Jani Jormakka Kuopiosta Karhujen päävalmentajaksi

Salibandyn Divariin valmistautuva Karhut on solminut kaksivuotisen sopimuksen Jani Jormakan kanssa. 37-vuotias Jormakka on valmentanut Kuopiossa viimeiset neljä kautta Suomi-sarjassa pelanneita joukkueita.

Kaksi edellistä kautta Jormakan käskytyksessä oli Kuopion Welhot ja sitä ennen VehVe. Karhut kohtasivat karsintojen ensimmäisellä kierroksella Jormakan valmentaman Welhot. Ottelusarja päättyi Karhujen 2-1 voittoon.

Jormakan alaisuudessa Welhot taisteli molemmilla kausilla noususta Divariin. Ensimmäisellä kaudella tie tyssäsi Loviisan kanssa. Tällä kaudella joukkue onnistui haastamaan Karhut aina kolmanteen peliin asti, josta porilaiset marssivat lopulta jatkoon.

Kuopiossa hyvää työtä tehnyt Jormakka muuttaa perheineen Poriin loppukesästä. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme lasta.
– Fiilikset ovat tottakai hienot ja odotan jo kovasti, että pääsee tekemään töitä. Ympäristön vaihto sopii tähän vaiheeseen hyvin, kommentoi sopimuksen allekirjoituksen jälkeen Jani Jormakka.
Seuran kanssa käydyistä neuvotteluista jäi sellainen kuva, että minut halutaan tänne oikeasti. Kaikki taustahenkilöt joiden kanssa olen toiminut ovat hoitaneet omia ja perheenkin asioita hienosti.
– Pori on etukäteen tuttu vain pelireissuilta. Kovasti on nyt selvitelty mitä kaikkea Porissa pystyy tekemään.

– Tulevan kauden joukkue vaikuttaa näin pelkän scouttauksen perusteella tosi hyvältä sekoitukselta erilaisia pelaajia. Nuoret pelaajat on nyt ajettu tapahtumarikkaan viime kauden aikana hyvin sisään Divariin. Kokeneemmat pelaajat täydentävät tätä ja uusista pelaajista tulee joukkueeseen lisää kärkiosaamista.

– Seuralla oli selvä suunnitelma mihin suuntaan niin toimintaa, kuin pelaamista halutaan viedä. Se oli sellainen kokonaisuus, että halusin lähteä siihen haasteeseen mukaan, päättää Jormakka.

Karhujen toiminnanjohtaja Ville Salonen on tyytyväinen uuden valmentajan löytymiseen.
– Seura halusi tietyntyylisen valmentajan tänne. Useamman valmentajan kanssa käytiin keskusteluja kevään aikana. Janin kanssa keskusteluissa kävi yhteinen sävel pelistä yksiin sen kanssa mitä seura haluaa, kommentoi Salonen.
– Kun ei puhuta ammattilaisurheilusta ja on valmis muuttamaan perheensä kanssa useiden satojen kilometrien päähän kotoaan valmentamisen perässä. Se kertoo osaltaan miten paljon Janilla on motivaatiota tätä pestiä kohtaan.

Loput Karhujen valmennusryhmästä julkaistaan myöhemmin.

Karhujen sivuille

Karhujen tiedotteesta
Kuva Rauman jäähalliottelusta: Ainesmedia

Jaa artikkeli