U19 MM-kisojen päiväkohtainen ohjelma tarjoaa tekemistä kaikenikäisille

Lahden MM-kotikisat järjestetään 8.-12. toukokuuta Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa. Huippuotteluiden lisäksi ohjelmassa on myös paljon muuta aktiviteettia ja päiväkohtaisesti vaihtuvia ohjelmia koululaispäivästä Sokos Hotels perhepäivään ja seurapäivästä historian ensimmäiseen 3v3 MM-turnaukseen.

U19 MM-kotikisat Lahdessa toivottavat tervetulleeksi yhteensä 16 joukkuetta ympärimaailmaa. Alkusarjaottelut taistellaan 8.5. keskiviikosta 10.5. perjantaihin. Viikonloppuna pelataan välieräottelut sekä viikon huipentavat mitalipelit, joissa ratkaistaan uusi nuorten maailmanmestari. Katso kisojen otteluohjelma. Hallitsevana mestarina kisoihin lähtee Ruotsi.

PÄIVÄKOHTAINEN OHJELMA

KE 8.5. KOULULAISPÄIVÄ JA AVAJAISET KLO 18:40 (ARENA A)

Avajaispäivä ja tunnelma on heti katossa, kun Lahden alueen lapset ja nuoret pääsevät kannustamaan joukkueita ympäri maailman. Koululaispäivän lisäksi päivän aikana järjestetään ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden välinen 3v3 -turnaus sekä U19 MM-kisojen avajaisseremonia, joka järjestetään klo 18:40 Arena A:lla.

Vastuullisuusseminaari klo 12-16. Lue lisää täältä.

SäbäkipinäSirkus liikuttaa lapsia ja nuoria hauskoilla laji- ja liikuntapisteillä.

Koululais- ja varhaiskasvatusryhmien vierailujen mahdollistamisessa mukana: Reissu Ruoti, Lahti Energia, Pohjola, PHP Holding, Sokos.

TO 9.5. SOKOS HOTELS PERHEPÄIVÄ

Sokos Hotels Perhepäivä järjestetään yhteistyössä Sokos Hotelsin ja MLL Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistyksen kanssa. Sokos Hotels Perhepäivän ohjelma järjestetään ulkona klo 11-15 ja se on maksutonta kaikille. Alueelta löytyy muun muassa SäbäkipinäSirkus, joka liikuttaa hauskoilla laji- ja liikuntapisteillä, kasvomaalauspiste, fanikylttien askartelupiste, ulkokaukalot ja pelit sekä Ryhmä Haun Meet ‘n Greet.

Ryhmä Hau Meet ‘n’ Greet:
klo 13 (ulkona – vapaa pääsy)
klo 15 (sisällä – pääsylipulla)

Pyörällä harrastuksiin päivä – lue lisää täältä.

PE 10.5. VALTAKUNNALLINEN SEURAPÄIVÄ

Tapahtumapäivä pitää sisällään verkostoitumista, informaatiota ja huippusalibandyä. Non-stop verkostoitumispöytä mahdollistaa kohtaamisen lajiyhteisön kanssa, työpaikkojen ilmoitustaulu kokoaa alan ilmoitukset yhteen ja seurojen tarinat ovat näkyvästi esillä hallilla. Seurojen maskotit ovat myös tervetulleita päivään mukaan. Seurapäivä huipentuu paneelikeskusteluihin, jossa teemoina ovat salibandy Suomessa, kansainvälisyys ja valmennuskehitys. Panelisteina toimivat Suomen salibandymaajoukkueen ja F-liigan tähtipelaaja Hanna Niemelä, valmentaja Seppo Pulkkinen, Salibandyliiton pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen kehityspäällikkö Miikka Lamu. Juontaja toimii Gabriel Airaksinen.Paneelikeskustelu järjestetään ennen illan Suomi-Norja -ottelua.

Lisätietoja valtakunnallisesta seurapäivästä: liisa.aijanen@salibandy.fi

Illan Suomi – Norja ottelu on Roosa nauha -hyväntekeväisyysottelu.

SäbäkipinäSirkus liikuttaa lapsia ja nuoria hauskoilla laji- ja liikuntapisteillä.

Koululais- ja varhaiskasvatusryhmien vierailujen mahdollistamisessa mukana: Reissu Ruoti, Lahti Energia, Pohjola, PHP Holding, Sokos.

LA 11.5. 3V3 MM-TURNAUS

Historian ensimmäinen 3v3 MM-turnaus pelataan Lahden U19 MM-kisojen yhteydessä. Turnaus kokoaa yhteen joukkueita ympäri maailman ja ottelut pelataan sekä naisten, että miesten sarjoissa.

Seminaari klo 9:30-12:15: huippu-urheilu

SäbäkipinäSirkus liikuttaa lapsia ja nuoria hauskoilla laji- ja liikuntapisteillä.

EUROVIISUKATSOMO järjestetään Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa klo 21-02. Liput ovelta Euroviisukatsomoon 5€, MM-kisalipuilla vapaa pääsy.

SU 12.5. MM-FINAALIT

U19 MM-kisat huipentuvat mitalipeleihin ja maailmanmestaruusjuhliin – sekä U19-naisten, että 3V3 MM-turnauksissa. Äitienpäivän kunniaksi Laitex Oy tarjoaa ruusut kaikille äideille.

Seminaari klo 9:30-12:15: harrastajamäärän kasvattaminen ja alueellinen pelitoiminta

SäbäkipinäSirkus liikuttaa lapsia ja nuoria hauskoilla laji- ja liikuntapisteillä.

Hanne Nyrönen
Tapahtumapäällikkö
Tapahtumien kokonaisvastuu, suunnittelu ja toteutus, U19-naisten MM-kisat 2024 Lahti.

Jaa artikkeli