Pelipassit

Kauden 2022-23 pelipassimyynti on alkanut 1.8.2022. Lue lisää tästä.
Osassa pelipasseista alennetut hinnat 1.1.2023 alkaen, kts. taulukko.


Pelipassimyynti alkaa 1.8.2022. Tutustu pelipassi-infoon huolellisesti ennen ostopäätöstä. Pelaajan tai muun toimijan tulee hankkia Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin / turnauksiin oikeuttava pelipassi ennen ensimmäistä ottelua, kuten kilpailusäännöissä on määrätty.

>> OSTA SALIBANDYN PELIPASSI TÄSTÄ

>> Taulukko: Kauden 2022-2023 pelipassit (.pdf)
>> Henkilökohtaiset pelipassit ja ryhmäpelipassit
>> Tuoteselosteet
>> Lisätietoa Suomisport-palvelusta ja ohjeita kirjautumiseen

Huomioi seuraavat asiat ennen pelipassin ostamista:

1) Pelipassin ja Sporttiturvan ostaminen tapahtuu Olympiakomitean Suomisport-palvelusta, jossa jokainen liikkuja löytää omat sekä huollettaviensa tiedot yhdestä ja samasta turvallisesta palvelusta.

2) Osta pelipassi hyvissä ajoin! Pelipassi astuu voimaan vasta kun maksu on kirjautunut järjestelmään. Pelipassin voi hankkia joko henkilön tai seuran toimesta. Selvitä oman seurasi toimintatapa ennen ostopäätöstä.

3) Mikä pelipassi on oikea juuri sinulle? Salibandyliiton pelipassit on jaettu kilpapelaamiseen ja harrastetoimintaan. Myyntijärjestelmä tunnistaa ostajan iän perusteella tarjottavat pelipassit. Ostajan tehtäväksi jää valita niistä tarkoitusta vastaava pelipassi. Selvitä siis ennakkoon esim. missä sarjassa pelaat ja tutustu pelipasseihin alapuolella. Voit myös aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme niin katsotaan yhdessä sinulle oikea pelipassi.

4) Tarvitsetko myös vakuutuksen? Voit lisätä pelipassiisi Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen. Kaikkia Salibandyliiton pelipasseja voi ostaa joko kattavalla Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvalla tai ilman sitä. Pääsarjapelaajilla ja junioripelaajilla urheilun kattava vakuutus on pakollinen. Voit hankkia urheiluvakuutuksen myös toisesta vakuutusyhtiöstä. Tarkista, että vakuutuksesi kattaa tason, jolla pelaat salibandya. Pääsarjapelaajien ja junioripelaajien kohdalla tarvitsemme tällöin myös oman vakuutusyhtiösi tiedot. Suosittelemme pelipassin yhteyteen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutusta. Lisätietoa urheiluvakuutuksesta löydät alapuolelta.

Huomio! Osassa pelipasseista alennetut hinnat 1.1.2023 alkaen. Päivitetty taulukko alla.

 Sporttiturva koko kausiPelipassin hinta koko kausiPelipassin hinta 1.1.-31.7.
Pääsarjan pelipassi3704949
Aikuisten pelipassi2194124
Nuorten pelipassi1024124
Lasten pelipassi254124
Seniorisarjan pelipassi1022716
Erotuomarin pelipassi302727
Valmentajan pelipassi252727
Toimihenkilön pelipassi91010
Säbäkipinäpelipassi9195
Aikuisten harrastepelipassi965
Aikuisten ryhmäpelipassi2804545
Junioreiden ryhmäpelipassi506060

Henkilökohtaiset pelipassit ja ryhmäpelipassit

 • Suomisport myyntijärjestelmä tarjoaa ostajalle ikävuotensa perusteella soveltuvia pelipassivaihtoehtoja sekä pelipassiluokkaan sopivaa Sporttiturva urheiluvakuutusta, mikäli tarvitset urheiluvakuutuksen. Pelipassin voi ostaa joko vakuutuksella tai ilman. Tutustu alta henkilökohtaisten pelipassien tarkempiin kuvauksiin ennen ostopäätöstä.

  Huomio: 1.1.2023 alkaen osassa pelipasseista alennetut hinnat.

