Pelipassin näyttäminen urheilutapahtumissa

Kaikki pelaamiseen oikeuttavan passin lunastaneet saavat Suomisport-profiiliinsa merkinnän passin voimassaolosta. Passimerkintä aktivoituu heti maksun jälkeen ja toimii todistuksena kuluvan kauden pelipassin maksusta.

Näin saat passin näkyviin ottelutapahtumassa:

 1. Kirjaudu Suomisport-profiiliisi matkapuhelimen nettiselaimella. Kirjautuminen tapahtuu suomisport.fi etusivulta, antamalla oma puhelinnumero ja siihen toimitettava kertakäyttösalasana. Alaikäisten pelaajien vanhemmat voivat lisätä lastensa profiilit omaansa. Passimerkintä löytyy profiilista mikäli maksu on suoritettu oikein.
 2. Lataa Android tai iOS käyttöjärjestelmällä varustettuun matkapuhelimeen erillinen Suomisport-mobiilisovellus (saatavilla Play kaupasta ja App Storesta hakusanalla ”Suomisport”). Windows-versiota ei julkaista. Suomisport-sovellus toimii myös offline-tilassa ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

Kysyttävää pelipasseista?

Salibandyliiton asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin numerossa 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16.30) tai sähköpostitse asiakaspalvelu@salibandy.fi  Palvelemme myös Facebookissa yksityisviesteillä.

Almänna frågor om spelpasset

Yleiset pelipasseihin liittyvät kysymykset

 • Jokaisella liiton tai sen alueen järjestämään kilpailuun osallistuvalla pelaajalla, erotuomarilla tai valmentajalla tulee olla voimassa oleva salibandyn (kilpapelaamiseen oikeuttava) pelipassi. Pelaajien ja erotuomareiden pelipasseista on määrätty Kilpailusäännöissä §45 ja §58. Suomisportin pelipassi-meriitti tai pelipassimaksun kuitti on todiste pelipassin voimassaolosta ja se on pidettävä mukana otteluissa tarkastuksen varalta.

 • Pelipassi hankitaan ensisijaisesti syntymävuoden mukaan. Lisäksi pitää tietää, minkä tason kilpailutoimintaan osallistuu vai harrastaako sählyä tai salibandya seurassa ilman sarjatoimintaa. Mikäli pelaaja aikoo osallistua kilpailutoimintaan, on hänen lunastettava kilpailuun oikeuttava pelipassi, joita ovat Pääsarjan pelipassi, Aikuisten pelipassi (vuonna 2002 ja aikaisemmin syntyneet), Nuorten pelipassi (2003–2008 syntyneet) tai Lasten pelipassi (2009 ja myöhemmin syntyneet). Ainoastaan seniorisarjoissa pelaavat hankkivat Seniorisarjan pelipassin. Seniorisarjassa voi pelata myös kilpapassilla. 

  Erotuomarin tulee lunastaa erotuomarin pelipassi tai pelaamiseen oikeuttava pääsarjan pelipassi tai aikuisten pelipassi syntymävuodesta ja sarjatasosta riippuen. Toimitsijoille ja muille joukkueen toimihenkilöille toimihenkilön pelipassia suositellaan, mutta se ei ole pakollinen. 

  Valmentajan tulee lunastaa valmentajan pelipassi tai kilpapassi. 

  Salibandyn harrastamiseen tarkoitetut passit ovat Aikuisten harrastepelipassi (vuonna 2002 ja aikaisemmin syntyneet) ja Junioreiden harrastepelipassi (2003 ja myöhemmin syntyneet).  

  Pelipassien myyntijärjestelmä osaa ehdottaa oikeantyyppisiä pelipasseja henkilön syntymävuoden perusteella. Ostajan tulee tietää, tarvitseeko hän vakuutuksellisen vai vakuutuksettoman pelipassin ja kilpapelaamiseen vai salibandyn harrastamiseen tarkoitetun pelipassin. 

 • Tarkista seurastasi nimen tarkka kirjoitusmuoto. Ostosivun hakutoiminto löytää seuroja osittaisellakin nimellä. Huomaa kuitenkin, että pelipassin voi ostaa vain Salibandyliiton jäsenseuraan, ei esim. seniorijoukkueeseen tai muuhun harrastejoukkueeseen. Myyntisivulla näytetään siis vain aktiiviset jäsenseurat. Mikäli haluamaasi seuraa ei listalta kuitenkaan löydy, valitse seuraksi ”#Ei seuraa tiedossa”. 

