Kausi-info

Kausi 2022-23

Sarjoihin ilmoittautuminen alkaa pääsarjoista porrastetusti alaspäin maanantaina 25.4.

Kausi 2022-23 tekee tuloaan ja tavoitteena on päästä pelaamaan normaali kausi useamman rikkinäisen kauden jälkeen. Kaudesta 2019-20 alkaen pandemia on hankaloittanut merkittävästi pelaamista, onneksi kausi 2021-22 saadaan vietyä pelaamalla loppuun. Päättymässä oleva kausi on ollut haasteellinen pandemian tuomien lukuisien ottelusiirtojen vuoksi. Nämä ovat teettäneet merkittävästi lisätöitä niin seuroissa ja niiden joukkueissa sekä erotuomaritoimijoille ja Salibandyliitolle. Isot kiitokset kaikille osapuolille kärsivällisyydestä ja joustavuudesta!

Kaikkien osapuolten toiminnan kannalta normaalin kauden pelaaminen on ensi syksystä lähtien oiva tavoite. Tämä tarkoittaa käytännössä otteluiden pelaamista tehtyjen aikataulujen puitteissa ja mikäli ottelusiirtoja tapahtuu, niin ne tehdään kilpailusääntöjen puitteissa.

Lisäksi seurojen kannattaa huolellisesti miettiä mihin sarjoihin saman peliryhmän joukkueita ilmoitetaan. Varsinkin junioreiden valtakunnallisten sarjojen ottelumäärät ovat kasvaneet ja mikäli tämä ryhmä pelaa osittain tai kokonaan myös muita sarjoja, tulee peliryhmän olla riittävän suuri. Vierekkäisissä ikäluokissa ja osassa aikuisten sarjoja ottelut tulevat menemään osittain päällekkäin. Eri sarjojen samaan ajankohtaan sijoittuvat ottelut eivät ole peruste ottelusiirroille.

Kaudelle 2022-23 Salibandyliitto tulee tarjoamaan uusi pelimuotoja ja sarjoja/pelitapahtumia. Näistä tiedotetaan kevään ja kesän aikana tarkemmin aluekohtaisesti.

Ari Vehniäinen
kilpailutoiminnan johtaja

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2022-23 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.