Perhesähly

Perhesähly on hauska ja tehokas liikuntamuoto, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden hengästyä, hikoilla ja kartuttaa taitojaan vanhempiensa tai muiden tärkeiden aikuisten kanssa. Lapset ja aikuiset opettelevat sählyn tekniikoita ja kikkoja sekä tietysti pelaavat yhdessä. Perhesähly on parhaimmillaan 3–6-vuotiaiden lasten liikuttamisessa mutta sopii myös vanhemmille lapsille.

Perhesähly muuntautuu lasten iän ja kehitystason mukaan. Kouluikäinen oppii nopeasti tekniikoita ja pelaa aikuisten kanssa hyvinkin tasaväkisesti. Kun mukana on alle kouluikäisiä, tarvitaan koko ryhmän yhteiset, turvalliset peli- ja käyttäytymissäännöt, joita jokainen pelaaja sitoutuu noudattamaan.

Alle kouluikäiset saattavat vaatia myös oheisaktiviteetteja, kuten luvan kiipeillä puolapuissa: he eivät välttämättä jaksa keskittyä pelaamiseen kokonaista tuntia.

Kokeile siis erilaisia tuntikokonaisuuksia, hae aikuisten ja lasten lempileikit, – harjoitukset, -lämmittelyt ja -jäähdyttelyt. Erota lapset ja vanhemmat välillä omiksi ryhmikseen. Peluuta porukkaasi kävellen ja juosten – tai laita aikuiset kävelemään ja lapset juoksemaan. Osallista ryhmäläisiä ja anna heidän vaikuttaa tuntien sisältöön mahdollisuuksien mukaan. Näin sählytuokioista tulee aidosti yhteisiä ja innostavia kokemuksia!

Perhesähly Varsinais-Suomessa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ja Salibandyliitto ovat käynnistäneet pilottikokeilun kolmen paikkakunnan perhesählystä. Pilottipaikkakunnat ovat: Pöytyä, Mynämäki ja Laitila.

Toiminnan tarkoitus on saada perheet liikkumaan yhdessä perhesählyn avulla.

Jokaisella pilottipaikkakunnalla on omat erityispiirteensä ja paikalliset MLL:tä tuovat perhesählyn oheen temppunurkkauksen. Joillakin paikkakunnilla paikalla on myös pomppulinna, tanssitan vauvaa demo, vauvahierontaa, perhejoogaa jne.

Perhesählyn ohjauksesta vastaa paikalliset salibandyseurat. Salibandyliitto kouluttaa seuran ohjaajat perhesählyn saloihin.

 

Lisätietoja:

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).