Ansiomerkit ja hakeminen

Salibandyliiton viralliset ansiomerkit ovat hopeinen ja kultainen ansiomerkki sekä seuratoiminnan kultainen ansiomerkki. Muita huomionosoituksia ovat Pekan Malja ja Salibandyn kultainen pallo (ei saatavilla verkkokaupasta).

Ansiomerkkejä voidaan myöntää henkilöille jotka ovat liiton tai alueen hallinnossa (yhdistystoiminnassa) ansioituneet, valmennus- ja koulutustoiminnassa ansioituneet, erotuomari- ja toimitsijatoiminnassa ansioituneet henkilöt sekä muuten liiton toiminnassa ansioituneet henkilöt. Ansiot voivat kertyä kansallisesta ja/tai kansainvälisestä toiminnasta.

Seuratoiminnan kultainen ansiomerkki voidaan myöntää liiton jäsenseuran yhdistystoiminnassa, valmennus- ja koulutustoiminnassa ja erotuomari- ja toimitsijatoiminnassa tai muuten seuran ja/tai joukkueiden toiminnassa ansioituneille henkilöille.

Salibandyliiton valtakunnallisten huomionosoitusten lisäksi myönnetään vuosittain alueellisia huomionosoituksia. Alueelliset huomionosoitukset myönnetään alueellisin, vuosittain vaihtuvin perustein ja julkaistaan yhteistyön merkeissä liikunnan ja urheilun alueorganisaatioiden gaaloissa ja urheilujuhlissa.

Salibandyliiton ansiomerkit

Seuratoiminnan kultainen ansiomerkki

Seuratoiminnan kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut liiton jäsenseurassa vähintään 15 vuoden ajan aktiivisesti ja ansiokkaasti salibandyn hyväksi. Ansiomerkin lisäksi saajalle myönnetään kunniakirja.

Hopeinen ansiomerkki

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään 10 vuoden ajan toiminut liiton ja/tai sen alueiden elimissä ja siten aktiivisella toiminnallaan ansioitunut huomionosoituksen arvoisesti.

Kultainen ansiomerkki

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on poikkeuksellisen aktiivisesti ja voimakkain toimin edistänyt salibandyn kehitystä Suomessa toimiessaan liiton ja/tai sen alueiden elimissä noin 20 vuoden ajan, ja jolle on jo aikaisemmin myönnetty hopeinen ansiomerkki. Merkin lisäksi saajalle myönnetään kunniakirja.

Merkit kuuluvat yksinomaan saajalle, eikä niitä saa luovuttaa toiselle henkilölle, järjestölle tai yhteisölle.

Ansiomerkkien hakeminen:

Ansiomerkit ja muut huomionosoitukset myöntää Salibandyliiton hallitus. Kunniajäsenen kutsumisesta päättää hallitus. Kunniapuheenjohtajan kutsumisesta päättää liittokokous.

Huomionosoitusten hakemuksen voivat tehdä liiton omat luottamuselimet, alueet tai jäsenseurat käyttämällä hakemuksen tekemiseen tarkoitettua lomaketta. Lomake allekirjoitetaan sähköisesti. Hakemus on tehtävä vähintään kaksi kuukautta (2 kk) ennen aiottua luovutustilaisuutta.

Ansiomerkin hakija maksaa myönnetyn ansiomerkin. Hakemuksetta myönnetyt huomionosoitukset kustantaa Suomen Salibandyliitto. Liittohallitus vahvistaa huomionosoitusten hinnat. Ansiomerkeistä ja muista huomionosoituksista määrätään liiton ansiomerkkisäännöissä.