Salibandyliiton valituslautakunta kumosi erotuomareiden asettelumuutoksen

Salibandyn pääsarjojen erotuomariasetteluista vastaava työryhmä päätti aiemmin tällä viikolla vaihtaa miesten Salibandyliigan välieräsarjan Classic-Happee erotuomarit. Sarjaan oli aseteltu erotuomaripari Lasse Vuola-Tero Fordell.

Vuola-Fordell-kaksikko oli tyytymätön päätökseen. Suomen Salibandyliiton valituslautakunta vastaanottikin tämän viikon tiistaina Tero Fordellilta valituksen erotuomariasetteluista vastaavan työryhmän päätöksestä. Valituslautakunta käsitteli tänään keskiviikkona valituksen.

Valituslautakunta päätti kumota työryhmän päätöksen. Päätöstä perustellaan seuraavasti:

Kilpailusääntöjen 66 §:n mukaan erotuomarivaliokunnalta on pyydettävä lausunto ennen kuin erotuomariluokituksen alentamista tai erotuomarioikeuksien epäämistä määräajaksi koskeva päätös tehdään. Näin asiassa ei ole toimittu. Koska asiassa ei ole pyydetty erotuomarivaliokunnalta lausuntoa, valituslautakunta katsoo, ettei myöskään erotuomarioikeuksien epäämistä koskevaa päätöstä ole voitu antaa. Kyseisen menettelyvirheen vuoksi valituslautakunta kumoaa päätöksen ja palauttaa asian uudelleen käsiteltäväksi päätöksen tehneelle pääsarjan työryhmälle.

Uutinen asettelumuutoksista

Jaa artikkeli