Suomelle unelmien MM-avaus - Norja nöyrtyi 14-1!

Suomi aloitti naisten salibandyn MM-turnauksen Tampereella vakuuttavasti kun Norja kaatui perjantain iltaottelussa peräti 14-1. Kaksi vuotta sitten edellisissä kisoissa Suomi oli lyönyt norjalaiset vain 5-2.

Tänään Suomi karisti alkujännityksensä nopeasti kun My Kippilä kaukaa ja Nina Rantala keskeltä sektoria sivalsivat pallon ohi norjalaisvahti Charlotte Holtin. Ensimmäisellä tauolla eroa oli kuitenkin vain yksi maali Norjan kavennettua komean syöttömyllyn päätteeksi takatolpalta.

Suomi ratkaisi ottelun toisessa erässä kymmenessä minuutissa. Laura Mertsalmi kiskaisi lyhyestä kierrosta 3-1, ja Karoliina Kujala vapautti Elina Kujalan alivoimalla maalintekoon Veera Kaupin istuessa jäähyllä. Kun vielä Alisa Pöllänen, Anne Suomalainen, Veera Kauppi ja uudelleen Pöllänen onnistuivat ennen toista taukoa, oli taistelu voitosta ohi.

Kolmannessa erässä Suomi huudatti 2 559-päistä kotiyleisöä vielä viidesti. Viimeiset kaksi maalia laukoi joukkueeseen pikahälytyksellä nostettu Laura Hietamäki.

Päävalmentaja Marko Paju oli tyytyväinen MM-kisojen avauspeliin.
– Näitä kisoja on odotettu pitkään, joten oli helpotus päästä vihdoin tositoimiin.
Hiukan nihkeän avauserän jälkeen emäntien peli vapautui.
– Kysyin erätauolla pelaajilta mitä pitäisi parantaa ja niitä asioita alkoi näkyä, joita toivoin. Tuli pallomalttia ja huolellisuutta. Yksi vastaan yksi -pelaaminen parani ja nopeutettiin omaa peliä. Ja mikä parasta 11 pelaajaa pääsi maalin makuun.
Parannettavaakin vielä jäi.
– Kyllä se ylivoimapeliä koskee.

Tamperelainen Nina Rantala elää unelmaansa seuraavan viikon.
– Tie Tampereelle on ollut mielessä ja jo pitkään. Ei tällaista tilaisuutta tule varmaan enää toista kertaa eteen.
Rantala myönsi, että kotikaupungin 2500-päisen yleisön edessä pelaaminen toi ylimääräistä jännitystä.
– Siitä se alun jännitys johtui, mutta hmahtavalta tuntui pelata, kun ystäviä oli paljon katsomossa. Kyllähän tässä ihan etuoikeutettu asema on, kahden kilometrin päässä Hakametsästä asuva Rantala hymyili.
– Yleisö oli meille se kuudes kenttäpelaaja, päävalmentaja Paju lisäsi.

Salibandya, Tampere

Naisten MM-turnaus, alkusarja

Norja – Suomi 1-14 (1-2, 0-6, 0-6)

1. erä: 5.52 My Kippilä (Alisa Pöllänen) 0-1, 6.29 Nina Rantala (Ella Alanko) 0-2, 15.04 Kine Eriksen (Julie Gidske) 1-2.
2. erä: 26.24 Laura Mertsalmi (Ella Alanko) 1-3, 27.41 Elina Kujala (Karoliina Kujala) 1-4, 31.31 Pöllänen (Elina Kujala) 1-5, 33.48 Anne Suomalainen (Ella Alanko) 1-6, 36.18 Veera Kauppi (Marianne Hannonen) 1-7, 36.58 Pöllänen (Karoliina Kujala) 1-8.
3. erä: 47.08 Eliisa Alanko (Nina Rantala) 1-9, 52.53 Silja Eskelinen (Karoliina Kujala) 1-10, 53.29 Rantala (Mertsalmi) 1-11, 55.15 Ella Alanko (Nina Rantala) 1-2, 56.23 Laura Hietamäki (Karoliina Kujala) 1-13, 59.17 Hietamäki (Elina Kujala) 1-4.