Hallitusehdokas: Marko Löija

Perustiedot
Nimi: Marko Löija
Ikä: 52
Koulutus: Johtamisen erikoisammattitutkinto, markkinointimerkonomi
Ammatti: Diplomikauppias
Kotikunta: Uusikaarlepyy
Ehdottanut seura/seurat: IBF Blue Fox, Seinäjoen Peliveljet, MLT-Mailattomat

Taustasi salibandyssa: Missä tehtävissä salibandyn parissa toimit tai olet aiemmin toiminut?
Salibandyseura Blue Foxin puheenjohtaja vuodesta 2014 lähtien. Seuran varainhankinta ja sidosryhmien kontaktointi. Seura-arjen pyörittäminen ja tehtävien delegointi.

Olen toiminut seurassa ennen puheenjohtajakauttani juniorivalmentajana, joukkueenjohtajana, juniorijaoston puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

Pietarsaaren erotuomarikerhon puheenjohtajana sekä liigatason erotuomarina 1990-luvulla. Liittovaltuuston jäsenenä kolmatta kautta.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Toimiessani erotuomarina salibandyssa ja jalkapallossa, olin myös Keski-Pohjanmaan pallopiirin hallituksen jäsen sekä Suomen Palloliiton liittovaltuuston jäsen kaksi kautta.

Miksi olisit hyvä henkilö hallituksen jäseneksi?
Olen vahvasti mukana seuramme arjen pyörittämisessä ja koen, että minulla on näkemystä ja kokemusta eri kokoisten seurojen haasteiden ja ongelmien esiintuomiseen ja kehitysehdotusten esittämiseen ja ratkaisujen löytämiseen.

Minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus yritysjohtajana, K-Citymarket kauppiaana. Vahvuuteni on kokonaiskuvien hallitseminen ja nykyisessä ammatissani mm. talous-, myynti- ja markkinointi-, viestinnän- ja henkilöstöjohtamista voin hyödyntää Salibandyliiton hallituksen jäsenenä. Mielestäni hyvä ”kombo” yhdistettynä seuran arjen ja yrityksen johtaminen edesauttaa hallitustyöskentelyä.

Olen aikaansaava ja en arastele ongelmiin puuttumista ja niiden esille tuomista. Olen valmis sitoutumaan 100 % hallitustyöskentelyyn ja olemaan läsnä kokouksissa. Halu edistää ja kehittää suomalaista salibandya ja tuoda myös Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen alueiden äänen kuuluviin.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Salibandyliiton Visio ja Strategia 2026 sisältää mielestäni tarpeelliset kohdat seurojen ja liiton toiminnan kehittämiseen.

Onnistumisia: F-liiga on brändätty ja viety eteenpäin, kehitettävää myös toki löytyy. Seuroille järjestettävät Teams-sarjapalaverit ja erilaiset webinaarit ovat kustannustehokkaita ratkaisuja ja niihin on helppo osallistua.

Parannettavaa: Pelaajamäärien kasvu. Yhteisöllisyyden kehittäminen. Tiedottaminen ja avoimuus kaikessa tekemisessä. Seurojen aktiivisuus.

Mihin asioihin haluaisit erityisesti vaikuttaa hallituksessa?
Harrastajamäärät on saatava uuteen nousuun, esimerkiksi sarjatoiminnan kehittämisellä ja kustannusten nousun hillitsemisellä. Näin mahdollistetaan seurojen ja liiton talouden kasvua ja toiminnan kehittymistä.

Seurojen matkakulujen vähentäminen esimerkiksi otteluasetteluilla, uudet ”pelisäännöt” otteluiden siirtämiseen, jos niihin on perusteita. Strategisten painopisteiden tarkastelu ja nopeaa reagoimista alati muuttuvassa ympäristössä.

Kun tavoitteena on olla paras salibandymaa, niin meidän täytyy olla edelläkävijöitä. Digitaalisuus ja vastuullisuus otettava vahvemmin haltuun.