  Aikuisten pelipassi 
  Aikuisten pelipassi on tarkoitettu vuonna 2004 ja aikaisemmin syntyneille, jotka osallistuvat liiton viralliseen kilpailutoimintaan. Miehissä tämä tarkoittaa sarjatasoja Suomisarja, 2.-6.-divisioonat, naisissa 1.-4.-divisioonat sekä yli 18-vuotiaita P21 ja T21-junioreita. Aikuisten pelipassilla voi pelata myös seniorisarjoissa ja toimia erotuomarina, toimihenkilönä tai valmentajana.

  Aikuisten pelipassin hinta on 41 €.

  Pohjola vakuutus tarjoaa aikuisten pelipassin hankkineille Sporttituva urheiluvakuutuksen hintaan 219 €. Huomaa, että junioripelaajalla* urheiluvakuutus on pakollinen. Vakuutuksen voi hankkia myös toisesta vakuutusyhtiöstä.

  Alennettu hinta 1.1.2023 alkaen: Aikuisten pelipassi 24 €.

  Pääsarjan pelipassi
  Pääsarjan pelipassi on tarkoitettu aikuisikäisille naisten ja miesten F-liiga sekä miesten Divarin (M1div) pelaajille. Pääsarjan pelipassilla saa pelata myös alempia sarjatasoja, mutta ei kuitenkaan seniorisarjoja.

  Pääsarjan pelipassin hinta on 49 €. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 370 €.

  Pääsarjoissa kaikilla pelaajilla urheiluvakuutus on pakollinen. Jos pelaaja käyttää omaa vakuutustaan, sen tarkat vakuutustiedot tulee antaa Pääsarjan pelipassin oston yhteydessä (vakuutusyhtiö ja vakuutusnumero).

  HUOM! Vuosina 2008-2001 syntyneet junioripelaajat saavat pelata syntymävuotensa mukaisella pelipassilla Miesten Divarissa.

  HUOM! Vuosina 2007-2001 syntyneet pojat ja vuosina 2007-2002 syntyneet tytöt saavat pelata syntymävuotensa mukaisella pelipassilla F-liigassa.

  Ei alennettua hintaa kevätkaudelle.

  Nuorten pelipassi
  Nuorten pelipassi on tarkoitettu vuosina 2005–2010 syntyneille junioreille.

  Nuorten pelipassin hinta on 41 €.

  Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 102 €. Tässä pelipassiluokassa urheiluvakuutus on pakollinen. Vakuutuksen voi hankkia myös toisesta vakuutusyhtiöstä. Pelipassin oston yhteydessä tulee antaa oman vakuutuksen tiedot Suomisportiin vakuutuksetonta pelipassia lunastettaessa. Mikäli tietoja ei ole annettu ja pelaaja merkitään ottelupöytäkirjaan, voidaan seuralle määrätä sakkorangaistus.

  Alennettu hinta 1.1.2023 alkaen: Nuorten pelipassi 24 €.

  Lasten pelipassi
  Lasten pelipassi on tarkoitettu vuonna 2011 ja myöhemmin syntyneille junioreille. Lasten pelipassin hinta on 41 €.

  Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 25 €. Lasten pelipassin Sporttiturva urheiluvakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa.

  Tässä pelipassiluokassa urheilun kattava vakuutus on pakollinen. Vakuutuksen voi hankkia myös toisesta vakuutusyhtiöstä. Pelipassin oston yhteydessä tulee antaa oman vakuutuksen tiedot Suomisportiin vakuutuksetonta pelipassia lunastettaessa. Mikäli tietoja ei ole annettu ja pelaaja merkitään ottelupöytäkirjaan, voidaan seuralle määrätä sakkorangaistus.

  Alennettu hinta 1.1.2023 alkaen: Lasten pelipassi 24 €.

  Säbäkipinäpelipassi
  Säbäkipinäpelipassi on tarkoitettu vuonna 2011 tai myöhemmin syntyneille

  Säbäkipinäkerhoihin ja Säbäkipinäpeleihin* tarkoitettu pelipassi. *Säbäkipinäpelejä ovat Säbäkipinätapahtumat (yksittäinen turnaustapahtuma, jossa jokaiseen turnaukseen ilmoittaudutaan aina erikseen) ja Säbäkipinäsarjat (P8-10 ja T8-10 junioreille, sekä joillain alueilla P11-12 ja T11-12 junioreille tarkoitetut liiton järjestämät sarjat, joissa pelit pelataan koko kauden mittaisina ja/tai ilmoittaudutaan erikseen syyskaudelle ja kevätkaudelle. Tarkista aina sarjan sivulta, tarvitaanko Lasten pelipassi vai Säbäkipinäpelipassi)

  Säbäkipinäpelipassin hinta on 19 €.

  Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 9 €.

  Tässä pelipassiluokassa urheiluvakuutus on pakollinen. Vakuutuksen voi hankkia myös toisesta vakuutusyhtiöstä. Pelipassin oston yhteydessä tulee antaa oman vakuutuksen tiedot Suomisportiin vakuutuksetonta pelipassia lunastettaessa. Mikäli tietoja ei ole annettu, pelaaja on edustuskelvoton.

  Alennettu hinta 1.1.2023 alkaen: Säbäkipinäpelipassi 5 €.

  Huom! Eri alueilla on eroja Säbäkipinäsäännöissä. Tarkista sarjan sivuilta ja oman alueesi Säbäkipinäsäännöistä, mikä pelipassi sopii lapsesi eri sarjatasoille.

  *Vuosina 2008-2001 syntyneet junioripelaajat saavat pelata syntymävuotensa mukaisella pelipassilla Miesten Divarissa. Vuosina 2007-2001 syntyneet pojat ja vuosina 2007-2002 syntyneet tytöt saavat pelata syntymävuotensa mukaisella pelipassilla F-liigassa.

  Huomio: 1.1.2023 alkaen osassa pelipasseista alennetut hinnat.

  Seniorisarjan pelipassi
  Seniorisarjan pelipassi on tarkoitettu seniorisarjoihin (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.), kun seniorisarja on ainoa pelattava sarja.

  Seniorisarjan pelipassin hinta on 27 €.

  Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 102 €.

  Alennettu hinta 1.1.2023 alkaen: Seniorisarjan pelipassi 16 €.

  Aikuisten harrastepelipassi
  Aikuisten harrastepelipassi on tarkoitettu vuonna 2004 ja aikaisemmin syntyneille, jolla voi osallistua esim. harrastetapahtumiin, ulkopelaamisen kilpailumuotoihin, katusählyyn ymv.

  Aikuisten harrastepelipassin hinta on 6 €.

  Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 9 €.

  Alennettu hinta 1.1.2023 alkaen: Aikuisten harrastepelipassi 5 €.

  Toimihenkilön pelipassi
  Toimihenkilön pelipassi on tarkoitettu joukkueenjohtajille, ottelutoimitsijoille ja muille joukkueiden toimihenkilöille, jotka eivät harrasta kilpapelaamista.

  Toimihenkilön pelipassia ei voi korottaa toiseen pelipassiluokkaan.

  Toimihenkilön pelipassin hinta on 10 €. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 9 €.

  Ei alennettua hintaa kevätkaudelle.

  Erotuomarin pelipassi
  Erotuomarin pelipassi on erotuomareille tarkoitettu oma pelipassi. Erotuomarilla tulee olla pääsarjan pelipassi, aikuisten pelipassi, nuorten pelipassi, seniorisarjan pelipassi tai erotuomarin pelipassi toimiakseen erotuomarina.

  Erotuomarin pelipassin hinta on 27 €.

  Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 30 €.

  Ei alennettua hintaa kevätkaudelle.

  Valmentajan pelipassi
  Pöytäkirjaan merkityillä valmentajilla tulee olla pääsarjan pelipassi, aikuisten pelipassi, seniorisarjan pelipassi, nuorten pelipassi tai valmentajan pelipassi F-liigassa (miehet ja naiset), Suomisarjassa, miesten Divarissa ja 2. divisioonassa sekä naisten 1. divisioonassa ja kaikissa muissa junioreiden sarjoissa paitsi P10-8 tai T10-8. Vain valmentajan pelipassi sisältää käyttöoikeuden MyE.Way -harjoite- ja ideapankkiin, johon kirjaudutaan henkilökohtaisella Suomisport-tunnuksella.

