Roni Back 3v3

Roni Back, Tuukka Ritokoski, Janne Saarinen ja 3v3 salibandy valloittivat Triplan – seuraavaksi isketään 3v3 MM-kisoissa Lahdessa

Salibandyn 3v3 SM-finaaliturnaus järjestettiin lauantaina 6.4.2024 Triplan kauppakeskuksessa, Helsingissä. Mukana menossa viiletti myös tuttuja julkisuuden hahmoja, kun Kelkkajengi-nimisessä joukkueessa pelasi sometähti Roni Back, radiojuontaja Tuukka Ritokoski sekä näyttelijä-radiopersoona Janne Saarinen.

Triolle salibandy on tuttu laji, sillä Back ja Ritokoski ovat pelanneet junioreista asti salibandyä ja pelaavat edelleen, Back kakkosdivarissa ja Ritokoski kolmosessa. Saariselle puolestaan salibandy on tuttu laji pikkusiskonsa Julian kautta. Classicin F-liiga-joukkueessa pelaava Julia Saarinen torjuu U19-naisten ykkösveskarina Lahden MM-kisoissa toukokuussa.

Katso video: Saaristen rankkarikisa: viuhahdus MM-kentällä vai Vesa Toskala -tyylinen haastattelu

3v3 formaatti on vauhdikas ja viihdyttävä. Salibandyssa 3v3-pelimuodolla on harjoiteltu ja pelattu käytännössä aina, mutta SM-turnaukset ovat lajille vielä uutta. Historian ensimmäiset 3v3 SM-mitalit ratkaistiin viime vuonna Lahdessa SM-viikkojen yhteydessä.

Tänä keväänä pelataan myös historian ensimmäinen 3v3 MM-turnaus, kun joukkueet ympäri maailmaa kohtaavat Lahdessa. Salibandyn 3v3 MM-kisat järjestetään U19-naisten MM-kisojen yhteydessä 11.-12. toukokuuta 2024.

Linkki: Historian ensimmäiset 3v3 MM-kisat pelataan Lahdessa toukokuussa – Suomi mukaan viidellä joukkueella

Triplan SM-kisojen miesten ja naisten sarjojen voittajajoukkueet selvittivät tiensä Lahden MM-kisoihin. Kummassakin sarjassa voittaja oli SB Vosut. Kaikkiaan MM-kisoissa Suomella on mukana viisi joukkuetta, kolme miesten ja kaksi naisten. Miesten turnaukseen on ilmoittautunut 30 joukkuetta, jotka on jaettu seitsemään neljän tai viiden joukkueen alkulohkoon. Naisissa joukkueita on 14 jaettuina kolmeen viiden tai neljän joukkueen lohkoon.

Matalan kynnyksen 3v3 pelejä ja sarjoja on luvassa ensi kaudella entistä enemmän myös Salibandyliiton järjestämänä.

Linkki: Turnausliput loppuunmyyty, pieni lisäerä tulee myyntiin – tässä kaikki toukokuun U19 MM-kotikisoista

Linkki: Lisää Henri Keräsen kuvia 3v3 tapahtumasta Triplassa

3v3 Tripla

Jaa artikkeli