Salibandyliitto ry

Suomen Salibandyliitto ry on perustettu 23.9.1985. Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka tarkoituksena on edistää, valvoa ja ohjata maamme salibandyn ja sählyn harrastusta ja kehitystä.

Salibandyliitto toimii siihen kuuluvien salibandya ja sählyä harrastavien piirien ja aluejärjestöjen, urheiluseurojen sekä muiden aatteellisena järjestönä ja yhdyssiteenä.

Salibandyliiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Toiminnassaan liitto edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Salibandyliiton tehtävät on määritelty tarkemmin toimintasäännöissä.

Salibandyliitto on Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) perustajajäsen.

Salibandyliitto ja sen jäsenet ovat sitoutuneet kulloinkin voimassa olevaan Suomen  urheilun eettisen keskuksen (SUEK), Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK), Maailman Antidopingneuvoston (WADA) ja Kansainvälisen Salibandyliiton antidopingsäännöstöön sekä Euroopan Neuvoston dopingin vastaisen yleissopimuksen, pohjoismaisen antidopingsopimuksen sekä Suomen valtion allekirjoittamien muiden antidopingsopimusten mukaisiin sääntöihin.

Liiton varsinaisia jäseniä ovat liiton hallituksen hyväksymät salibandya ja sählyä harrastavat rekisteröidyt yhdistykset sekä näiden muodostamat rekisteröidyt piiri- ja aluejärjestöt. Salibandyliitolla on yli 700 jäsenseuraa.

Salibandyliiton ylin päättävä elin on kolmen vuoden välein kokoontuva liittokokous. Liittokokouksessa kullakin jäsenmaksun maksaneella jäsenellä 1-3 ääntä, riippuen seuran koosta (Pelipassimäärästä). Liittokokous valitsee alueellisin perustein kootun valtuuston ja liittohallituksen. Nämä elimet käyttävät ylintä päätäntävaltaa liittokokousten välillä. Molempien toimikausi on kolme vuotta.

Salibandyliiton puheenjohtajana toimii Kaarina Vuori. Hallituksen ja valtuuston toimikausi on kolme vuotta. Valtaosa päätösten valmistelutyöstä tehdään valiokunnissa. Valiokuntia on kaikkiaan seitsemän.

Salibandyn Tuki -Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea salibandyharrastusta, salibandytoimintaa ja erityisesti salibandyn junioritoimintaa Suomessa.

Salibandyliiton päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Myllypurossa. Lisäksi Salibandyliitolla on aluetoimistot  Helsingissä, Turussa, Tampereella, Joensuussa, Oulussa, Lappeenrannassa ja Seinäjoella. Liitolla on 3o päätoimista toimihenkilöä, seitsemän yhteispalkattua liikunta-alan oppilaitosten kanssa ja yksi osa-aikainen työntekijä. Salibandyliiton kokonaistuotto (liikevaihto) vuonna 2023 liikevaihto oli noin 10,5 miljoonaa euroa.

Kansainvälisillä kentillä Suomea edustavat miesten, naisten, alle 23-vuotiaiden miesten, alle 19-vuotiaiden miesten ja naisten, alle 17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet.

SSBL Salibandy Oy (F-liiga) on vuoden 1999 alussa toimintansa aloittanut Salibandyliiton 100 %:sti omistama huippusalibandyn markkinointiosakeyhtiö, jonka palveluksessa on neljä työntekijää.