Tommi Hakala Peliveljistä Kooveen paitaan

Jo aiemmin julkaistujen sopimuspelaajien lisäksi Kooveen ensi kauden miesten liigajoukkue täydentyy uusilla pelaajilla. Kokemusta tulee Seinäjoelta, kun Tommi Hakala liittyy joukkueeseen SPV:n liigamiehistöstä. Lisäksi monivuotinen runkopelaaja Lassi Ylisiurunen on päättänyt jatkaa uraansa pääsarjatasolla. Nuoruuden intoa joukkueeseen tuovat Ossi Koskinen Oilersista ja Topi Koskinen Lahden suunnalta.

Jo aikaisemmin julkistettu Kooveen Salibandyliiga-joukkue vahvistuu tulevalle kaudelle SPV:stä siirtyvällä Tommi Hakalalla (kuvassa). Runsaasti liiga- ja pudotuspelikokemusta omaava Tommi Hakala on SPV:n kasvatti ja pelannut tähän asti ainoastaan kasvattajaseurassaan. Tampereelle muuttava Tommi on kolminkertainen Suomen mestari ja ollut SPV:n liigamiehistössä ensimmäisen kerran jo kaudella 2008-09. Koovee valikoitui tulevan kauden joukkueeksi keskusteluissa päävalmentaja Valtteri Sainion kanssa kesäkuun puolessavälissä. Tähän mennessä Tommi on pelannut urallaan 131 ottelua Salibandyliigan runkosarjassa ja 50 ottelua playoffseissa. Runkosarjassa pistesaldo on 22+21 ja pudotuspeleissä 5+3.

Kuten aina, paikkakunnan vaihto on iso päätös pelaajalle, joten kypsyttely vaati oman aikansa. Tommi Hakala: ”Kasvattiseurasta lähteminen ei ollut helppo päätös. Haluan kuitenkin kehittyä edelleen pelaajana ja haastaa itseäni, joten loppujen lopuksi päädyin siihen, että uusi paikkakunta ja uudet ympyrät antaisivat minulle sopivan lisäpotkun kehittymiselle.”

Päätös Kooveeseen siirtymisestä oli Tommin mukaan aika helppo ja syntyi keskusteluissa päävalmentaja Sainion kanssa. ”Kun olin tehnyt lähtöpäätöksen, niin Valtterin kanssa jutellessa löytyi yhteisymmärrys hyvin ja ajatukset sopivat siihen, mitä olin itse hakemassa. Näin päätös Kooveen suhteen oli suoraviivainen”, jatkaa Tommi.

Päävalmentaja Valtteri Sainio: ”Tommi on tärkeä lisä joukkueeseen. Hän on hyväkuntoinen, kokenut ja työteliäs pelaaja ja uskon, että hän pystyy tuomaan paljon positiivisia asioita joukkueeseen. Hyökkääjänä potentiaalia on suurempaankin määrään tehoja.”

Kooveen tulevan kauden joukkueesta hyökkääjä Tommi Ahola on ennestään toisen Tommin hyvä tuttu ja kaverukset ovat myös aiemmin pelanneet yhdessä SPV:ssä. Muuta joukkuetta Tommi ei tunne, paitsi peleistä vastakkain. Tommin kokemus ja ikä tuovat myös hiukan erilaisen roolin kuin SPV:ssä. ”Onhan se mielenkiintoista olla joukkueen vanhempaa ja kokeneempaa kaartia ja kun tavoite on ottaa isompaa roolia myös pistemielessä, niin kausi näyttää omasta näkökulmastani erittäin mielenkiintoiselta. Joukkue on nuori, taitava ja nälkäinen, joten ihan hyvät fiilikset on muutosta Tampereelle.”

