Ruotsin salibandyfinaaleissa maailmanennätysyleisöt – kaukalossa suomalaisjuhlaa

Salibandyn Ruotsin finaaleissa nähtiin uusi lajin maailmanennätysyleisö, kun Friends Arenan 18370 katsojaa näki Mika Kohosen valmentaman Storvretan lyövän miesten loppuottelussa Pixbo IBK:n 8-5. Päivän aluksi todisti uusi naisten otteluiden ennätysyleisö 15794 katsojaa Veera Kaupin, Oona Kaupin ja My Kippilän 6–3-voittoa samoin Pixbo IBK:sta.

Naisten finaalin suuri hahmo oli Cajsa Alm, joka laukoi neljännen perättäisen mestaruutensa vieneen Thorengruppenin osumista kolme. Veera Kauppi iski 2–0-maalin ja syötti Almin 5–3-osuman. Oona Kaupille merkittiin syöttöpiste Maja Viströmin 4–1-maaliin.

Miesten loppuottelua johti Storvreta avauserän jälkeen 3-1, toisella tauolla 4-2 ja kaksi minuuttia ennen loppua 7-3 ennen Pixbon kavennuksia. Gabriel Kohonen syötti mestarien 7–3-maalin. Mestaruus oli Storvretalle seurahistorian kahdeksas.

Kuvat: Per Wiklund