  Valmentajan pelipassia ei voi korottaa toiseen pelipassiluokkaan.

  Valmentajan pelipassin hinta on 27 €. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinta on 25 €.

  Ei alennettua hintaa kevätkaudelle.

  Pelipassin ja Sporttiturvan voimaan astuminen:
  Pelipassi ja siihen liittyvä Sporttiturva astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli se voidaan todistaa esim. maksukuitilla.

  Sporttiturva tulee voimaan 1.8.2022, kun maksat sen elokuun 2022 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 31.7.2023.

 • Aikuisten ryhmäpelipasseja ja Junioreiden ryhmäpelipasseja voivat hankkia Salibandyliiton jäsenseurat tai Salibandyliiton kanssa sopimuksellista yhteistyötä tekevät sarjajärjestäjät.

  Ryhmävakuutukset ostetaan osoitteessa www.suomisport.fi, seurakäyttäjätunnuksia käyttäen. Myös ryhmien nimilistat ylläpidetään suomisportissa seurakäyttäjätunnuksella. Katso tästä tarkempi seurakäyttäjän ohje.

  HUOM! Seuralla on vastuu huolehtia siitä, että kaikilta ryhmäpelipassiin liitettäviltä henkilöiltä/huoltajalta on pyydetty suostumus siihen, että seura luovuttaa tarvittavat henkilötiedot Salibandyliiton ryhmäpelipassirekisteriin Suomisportiin, sekä tapaturman/äkillisen tapahtuman sattuessa myös vakuutusyhtiölle.

  Ryhmäpelipasseja hankittaessa on huolehdittava siitä, että tietojen siirtämiseen on alaikäisen kohdalla huoltajan tai aikuisen henkilön kohdalla hänen lupansa. Luvan myöntäminen pitää olla todennettavissa. Salibandyliitto suosittelee suostumuksen pyytämistä ilmoittautumisen yhteydessä minkä tahansa seuran käyttämän sähköisen järjestelmän kautta. Tällainen järjestelmä on mm. Suomisportin seurapalvelu, joka on jokaisen Salibandyliiton jäsenseuran käytettävissä ilmaisena jäsenetuna.

  Mikäli seura ei ole saanut lupaa siirtää henkilötietoja Salibandyliiton hankkimaan Suomisport -palvelun ryhmätuotteet -osioon, ei ryhmäpelipasseja voi hankkia.

  Ryhmäpassin hankkimista varten Suomisportin ryhmätuotteet toiminnon kautta kerätään excel-viennin kautta seuraavat henkilötiedot:

  -nimi, syntymäaika, puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite ja maa

  -alaikäisen kohdalla excelin kautta kerätään pelaajan tietojen lisäksi huoltajan nimi, sähköposti ja puhelinnumero.

  Suomisportin henkilörekisteriin ei synny henkilökohtaista profiilia ryhmäpelipassien hankinnan kautta.

  On tärkeää, että ryhmäpelipasseihin lisätyt tiedot ovat oikeita, jotta vakuutus voidaan kohdentaa oikeaan henkilöön tapaturman sattuessa. Mikäli henkilötieto on selvästi virheellinen (esim. ilmoitettu syntymävuosi tulevaisuudessa), ei vakuutus ole kyseisen henkilön kohdalla voimassa.

  Aikuisten ryhmäpelipassi on tarkoitettu 2004 ja aikaisemmin syntyneille. Ryhmäpelipassi on tarkoitettu seuroille, jotka järjestävät aikuisten harrastetoimintaa ja muille sarjajärjestäjille, joiden kanssa liitolla on sopimuksellinen yhteistyö mm. hallisarjat. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 20 pelaajaan, hinta 325 € / joukkue.

  Ei alennettua hintaa kevätkaudelle.

  Junioreiden ryhmäpelipassi on tarkoitettu 2005 ja myöhemmin syntyneille. Ryhmäpelipassi on tarkoitettu salibandyseurojen kerho-, salibandy/sählykouluryhmille tmv., seurojen järjestämiä kerhoturnauksia varten tulee hankkia oma ryhmäpelipassi/osallistuva joukkue. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 30 pelaajaan, hinta 110 € / joukkue.

