Salibandylähetysten ABC

Salibandylähetysten ABC

Salibandylähetysten ABC – SalibandyTV, Ruutu, F-liigaTV ja YLE

Mistä näkee F-liigaa? Entä maaotteluita ja Divaria? Mistä voin katsella junnujen otteluita? Vieläkö Salibandyliitolla on sopimus Solidsportin kanssa? Ja ihmeen SalibandyTV?

Tähän artikkeliin on kerätty salibandylähetysten simppeli tietopaketti kaudelle 2022-2023.

SalibandyTV

Salibandyliiton uusi videopalvelu, joka avautui syksyllä 2022. Palvelu löytyy osoitteesta salibandy.tv. SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta. Samasta palvelusta voi siis jatkossa katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksuton.

Ruutu / Nelonen / Jim

F-liigalla on monivuotinen yhteistyösopimus Sanoma Median kanssa. Sanoma omistaa F-liigan lähetysoikeudet Suomessa kevääseen 2028 asti. Kaikki F-liigan miesten ja naisten ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. F-liigan otteluita näkyy kuukausittain myös Neloselta ja Jim-kanavalta. Ruutu-palvelu on maksullinen (12,90e / kk).

F-liigaTV

F-liigaTV ulkomaiden markkinoille suunnattu videoalusta, jonka kautta voi tilata ja katsella F-liigan otteluita. F-liigan suoria lähetyksiä ei voi Suomessa katsella F-liigaTV:n kautta. Palvelussa näytetään lisäksi myös sekä Suomen ja ulkomaiden markkinoille yksittäisiä F-liigan harjoitusotteluita sekä erilaisia huipputason kansainvälisiä harjoitusturnauksia.

YLE

Yleisradio näyttää kanavillaan salibandyn aikuisten MM-kisoja sekä joitain maajoukkueturnauksia. Lisäksi Salibandyliitolla on Ylen kanssa sopimus Suomen Cupin loppuhuipentuman eli Final Fourin lähetyksistä vuoteen 2024 asti.

Muita huomioita:

Solidsport – Salibandyliitolla ei ole enää sopimusta Solidsportin kanssa. Sopimus oli kolmivuotinen ja se päättyi kevääseen 2022. Kaikki Salibandyliiton alaisten otteluiden lähetykset keskitetään jatkossa SalibandyTV:seen (F-liigaa lukuunottamatta).

VeikkausTV – F-liigan otteluita ei enää näytetä kaudella 2022-2023 VeikkausTV:ssä.

Salibandyliiton Youtube – Liiton Youtube-kanava on aiemmin toiminut lukuisten pressitilaisuuksien ja salibandymaaotteluiden lähetysalustana. Youtube on edelleen tärkeä videoalusta liitolle, mutta jatkossa pressit ja ottelulähetykset keskitetään SalibandyTV:seen.