Arvopohja

Vastuullisuusohjelman ”Arvopohja” -osio jakaantuu kolmeen kokonaisuuteen, jotka kaikki määrittävät ja ohjaavat omalta osaltaan lajissa noudatettavaa reilun pelin henkeä.

”Salibandyn tapa”: On väliä, miten toimimme, pelaamme ja voitamme. Emme tavoittele voittoa hinnalla millä hyvänsä.

Antidoping: Toimintaamme ohjaavat reilun pelin periaatteet. Vaalimme reilua, rehtiä ja puhdasta urheilua ja kisailua. -> Antidopingohjelma

Kilpailumanipulaation torjunta: Emme hyväksy minkäänlaista kilpailun manipulointia.
-> Kilpailumanipulaation torjuntaaohjelma

Johdanto

Salibandyn arvot ovat vastuullisuus, avoimuus, yhteisöllisyys ja ennakkoluulottomuus. ”Arvopohja” -kokonaisuus kuvaa salibandyssa tavoiteltavaa toiminnan periaatetta.  Kehitämme lajimme toimintaympäristöä turvallisemmaksi ja kannustavammaksi. Salibandy-yhteisö sitoutuu vastuulliseen, avoimeen ja yhteisölliseen toimintaan, jossa tunnistetaan harrastajien erilaisen kasvun vaiheet ja motivaatio pelata ja harrastaa. Yhteisten, arvoihin pohjautuvien toimintatapojen myötä pelistä saavat iloa ja miellyttäviä elämyksiä niin pelaajat, valmentajat, erotuomarit kuin katsojat.

Toimenpiteet

  • Kehitämme salibandyn pelimuotoja niin, että laji sopii mahdollisimman monelle. Vähennämme pelaamista rajoittavia sääntöjä, jotta mahdollisimman moni pystyy pelaamaan salibandya.
  • Luomme mahdollisuuksia harrastaa erilaisista lähtökohdista ja eri motiivein.
  • Kunnioitamme vastustajaa. Emme omalla toiminnallamme tietoisesti vahingoita tai loukkaa toisia, vaan pyrimme toiminnallamme edistämään salibandyn kokonaisvaltaista turvallisuutta.
  • Kun laji kehittyy, olemme mukana kehittämissä pelisääntöjä lajiyhteisöä kuunnellen.
  • Erotuomarit ovat tärkeä osa salibandya. Kunnioitamme heidän työtään ja vältämme toimia, joilla pyritään epäasiallisesti vaikuttamaan erotuomareiden ottelutilanteessa tekemiin ratkaisuihin.
  • Viestimme antidopingohjelmasta sekä kilpailumanipulaation torjuntaohjelmasta sekä toteutamme, seuraamme ja raportoimme näiden ohjelmien koulutuksista.
  • Kilpailu kuuluu urheiluun, mutta emme hae hetkellistä kilpailuetua kaikin keinoin vaan ymmärrämme, että kestävä pelaajakehitys tulee pitkäjänteisen toimintakulttuurin kautta.
  • Mahdollistamme ja kannustamme toimillamme suomalaisia liikunnalliseen ja terveelliseen elämäntapaan.