Suomen maailmanmestarien juhlailta tuotti tasapelin Turussa

Suomen vuoden 2016 maailmanmestarien viimeinen ottelu yhdessä päättyi 5-5-tasapeliin Tshekkiä vastaan. Suomi johti Turussa pelattua maaottelua kolmesti muttei 1 969 katsojan harmiksi kyennyt karistamaan tutun sitkeää Tshekkiä kannastaan.

Päävalmentaja Petri Kettunen ei tasapelistä huolimatta ollut kallella kypärin.
– Tällaista se on kun maailman huiput kohtaavat. Tämä joukkue jätti hienot jäähyväiset.
– Muutamia näppäilyvirheitä meille tuli, joista Tshekki pääsi iskemään vastaan. Huomasi, ettei meillä ollut ihan normaali otteluun valmistautuminen. Purettiin eilen kuusi tuntia päättynyttä MM-projektia ja valmennus sai pelaajilta hyvää palautetta ja työkaluja tulevaa varten, kuka maajoukkuetta sitten johtaakaan.

Erityistä ekstralatausta tai haikeutta MM-kultajoukkueen viimeisessä maaottelussa ei hänen mielestään ollut.
– Niin, tällaiseen voi suhtautua kahdella tapaa. Surraan, että projekti loppuu tai nautitaan, että saadaan vielä kerran pelata yhdessä. Kyllä tämän päivän rento ja iloinen ilme kuvasi joukkuettamme ja sitä fiilistä, mikä on ollut koko matkamme aikana.

– Göteborgissa 2014 ja Latviassa viime joulukuussa olimme maailman paras maalinestojoukkue. Nykyään Suomen maajoukkue pystyy pelaamaan monipuolisesti. Jos 2012 yritimme maaleja suorien hyökkäysten kautta, niin nykyään pelimme on paljon monipuolisempaa.

Puolustaja Tommi Arolle MM-finaalin piti olla hänen maajoukkueuran viimeinen, mutta kun tieto Tshekki-ottelusta MM-kultajoukkueelle tuli, pitkään ei tarvinnut miettiä jatkoa vielä yhden ottelun verran.

– Ei tarvinnut tuumailla, kun vielä kerran pääsi iskemään laatikossa näiden veljien kanssa. Tämän päivän peli oli meiltä vähän kohellusta, mutta Tshekki oli hyvä ja lopputulos oli ihan oikeutettu.

Uransa parasta salibandya tällä hetkellä pelaava Aro perusteli päätöstään lopettaa maajoukkueessa perhesyillä.
– Tämä on vielä amatöörilaji ja perheessämme on pieni vauva, joten nyt on tullut se hetki, kun pitää antaa aikaa perheelle. 

Lauantain ystävyysottelua värittivät leveillä hymyillä palkitut Suomen komeat maalit ja niiden vastapainoksi tavallista lukuisammat syöttövirheet. Mika Kohonen laukoi Suomen ylivoimalla johtoon, mutta Suomen erheiden myötä Tshekki tasoitti ja pääsi perään rangaistuslaukauksen ja johto-osuman tuottaneeseen hyökkäykseen. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin tasalukemista maiden välisen MM-välierän seitsemän sekuntia ennen loppua ratkaisseen Eemeli Salinin 2-2-maalin jälkeen.

Toisessa erässä Suomi karkasi jo kahden maalin johtoon, kun Miko Kailiala iski kulmavapaalyönnin jälkeen keskeltä ja vielä Tero Tiitu Mika Kohosen pitkien syöttöjen klinikan päätteeksi. Tshekki kuitenkin kavensi ylivoimalla, ja päätösjakson aluksi Milan Tomasik nosti vieraat taas tasoihin. Pitkän vaihdon polkenut Janne Lamminen jaksoi kolmannen erän puolivälissä vielä taituroida Mika Moilasen nostamaan takatolpalta tyhjiin johtomaalin, vaan voittoon ei tänään riittänyt sekään. Pelikellossa oli jäljellä runsaat kolme minuuttia, kun Jakub Gruber nousi maalille ja tunki pallon ohi ottelun toisen puolikkaan torjuneen Jarno Ihmeen.

Salibandya, Turku

Maaottelu

Suomi – Tshekki 5-5 (2-2, 2-1, 1-2)

1. erä: 7.50 Mika Kohonen (Eemeli Salin) 1-0 yv, 15.38 Jan Danis (Radek Vales) 1-1, 16.11 Matej Jendrisak 1-2 rl, 18.41 Salin (Nico Salo) 2-2.
2. erä: 20.42 Miko Kailiala (Peter Kotilainen) 3-2, 29.21 Tero Tiitu (Kohonen) 4-2, 34.57 Patrik Suchanek (Jan Jelinek) 4-3 yv.
3. erä: 41.52 Milan Tomasik (Danis) 4-4, 49.19 Mika Moilanen (Janne Lamminen) 5-4, 56.38 Jakub Gruber (Suchanek) 5-5.

Torjunnat:
Eero Kosonen Suomi 5+8+(0)=13, Jarno Ihme Suomi (0)+(0)+5=5.
Lukas Bauer Tshekki 7+9+5=24.

Jäähyt: Suomi 2 min, Tshekki 2 min.

Erotuomarit: Daniel Skoog ja Ola Hamberg, Ruotsi.

Yleisöä: 1 969.

Suomen parhaana palkittiin Eemeli Salin.

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli