Hallitusehdokas: Riikka Henkola

Perustiedot
Nimi: Riikka Henkola
Ikä: 34
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri
Ammatti: Yrittäjä
Kotikunta: Porvoo
Ehdottanut seura/seurat: FBC Turku, Josba, Porvoon Salibandyseura

Taustasi salibandyssa: Missä tehtävissä salibandyn parissa toimit tai olet aiemmin toiminut?
Olen harrastanut salibandya nuoresta asti ja pelasin yli 10 vuotta SM-tasolla. Kasvattiseurani on Porvoon Salibandyseura PSS, mutta pelaamisen polulle minut on innostanut alun perin Josba. Olen ollut myös osa maajoukkueen kokoonpanoa ja saanut mahdollisuuden edustaa Suomea lajin parissa. Lisäksi olen ollut mukana juniorivalmennustyössä.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Tällä hetkellä toimin useamman yrityksen hallituksen jäsenenä ja olen kerännyt yli kymmenen vuoden kokemuksen yrittäjyydestä ja hallitustyöskentelystä. Lisäksi olen jäsenenä Future Boardissa, jonka tavoitteena on vahvistaa tulevaisuuden hallitusosaamista.

Miksi olisit hyvä henkilö hallituksen jäseneksi?
Minulla on vahva liiketoiminta- ja markkinointiosaaminen, joka voisi tuoda merkittävän lisäarvon liiton päätöksentekoon. Sen lisäksi minulla on laaja lajituntemus, jonka olen hankkinut pitkäaikaisen pelaamisen kautta. Tämä auttaa minua ymmärtämään ja edustamaan seurojen, pelaajien, ja lajin harrastajien tarpeita ja odotuksia hallituksessa. Vahvuuksiani ovat markkinointi, myynti sekä laajat liike-elämän verkostot.

Olen valmis edistämään lajin kasvua ja menestystä Suomessa, ja olisin innostunut tekemään yhteistyötä muiden hallituksen jäsenten ja muun liiton johdon kanssa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Suomalaisen salibandyn tila on kaiken kaikkiaan hyvä. Salibandy on ollut Suomessa suosittu ja kasvava laji vuosien varrella, ja sillä on vahva asema suomalaisessa urheilumaailmassa sekä harraste- että huippusalibandyn näkökulmista. Salibandyn brändi ja imu ovat kohdillaan, mutta mielestäni salibandyn roolia näkyvänä kumppanina sekä kiinnostavana lajina voitaisiin edelleen vahvistaa. Lisäksi seuratasolla huippuseurat ovat hyviä, mutta seuratoiminnassa on liikaa varianssia. Panostus laadukkaaseen seuratyöhön on äärimmäisen tärkeää.

Mihin asioihin haluaisit erityisesti vaikuttaa hallituksessa?
Aikaisempi hallitus on laatinut Salibandyn strategian vuoteen 2026 saakka. Mielestäni strategia on huolellisesti muotoiltu ja se keskittyy kolmeen keskeiseen painopisteeseen: seurojen elinvoimaisuuden vahvistamiseen, salibandyn suosion kasvattamiseen ja Suomen aseman lujittamiseen maailman huippumaana salibandyn saralla. Haluaisin toimia hallituksessa siten, että nämä painopisteet toteutuisivat mahdollisimman vaikuttavien, laajasti näkyvien ja merkityksellisten toimenpiteiden kautta käytäntöön.

Konkreettisesti keskittyisin erityisesti päätöksiin, jotka tekevät lajin harrastamisesta mahdollisimman helppoa ja harrastaminen olisi mahdollista matalalla kynnyksellä laajalti varsinkin nuorten keskuudessa. Seurat ovat avainroolissa strategian kaikkien osa-alueiden onnistumisessa, joten korostaisin erityisesti tiivistä yhteistyötä, avointa vuoropuhelu ja konkreettisia toimenpiteitä seurojen kanssa. Uskon, että tavoite maailman parhaasta salibandymaasta lähtee näistä lähtökohdista.

Vapaa sana
Sydämeni sykkii edelleen säbälle. Lisää menestystä ilolla ja ylpeydellä sekä sykähdyttäviä hetkiä lajin parissa.