 • Aikuisten harrastepelipassi on tarkoitettu vuonna 2002 ja aikaisemmin syntyneille salibandyn harrastajille. 

  Junioreiden harrastepelipassi on tarkoitettu vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneille sählyn ja salibandyn harrastajille ja Kerhomaailman (G) pelaajille. 

  Säbämestarisarjan pelipassi on tarkoitettu vuonna 2005 ja myöhemmin syntyneille Salibandyliiton järjestämissä Säbämestarisarjoissa pelaaville. Alueiden kisa- ja kerhomaailman säännöissä on kerrottu kumpi passi (Lasten pelipassi vai Säbämestarisarjan pelipassi) kyseisellä sarjatasolla tarvitaan.

  Muutoin harrastamisen pelipassit eivät oikeuta pelaamaan liiton virallisissa kilpasarjoissa. Harrastepelaamiseen oikeuttava pelipassi ei myöskään riitä tuomaritehtävissä toimivalle. 

 • Pääsarjan pelipassi on tarkoitettu F-liigoissa (naisten ja miesten Salibandyliiga) sekä miesten Divarissa (M1div.) pelaaville. Huom: A-, B- ja C-juniorit voivat pelata miesten ja naisten pääsarjoissa ja muissa aikuisten sarjoissa kilpailusääntöjen muut määräykset huomioiden myös aikuisten pelipassilla tai nuorten pelipassilla. 

  Aikuisten pelipassi on tarkoitettu vuonna 2002 ja aikaisemmin syntyneille pelaajille, jotka pelaavat muissa liiton sarjoissa, kuten divisioonissa (miesten Suomisarja ja 2.–6. divisioonat, naisten 1.–4. divisioonat, ja vanhimmat juniorisarjat). Aikuisten pelipassilla voi pelata myös seniorisarjoissa (M35-M60, N30-N35). 

  Nuorten pelipassi on tarkoitettu vuosina 2003–2008 syntyneille ja lasten pelipassi vuonna 2009 ja myöhemmin syntyneille junioripelaajille.

  Myyntijärjestelmä tunnistaa oikean pelipassityypin syntymävuoden perusteella. A-, B- ja C-juniorit voivat pelata miesten ja naisten pääsarjoissa ja muissa aikuisten sarjoissa kilpailusääntöjen muut määräykset huomioiden myös aikuisten pelipassilla tai nuorten pelipassilla. 

  Erotuomarin pelipassi on erotuomareille tarkoitettu pelipassi. Erotuomareilla tulee olla joko kilpailuun oikeuttava pelipassi tai erotuomarin pelipassi toimiakseen erotuomarina. 

  Kaudesta 2015–2016 alkaen pöytäkirjaan merkityllä valmentajalla tulee olla joko kilpailuun oikeuttava pelipassi tai valmentajan pelipassi miesten F-liigassa, Suomisarjassa, I ja II divisioonassa sekä naisten F-liigassa ja 1. divisioonassa ja A-E -junioreiden sarjoissa. 

  Toimitsijoille ja joukkueiden toimihenkilöille suositellaan toimihenkilön pelipassia. Pääsarjan-, Aikuisten- tai Nuorten pelipassi oikeuttaa pelaamiseen sekä valmentajana, erotuomarina ja toimitsijana toimimiseen. 

 • Valmentajalla tulee olla joko kilpailuun oikeuttava pelipassi tai valmentajan pelipassi miesten F-liigassa, Suomisarjassa, I ja II divisioonassa sekä naisten F-liigassa ja 1. divisioonassa ja A-E -junioreiden sarjoissa. Huom: Vain Valmentajan pelipassi sisältää käyttöoikeuden MyE.Way harjoite- ja ideapankkiin, johon kirjaudutaan henkilökohtaisella Suomisport-tunnuksella.

 • Kilpailuun oikeuttavalla pelipassilla saa valmentaa. Erotuomarin pelipassilla ei saa valmentaa. Jos haluaa valmentajan pelipassiin kuuluvat käyttöoikeudet MyE.Way -palveluun (valmentajien harjoite- ja ideointipankki) täytyy lunastaa valmentajan pelipassi. 

 • Kun valmentaja on ostanut valmentajan pelipassin Suomisportista, niin hän voi kirjautua MyE.Way -palveluun henkilökohtaisella Suomisport tunnuksellaan. (Huom: MyE.Way korvasi Floorball Centren 1.8.2019.)

 • Ei tarvitse. Valmentajan tuuraaja merkitään pöytäkirjaan toimihenkilönä. Pelipassien tarkistuksissa katsotaan, onko joukkueella yhtään valmentajan pelipassin omaavaa henkilöä.

