Maajoukkuetoiminta

Maajoukkueet mahdollistavat osallistumisen kansainväliseen huippu-urheilutoimintaan. Suomen tavoitteena on Salibandyliiton strategian mukaisesti olla maailman paras viimeistään 2028.

TAVOITE: Maajoukkueet mahdollistavat osallistumisen kansainväliseen huippu-urheilutoimintaan. Suomen tavoitteena on Salibandyliiton strategian mukaisesti olla maailman paras viimeistään 2028.

TOIMINNAN LAAJUUS JA PALVELUN SISÄLTÖ: Suomea edustavat kansainvälisissä peleissä alle 16-, 19-, 23-vuotiaat ja aikuiset. Maajoukkuetoimintaan sisältyvät maaottelut, leiritykset, pelaajatarkkailut ja pelaajapalautteet. Maajoukkuetoimintaan osallistuu yhteensä noin 200 pelaajaa. Toiminnasta vastaa Suomen Salibandyliiton huippu-urheilusektori yhteistyössä Eerikkilän valmennuskeskuksen kanssa.

PALVELUN KÄYTTÄJÄT: Valitut pelaajat, valmentajat, toimihenkilöt, fanit ja katsojat sekä media ja yhteistyökumppanit. Palvelua pääsevät käyttämään valitut pelaajat, valmentajat ja tukitoimihenkilöt. Heille toiminta tarjoaa mahdollisuuden edustaa Suomea ja salibandya yksilönä ja joukkueena.

PALVELUN TUOTTAJA: Huippu-urheilusektorin päätoimiset toimihenkilöt yhdessä maajoukkueiden toimihenkilöiden kanssa. Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja vastaa kokonaisuudesta, valmennuspäällikkö tukitoimista ja jokaisesta maajoukkueesta vastaa päävalmentaja.

Maajoukkueiden toimihenkilöt: Päävalmentaja, valmentaja, katsomovalmentaja, maalivahtivalmentaja, joukkueenjohtaja, fysioterapeutti ja huoltaja.

MITEN JÄRJESTÄMME TOIMINNAN: Kansainvälinen kilpailutoiminta ohjaa toimintaa. Suunnitelmassa ovat arvokisat karsintoineen, maaottelut ja harjoitusottelut sekä toteutus toiminnan vuosikellon mukaisesti seuraavasti: MM-arvon omaavat joukkueet (aikuiset ja U19) kahden vuoden sykleissä, muut vuosittain.

Järjestämme leirit pääsääntöisesti valmennuskeskus Eerikkilässä ja pelit kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Pelaajien valinta: Kunkin maajoukkueen päävalmentaja yhdessä joukkueen toimihenkilöiden kanssa vastaa tarkkailusta, leirityksestä, pelitavasta ja pelaajavalinnoista. Salibandyliiton hallitus nimeää MM-kisajoukkueen.

Kokonaisvaltainen kehittymisen seuranta on rakennettu Eerikkilän kanssa. Se on jatkumoa MAAJOUKKUETIE FBA -toiminnalle. Se tarkoittaa yksittäisen pelaajan laji- ja fyysisten taitojen sekä henkisten ominaisuuksien mittaamista ja niistä johdettuja toimenpidesuorituksia. Otteluseurannan tavoite on potentiaalisten pelaajien tunnistaminen sekä palautteen antaminen jo aikaisemmin maajoukkueisiin valikoiduille pelaajille. Toteutetaan kansallisen kilpailukalenterin mukaisesti.

Valmennusosaamisen kehittäminen suomalaisilla valmentajilla. Tarpeen mukaan koulutussisältöjen päivittäminen kansainvälisen huippusalibandyn mukaisesti sekä tiedon välittämistä valmentajakoulutuksissa ja yhteisissä tapaamisissa.

Valmennuslinjan johtaminen. Analysoimme kansainvälisistä peleistä vaatimukset kansalliseen harjoitteluun ja pelaamiseen, ympärivuotisesti. Valmennuslinja määrittelee ja avaa harjoittelun painopisteet ja ohjaa yksilöiden harjoittelua. Toteutetaan ja esitellään MAAJOUKKUETIE FBA –tapahtumissa.

Yhteistyö ja vuorovaikutus maajoukkuetoimijoiden ja seuratoimijoiden välillä. Sen tavoitteena on varmistaa pelaajan kehittyminen sekä välillinen vaikutus muihin pelaajiin. Huippu-urheilupäivät kokoavat huippusalibandyn tekijät yhteen vuosittain. Yhteisen ymmärryksen lisäämiseksi maajoukkue- ja MAAJOUKKUETIE FBA -toimijoilla on tapaaminen kaksi kertaa vuodessa.

PALVELUN TUOTOKSET JA HYÖDYT: Maajoukkuetoiminta tarjoaa lajin absoluuttisen huipun pelaajalle, valmentajalle ja muille maajoukkuetoimihenkilöille ja se on motivaattori ja tavoite arkitoiminnassa. MM-kisoissa menestys vahvistaa lajin näkyvyyttä, mielikuvaa ja arvostusta. Maajoukkuetoiminta ja -pelaaja on esikuva ja esimerkki nuorille.

PALVELUN KUSTANNUKSET: Salibandyliitolle toiminta maksaa noin 850 000€/vuosi. Maajoukkuepelaajille ja -toimijoille se on maksutonta. Aikuisten maajoukkuepelaajille maksetaan kulukorvauksia.

PALVELUN ONNISTUMISEN MITTAAMINEN: Mittareina ovat arvokisamenestys, pelaajien kehittymisen seuranta ja koetun pätevyyden mittaaminen. Määrämuotoinen raportti päävalmentajan johdolla joka tapahtumasta huippu-urheilujohtajalle. Taltioimme kehittymisen seuranta -tulokset Eerikkilän MyEWay-tietokantaan.