Lassi Ylisiurunen jäi pohtimaan oman uransa jatkoa viime kauden päätyttyä jo runkosarjaan. Kesän mies on kuitenkin treenannut Kooveen kanssa ja päätös jatkosta kypsyi kesän aikana, näin monivuotinen kapteeni nähdään Kooveen paidassa jatkossakin. Lassi itse kommentoi jatkopäätöstä seuraavasti: ”Harjoittelu muuttui jonkun verran Valtteri Sainion ja Jenni Puputin myötä ja itselleni syntyi sellainen tunne, että ihan kaikkea potentiaalia ei ole ulosmitattu aiemmilla kausilla. Henkilökohtaisella tasolla kehitettävää vielä on ja halusin ottaa haasteen vastaan.” Toinen iso syy löytyy roolista joukkueen kapteenistossa, Lassi jatkaa: ”Joukkueen nuorentuessa alkoi tuntua myös siltä, että kopissa on tarvetta kokemukselle nuorten kaverien vastapainoksi. Siinä varmaan pystyn olemaan hyödyksi ja valmentajien apuna.”

Näiden kahden hiukan kokeneemman pelaajan lisäksi liigamiehistöön siirtyy kaksi nuorempaa pelaajaa, jotka samasta sukunimestä huolimatta eivät ole veljeksiä. 1994-syntynyt Ossi Koskinen on Esport Oilersissa ollut jo pelaamassa liigapelejä ja 1997-syntynyt lahtelaisen PHSB:n kasvatti Topi Koskinen taas oli viime kaudella nostamassa LaSB:ia Salibandyliigaan Divarista.

Ossi Koskinen on vasen käsi alhaalla pelaava oikea puolustaja, joka debytoi Salibandyliigassa kaudella 2011-12, mutta jonka peliminuutit Esport Oilersissa jäivät viime kaudella melko vähiin, vaikka kauden päätteeksi hopeamitali kaulaan ripustettiinkin. Kokemusta Ossilla on myös nuorten maajoukkueesta ja Ossi pelaa hyvin molempiin suuntiin.

Topi Koskinen on lahtelaisen PHSB:n kasvatti ja pelasi viime kaudella rinnakkaisedustuksella LaSB:issa. Opiskelujen myötä Tampereelle muuttava Topi pelaa oikea käsi alhaalla ja teki viime kaudella 16 Divari-ottelussa tehot 6+2. Fyysinen vasen laitahyökkääjä tuo variaatiota Kooveen rosteriin ja on valmis ottamaan seuraavan askeleen pelaajana Salibandyliigassa.

Päävalmentaja Valtteri Sainio: ”Rosteri on nyt kasassa ja joukkuetta lähdetään nyt valmistamaan kauden avaukseen. Leireilemme perjantaista sunnuntaihin Eerikkilässä ja su-iltana kohtaamme ensimmäisessä harjoitusottelussa LaSB:in Eerikkilässä. Hyvällä fiiliksellä mennään, kesä sujui hyvin ja kauden alkua ennen ehditään vielä hioa kuvioita ja koostumuksia kuntoon.”

Kooveen miesten edustusjoukkueen sopimuspelaajat kaudella 2016-17 ovat:

Maalivahdit:

Hasu Rasmus (lainasopimuksella Nurmon Jymyssä)
Peiponen Eero
Vonk Arvid

Puolustajat:

Alamettälä Jussi
Alkki Lauri
Andersson Nico
Jokela Aleksi
Koskinen Ossi (Esport Oilers)
Lintula Matias
Repo Mikko
Tuomela Roni (Koovee A-jun)

Hyökkääjät:

Ahola Tommi
Hakala Tommi (SPV)
Immonen Mikko
Koljonen Perttu
Koskinen Topi (PHSB/LaSB 1.div)
Kotovaara Lassi
Kuusisto Jasse (SalBa)
Lamminen Kristian (Esport Oilers liiga/A-jun)
Saari Samu
Salomaa Samuli
Segerman Samuli (Koovee A-jun)
Sillanpää Aleks (Koovee A-jun)
Västilä Oskari
Ylisiurunen Lassi

Joukkue pelaa ennen kautta harjoituspelejä, näistä tiedotetaan erikseen. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa joukkuetta seurantaan Facebookin, Instagramin ja Twitterin kautta. Instragramissa ja Twitterissä joukkue löytyy helpoimmin hakemalla ”KooveeM1”-nimeä.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Koovee

Jaa artikkeli