 • Kyllä. Kilpailupelipassin vakuutus kattaa toisen pelipassin.

 • Jokaiselle valmentajalle riittää yksi pelipassi. Jos vaihtaa seuraa ja haluaa valmentajan pelipassin linkittyvän uuteen seuran, niin seuravaihdon voi halutessaan ilmoittaa sähköpostilla. Otsikko: Valmentajan pelipassi / seuran vaihto. Viestiin mukaan henkilötiedot, vanha ja uusi seura. Lähetä viesti osoitteeseen asiakaspalvelu@salibandy.fi

 • Turva on lapsilla voimassa (alle 12-vuotiailla) kaikissa lajeissa tuoteselosteessa mainituissa vakuutuksen alaryhmissä. Vakuutus on voimassa myös muiden urheilulajien otteluissa, kilpailuissa ja harjoituksissa sekä niihin välittömästi liittyvillä matkoilla. Myös vaaralliset tai riskialttiit lajit kuuluvat Sporttiturvan piiriin. 

 • Seurojen yhdyshenkilöillä on käytössään Suomisportin seurakäyttäjätunnukset, joiden ominaisuuksiin kuuluu mm. pelipassien nippumaksumahdollisuus. Tunnuksella seuran yhdyshenkilö pääsee myös selailemaan oman seuransa pelipassitietoja. Näin seuran on helpompi kontrolloida sitä, että joukkueessa pelaavien pelaajien pelipassit ovat asianmukaisesti kunnossa. Kilpailusääntöjen mukaan seura vastaa otteluissa peluuttamiensa pelaajien edustusoikeudesta. 

  Liitto voi koostaa tilauksesta nippupelipassin esim. seuran pelaajalistan pohjalta. Tämä on maksullinen palvelu (0,85e / pelaaja). Tiedustelut numerosta 0400-529017. 

  Uudet Suomisport seuratunnukset aktivoidaan seurakäyttäjälle Suomisport-palveluun rekisteröitymisen jälkeen. Seurat voivat tämän jälkeen itse jakaa jäsenilleen uusia seurakäyttäjätunnuksia.

 • Kuluttajalla on lakisääteinen 14 päivän kaupan peruutusoikeus. Ole yhteydessä asiakaspalvelu@salibandy.fi ja mainitse viestissäsi sportti-id:si.

 • Alueiden kisa- ja kerhomaailman säännöissä on eroja pelipassien suhteen. Tarkista oman alueesi kisa- tai kerhomaailman säännöistä, kumpi passi (Lasten pelipassi vai Säbämestarisarjan pelipassi) soveltuu lapsellesi eri sarjatasoille.

Pelipassin hankintaan, maksamiseen ja korottamiseen liittyvät kysymykset

 • Kaikki Salibandyliiton pelipassit lunastetaan internetistä, Olympiakomitean ylläpitämästä Suomisport-myyntijärjestelmästä. Pelipasseja lunastetaan täyttämällä myyntisivulla tarvittavat henkilö- ja seuratiedot. Pelipassi maksetaan Maksuturvan palvelussa. Kaikki yleisimmät maksuvaihtoehdot on tuettu. 

  Kun maksu kirjaantuu järjestelmään, saat Suomisport-profiiliisi merkinnän pelipassista. Pelaamiseen oikeuttava pelipassi on voimassa maksuhetkestä alkaen. 

  Tutustu myös Suomisportin omaan ohjesivuun.

  Seurat voivat lunastaa pelipasseja myös nipussa käyttämällä Suomisportissa seuratunnuksia. Lisätietoja asiakaspalvelustamme.

 • Voit lunastaa vain yhden pelipassin kerrallaan. Tämä siksi, että eri pelipasseille pitää muodostua oma viitenumero.

 • Tee asiasta lyhyt selvitys osoitteeseen asiakaspalvelu@salibandy.fi Tarvittavat tiedot: henkilön nimi, sportti-id ja maksussa käytetty viitenumero / viitenumerot. Liitä mukaan myös tilinumerosi johon mahdollinen tuplamaksu palautetaan.

 • Toimita maksusta kuitti osoitteeseen asiakaspalvelu@salibandy.fi ja kerro henkilön nimi, sportti-id ja seura johon pelipassin maksu on tarkoitus kohdentaa. Mikäli kuittia ei ole saatavilla, anna mahdollisimman tarkat maksutiedot, jotta pystymme paikallistamaan maksusi.