  Ei alennettua hintaa kevätkaudelle.

  Ryhmäpelipassi ei ole voimassa Kortteliliigassa tai muissa Salibandyliiton järjestämissä sarjoissa eikä Säbäkipinätapahtumissa tai -sarjoissa

  Vahingon sattuessa ryhmävakuutuksen alaisessa toiminnassa tee Pohjola Vakuutukselle normaali vahinkoilmoitus. Tapaturmaa kuvailtaessa on mainittava seura/yritys, jonka toiminnassa tapaturma sattui.

  Pelipassin ja Sporttiturvan voimaan astuminen:
  Pelipassi ja siihen liittyvä Sporttiturva astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli se voidaan todistaa esim. maksukuitilla.

  Sporttiturva tulee voimaan 1.8.2022, kun maksat sen elokuun 2022 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 31.7.2023.

 • Tämä pelipassi on tarkoitettu kaiken ikäisille Salibandyliiton kesätoimintaan osallistuville, joilla ei ole aikaisempaa kauden 2021-22 pelaamiseen oikeuttavaa pelipassia hankittuna. Soveltuu esim. Katusähly, SunSäbä. Kesäkauden pelipassi on voimassa 1.5.-15.9.

 • Kaikki Salibandyliiton pelipassit voidaan lunastaa Pohjola Vakuutus Oy:n Sporttiturvan kanssa tai ilman sitä. Sporttiturva on erityisesti urheiluun sopiva räätälöity määräaikainen vakuutus.

  Yhdellä henkilöllä voi olla voimassa vain yksi Sporttiturva urheiluvakuutus. Mikäli kauden aikana tarvitset muutoksen Sporttiturvaan esim. erotuomarista pelaajaksi tai seniorisarjasta muihin divisiooniin, voit korottaa Sporttiturva urheiluvakuutuksen kattamaan pelaamisen. Tällöin maksat vain tarvittavan erotuksen. Suomisport tarjoaa sinulle ikääsi sopivat vaihtoehdot automaattisesti.

  Sporttiturvan voi ostaa ainoastaan Salibandyliiton pelipassin yhteydessä Suomisport -palvelusta.

  Urheiluvakuutus on pakollinen junioripelaajille, F-liigojen ja miesten Divarin pelaajille. Junioripelaajia ovat 2001 ja myöhemmin syntyneet pojat/miehet sekä 2002 ja myöhemmin syntyneet tytöt/naiset. Miesten Suomisarjassa, 2.-6. divisioonissa, naisten 1.-4. divisioonissa, seniorisarjoissa ja muissa harrastesarjoissa ja -tapahtumissa urheiluvakuutus on vapaaehtoinen.

  Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on Pohjola Vakuutus Oy. Tarjoamme pelipassien yhteydessä Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva urheiluvakuutuksen.

  Urheiluvakuutus voi olla myös toisen vakuutusyhtiön tarjoama eli voit käyttää oman vakuutusyhtiösi salibandyn kattavaa vakuutusta. Huomaa kuitenkin, että kaikki yleiset vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutukset eivät korvaa salibandyn kilpailutoiminnassa tapahtuvia vahinkoja. Tarkista asia vakuutusyhtiöstäsi. Voit myös myöhemmin lisätä pelipassiisi Sporttiturva urheiluvakuutuksen.

  Sporttiturvan tuoteselosteet on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tuoteselosteesta näkee helposti vakuutuksen hinnat, hoitokatot ja mahdolliset omavastuut sekä toimintaohjeet vahinkotapauksissa.

  Sporttiturvan vakuutusehdot löydät täältä.

  Vakuutus on voimassa Salibandyliiton alaisten piirien ja seurojen kaiken ikäisille jäsenille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (enintään 3 kk:n pituisilla matkoilla):

  -kilpailuissa

  -harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa

  -valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa

  -kilpailumatkoilla, koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä koko ajan

  -lasten pelipassin vakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa.

  Pelipassin ja Sporttiturvan voimaan astuminen:
  Pelipassi ja siihen liittyvä Sporttiturva astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli se voidaan todistaa esim. maksukuitilla.

