Kausi-info

Sarjoihin ilmoittautuminen on alkanut perjantaina 26.4, porrastetusti pääsarjoista alaspäin. Ilmoittamiset hoidetaan edellisen kauden tapaan TorneoPal Palvelusivustolla.

Kausi 2024-25

Kauden 2024-25 valmistelut etenevät ja tässä kausi-infossa esitellään olennaisimpia asioita tulevan kauden valmistautumiseen. 

Aikaisemmista kausista poiketen teemme erilliset alueelliset (Etelä, Länsi, Itä ja Pohjoinen) kausi-infot valtakunnallisen kausi-infon rinnalle. Alueellisissa kausi-infoissa saamme tuotua esille paljon tärkeää ja yksityiskohtaisempaa tietoa alueellisesta pelitoiminnasta kaudella 2024-25. 

Valtakunnallisten sarjojen sarjajärjestelmät 2024-25

Valtakunnallisissa aikuisten sarjoissa ei tule merkittäviä muutoksia sarjajärjestelmiin kaudelle 2024-25. Huomioitavana on kuitenkin miesten Suomisarjan muutos kaudelle 2025-26 ja lohkojen määrät supistuu kolmesta kahteen lohkoon kaudelle 2025-26.  

Junioreiden valtakunnallisissa sarjoissa vanhempien ikäluokkien sarjajärjestelmien raamit pysyvät ennallaan ja lopulliset sarjajärjestelmät vahvistetaan 15.5. päättyvän ilmoittautumisten jälkeen(P15 ilmoittautuminen 26.5.). Muutoksia tulee liiton hallituksen päätöksien mukaisesti nuorempiin ikäluokkiin: 

  • T16 valtakunnallinen sarjan runkosarja pelataan 3×15 min. tehokkaalla peliajalla (aiemmin peliaika oli 3×15 min. juoksevaa peliaikaa)

  • P15 valtakunnallinen sarja
  • Pelataan ylialueellisena sarjana turnausmuotoisesti 
  • Joukkueet jaetaan Etelän ja Pohjoisen konferenssiin 
  • Sarja pelataan kahdessa tasossa (A- ja B-taso) 
  • Tavoitteena on vähentää matkustamista turnausasettelulla

  • P16 valtakunnallinen sarja 
  • Alkusarjat pelataan turnausmuotoisena (kaksi kierrosta) syyskaudella 
  • Tavoitteena on vähentää matkustamista turnausasettelulla 
  • Kevätkaudella SM-sarja ja 1. div. pelataan yksittäisinä otteluina (yksinkertainen sarja) 

Kauden 2024-25 P15 ja P16 ikäluokkien joukkueille järjestetään teams-palaverit ennen ilmoittautumisajan päättymistä ja näissä palavereissa avataan suunnitelmia ja niiden perusteita tarkemmin. 

TorneoPal Palvelusivusto ja tulospalvelu kaudella 2024-25 

TorneoPal on ollut käytössä yhden kauden ajan ja kehitämme toimintoja tulevalle kaudelle. Tavoitteena on saada tulospalvelunäkymään entistä enemmän informaatiota kaikkien nähtäville. Uusia infokokonaisuuksia ovat: sarjajärjestelmät, säännöt ja pelioikeus. Nämä kokonaisuudet sisältävät runsaasti olennaista ja tärkeää tietoa kaikista sarjoista.  

Ari Vehniäinen
kilpailutoiminnan johtaja

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2024-25 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona (julkaistaan myöhemmin toukokuussa).