Salibandynaisilla avausvastustajana Ruotsi - katso lähetys!

Naisten EuroFloorball Tour Tshekin Olomoucissa alkaa tänään. Suomi joutuu heti kovaan puntariin, kun vastaan avausottelussa tulee Ruotsi.

Suomi-Ruotsi-ottelua klo 16 Suomen aikaa voi seurata täällä.

Tällä kaudella maat ovat kohdanneet kolmesti. Viime vuoden syyskuussa Uumajassa pelatussa tuplamaaottelussa Ruotsi oli etevämpi 5-4 ja 10-2. Marraskuussa Sveitsin Schaffhausenissa Ruotsi voitti niin ikään. Tuolloin loppunumerot olivat länsinaapurin eduksi 7-3.

EFT-turnaus pelataan EU:n vuoden 2017 urheilukaupunkina toimivassa Olomoucissa ja Suomen maajoukkue matkusti paikan päälle Tsekin itäosaan jo keskiviikkoiltana. Torstai käytettiin turnaukseen valmistautumiseen ja tänään edessä on ensimmäinen peli.
– Nyt on ehditty hyvin valmistautua. Eilen treenattiin kahdesti viisikkopeliä ja tänään aamutreeneissä keskityttiin erikoistilanteisiin. Ryhmä on ollut hyvin vastaanottavainen, joten luottavainen fiilis on lähteä kovaa vastustajaa vastaan, päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo.

Tänään ykköskentän alla luutiva Suomen luottopuolustaja Mia Karjalainen pelaa illalla uransa 75. maaottelun. Karjalainen kertoo, että joukkue on valmiina peliin.
– Vastassa on tuttu vastustaja, hienoa päästä vääntämään heti täysillä. Päätettiin yhdessä, ettei lähdetä kentälle selviytymään vaan voittamaan. Ruotsi sytyttää aina, joten ollaan kyllä valmiina taistelemaan, Karjalainen kertoo joukkueen tunnelmista.

Suomen avauskokoonpano:
1) Veera Kauppi – Mira Wickman – Alisa Pöllänen
Mia Karjalainen – My Kippilä

2) Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko
Sanni Nieminen – Hanna Sipiläinen

3) Kristiina Kauppila – Katri Luomaniemi – Karoliina Kujala
Elina Kujala – Laura Manninen

Maalissa Tiltu Siltanen.

Penkiltä aloittavat Laura Rantanen, Trine Sällström ja Daniela Westerlund sekä maalivahti Laura Loisa.

Arkistokuva: Anssi Koskinen.

Naisten maajoukkue
EFT-turnaus
Olomouc, Tshekki 28.-30.4.2017

Suomen ottelut (Suomen aikaa)
Pe 28.4. 16 Ruotsi – Suomi -> lähetys
La 29.4. 16 Tshekki – Suomi -> lähetys
Su 30.4. 10:45 Suomi – Sveitsi -> lähetys

IFF:n turnaussivulle.

Jaa artikkeli