  Sporttiturva tulee voimaan 1.8.2022, kun maksat sen elokuun 2022 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 31.7.2023.

  Vakuutukseton pelipassi: Termillä ”vakuutukseton pelipassi” tarkoitetaan salibandyn pelipassia, johon ei haluta ostaa Sporttiturva urheiluvakuutusta. Pelipassi lunastetaan myyntijärjestelmästä täysin samaan tapaan kuin vakuutuksellinenkin.

  Sarjatasoilla Suomisarja, M2-6 div. ja N1-4 div. sekä kaikissa seniorisarjoissa pelaavat henkilöt voivat lunastaa vakuutuksettomia pelipasseja vapaasti. Vakuutus ei ole tässä kohderyhmässä pakollinen, vaikka sitä suositellaankin. Voit halutessasi myöhemmin korottaa vakuutuksettoman pelipassin Sporttiturvan alle. Katso lisätiedot osiosta ”Pelipassin korottaminen”.

  Pääsarjapelaajien urheiluvakuutus:
  Urheiluvakuutus on pakollinen kaikille pääsarjapelaajille. Mikäli pelaaja ei pelipassin oston yhteydessä valitse Sporttiturvaa, tulee hänen antaa oman vakuutusyhtiönsä tarkat tiedot järjestelmään. Mikäli pääsarjajaotteluun osallistuneella pelaajalla ei ole voimassa olevaa salibandyn kattavaa urheiluvakuutusta, voidaan tällaista pelaajaa peluuttaneen joukkueen seuralle määrätä sakkorangaistus.

  Junioripelaajien urheiluvakuutus:
  Juniorpelaajien* tulee aina antaa oman vakuutuksen tiedot passijärjestelmään vakuutuksetonta pelipassia lunastettaessa. Mikäli juniorisarjaotteluun osallistuneella pelaajalla ei ole voimassa olevaa salibandyn kattavaa urheiluvakuutusta, voidaan tällaista pelaajaa peluuttaneen joukkueen seuralle määrätä sakkorangaistus.

  Toimihenkilön ja erotuomarin urheiluvakuutus:
  Vakuutuksettoman toimihenkilön pelipassin tai erotuomarin pelipassin lunastamisessa on huomioitava, että junioripelaajan* tulee antaa oman vakuutusyhtiönsä tarkat tiedot järjestelmään. Vakuutuksettomalla erotuomarin pelipassilla saa toimia erotuomarina myös pääsarjatason peleissä.

  * Junioripelaajia ovat 2001 ja myöhemmin syntyneet pojat/miehet sekä 2002 ja myöhemmin syntyneet tytöt/naiset

 • Kun henkilöllä on Sporttiturva:
  Vahingon sattuessa, tarkista toimintaohje Sporttiturvan tuoteselosteista ja ota aina ensin yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun. Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu. Pohjola Terveysmestari -palvelun tarjoaa Pohjola Sairaala Oy.

  Saat Pohjola Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi ja sinut ohjataan tarvittaessa suoraan sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi lähimpään Pohjola Sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle.

  Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun.

  Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.

  Palveluaikojen ulkopuolella tai kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa kulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

  Kun henkilöllä on oman vakuutusyhtiön urheiluvakuutus:
  Ota yhteys oman vakuutusyhtiösi asiakaspalveluun välittömästi vahingon satuttua ja noudata heidän jatko-ohjeitaan.

 • Mikäli haluat korottaa pelipassiluokkaasi tai muuttaa vakuutuksettoman pelipassin vakuutukselliseksi lisäämällä siihen Sporttiturva urheiluvakuutuksen voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen pelipassien verkko-ostoon (Suomisport-palveluun). Kirjautuminen on helppoa: Saat puhelinnumeroasi vastaan kertakäyttösalasanan. Myyntijärjestelmä tunnistaa edellisen, saman kauden pelipassin ja tarjoaa korotettavia vaihtoehtoja. Korotuksen maksutiedot saadaan välittömästi.

  Kaudesta 2021-22 alkaen käytännössä kaikkia* alemman hintaluokan pelipasseja ja niiden vakuutuksia voidaan korottaa. Sinulla voi olla voimassa vain yksi Sporttiturva urheiluvakuutus. Mikäli vakuutusturvaasi tulee lisätä, se tapahtuu Suomisportin korotustoiminnon kautta kuten yläpuolella on kuvattu.