 • Ei. Vakuutusyhtiö Pohjola Vakuutus edellyttää täydellisten henkilö- ja yhteystietojen antamista. Tämä pätee myös nippupelipassiin. Ainoa poikkeus ovat ulkomaan kansalaiset, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Tällöin pelipassiostossa rastitetaan kohta ”Olen ulkomaan kansalainen eikä minulla ole suomalaista henkilötunnusta”.

 • Ei. Henkilön tulee tunnistautua antamalla täydelliset henkilö- ja osoitetiedot.

 • Mikäli haluat korottaa pelipassiluokkaasi, tai muuttaa vakuutuksettoman pelipassin vakuutukselliseksi, voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen pelipassien verkko-ostoon (Suomisport-palveluun). Kirjautuminen on helppoa: Saat puhelinnumeroasi vastaan kertakäyttösalasanan. Myyntijärjestelmä tunnistaa edellisen, saman kauden pelipassin ja tarjoaa korotettavia vaihtoehtoja. Korotuksen maksutiedot saadaan välittömästi. 

  Vakuutuksen (vakuutuksellisen pelipassin) voi korottaa ainoastaan saman vakuutusnumeron lisensseihin. Vakuutusnumero on ilmoitettu tuoteselosteessa. 

  Muut kuin korotukset hoidetaan edelleen liitossa, ota yhteys palvelunumeroon 0400-529017 tai suoraan liiton jäsensihteeriin. 

 • Korotettavan pelipassin maksu tulee näkyä pelipassirekisterissä ennen kuin korotus voidaan tehdä. Mikäli korotus on akuutti eikä se yrityksistä huolimatta onnistu Suomisport-palvelussa, ota yhteys suoraan liiton asiakaspalveluun p. 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16.30).

 • Kyseistä pelipassia myydään myös sellaisille pelaajille, joiden pitää hankkia vakuutus esim. A-juniorit. Järjestelmä siis tiedustelee vakuutustietoja kaikilta. Mikäli sääntöjemme mukaan vakuutus ei juuri sinulle ole pakollinen, niin voit ohittaa kentät kirjoittamalla niihin esim. ”X”. Suosittelemme kuitenkin kaikille pelaajille vakuutusturvaa, vaikkei säännöt sitä edellyttäisikään.

Pelipassin todentamiseen liittyvät kysymykset

 • Pelipassi-meriitti Suomisportin profiilissa on todistus suoritetusta pelipassimaksusta. Meriitistä käy ilmi pelaajan nimi, pelipassiluokka ja mihin seuraan pelipassi on ostettu. Pelipassi ei kuitenkaan takaa pelaajan edustusoikeutta kyseiseen seuraan / joukkueeseen, sillä edustusoikeuteen liittyy aina monia muitakin osatekijöitä, kuten esim. mahdollinen pelaajasiirto tai yli-ikäisyysilmoitus, jne.

  Jos olet epävarma edustusoikeudestasi, voit ottaa yhteyttä liiton asiakaspalveluun 0400-529017 (ma-pe klo 9.30–16.30). 

  Kaudella 2020-2021 merkintä maksetusta pelipassista toimitetaan vain Suomisport-profiiliin. Lisätietoa pelipassin näyttämisestä ottelutapahtumassa löydät ylempänä tällä sivulla.

 • Voit pitää ottelutapahtumissa mukana pelipassimaksun kuittia. Pelipassin ostosta tulee lisäksi sähköpostiin kuittaus, joka kannattaa tulostaa ja pitää mukana otteluissa maksukuitin lisäksi. Lisäksi kuitti löytyy Suomisport -profiilistasi.

 • Voit tarkastella pelipassiesi tilaa kirjautumalla Suomisport-palveluun. Ongelmatapauksissa yhteys liiton asiakaspalveluun 0400-529017.

 • Kyllä voit. Tulosta pelipassimaksusta kuitti pelikassiin.

 • Kyllä. Sen korvaa pelipassiostosta automaattisesti toimitettava sähköpostikuittaus ja mahdollisuus todentaa pelipassin voimassaolo esim. mobiilisovelluksestasi. Kuittausviesti yhdessä pelipassimaksukuitin kanssa on syytä pitää mukana pelitapahtumissa, mikäli et voi käyttää (matkapuhelimen) internet-selainta.

 • Kaikissa pelipassi-asioissa auttaa Salibandyliiton palvelunumero 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16.30). Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse: asiakaspalvelu@salibandy.fi tai lähettää meille yksityisviestin Facebookissa. Sähköisesti vain kiireettömät tiedustelut.