  *Valmentajan pelipassia ja Toimihenkilön pelipassi ei voi korottaa.

  Huom: Jos tarkoituksena on vaihtaa saman hintainen pelipassi toiseen, ota yhteys Salibandyliiton asiakaspalveluun. Myös muut kuin korotukset, esim. on ostettu täysin väärä pelipassi, hoidetaan edelleen liiton asiakaspalvelussa. Ota yhteys liiton palvelunumeroon 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi

  Vakuutuksettomasta pelipassista vakuutuksellinen: Sporttiturva urheiluvakuutuksen lisääminen
  Mikäli haluat muuttaa vakuutuksettoman pelipassin vakuutukselliseksi lisäämällä Sporttiturva urheiluvakuutuksen pelipassiisi voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen pelipassien verkko-ostoon. Mene ”osta pelipassi” ja tämän jälkeen ”haluan täydentää ostamaani lisenssiä/pelipassia vakuutuksella”. Valitse sinulle annetuista vakuutusvaihtoehdoista oikea ja siirry maksamaan vakuutus. Huomaathan, että vakuutus tulee voimaan vasta maksuhetkestä.

 • Voit irtisanoa oman tai alaikäisen huollettavan lapsen Sporttiturvan kirjallisesti kesken kauden lähettämällä verkkoviestin osoitteessa op.fi tai suojatun sähköpostin osoitteeseen urheiluvakuutukset@pohjola.fi. Ilmoita viestissä vakuutetun nimi, henkilötunnus, urheiluliitto, palautustili ja sähköpostiosoite. Suojatun sähköpostin voit lähettää omasta sähköpostistasi avaamalla internet-selaimella osoitteen https://securemail.op.fi ja toimimalla siellä annettujen ohjeiden mukaisesti. Pohjola Vakuutus Oy veloittaa vakuutusajasta vähintään 16 €.

  Huomaa, että mikäli Sporttiturvan irtisanomisen jälkeen pelaat edelleen sarjatasolla, jossa urheiluvakuutus on pakollinen, sinun tulee ilmoittaa oman vastaavan vakuutuksen tiedot Salibandyliittoon osoitteeseen: asiakaspalvelu@salibandy.fi

 • Kaikki pelaamiseen oikeuttavan passin lunastaneet saavat Suomisport-profiiliinsa merkinnän passin voimassaolosta. Passimerkintä aktivoituu heti maksun jälkeen ja toimii todistuksena kuluvan kauden pelipassin maksusta.

  Näin saat passin näkyviin ottelutapahtumassa:

  1) Kirjaudu Suomisport-profiiliisi matkapuhelimen nettiselaimella. Kirjautuminen tapahtuu suomisport.fi etusivulta, antamalla oma puhelinnumero ja siihen toimitettava kertakäyttösalasana. Alaikäisten pelaajien vanhemmat voivat lisätä lastensa profiilit omaansa. Passimerkintä löytyy profiilista mikäli maksu on suoritettu oikein.

  2) Lataa Android tai iOS käyttöjärjestelmällä varustettuun matkapuhelimeen erillinen Suomisport-mobiilisovellus (saatavilla Play kaupasta ja App Storesta hakusanalla ”Suomisport”). Windows-versiota ei julkaista. Suomisport-sovellus toimii myös offline-tilassa ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

  Huomio! Suomisport-sovellus on vaihtunut uuteen. Mobiililaitteen automaattinen päivitys ei valitettavasti tunnista uutta sovellusta. Tee näin: Poista mobiililaitteestasi vanha Suomisport-sovellus (ennen vuotta 2021 asennettu) ja lataa & asenna tilalle uusi Suomisport-sovellus: Android | iOS. Uuden sovelluksen versionumero on 1.0.24.

Tuoteselosteet

Sporttiturvan tuoteselosteet 2022-2023 Suomeksi:

Produktbeskrivning för sportskydd 2022-2023 på Svenska:

Sports’ cover product description 2022-2023 in English:

Kysyttävää pelipasseista?

Salibandyliiton asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin numerossa 0400-529017 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@salibandy.fi.