Katso video: tässä tulevat miesten kutosdivarin mestarit! – "Miksi vain kutosessa?"

Miesten Etelä-Suomen 6. divisioonan mestaruudesta pelattiin viikonloppuna Helsingissä. Kyllä, luit oikein – miesten kutosdivarin mestaruudesta.

Etelä-Suomen 6. divisioonan mestaruusturnaukseen osallistui neljä parasta joukkuetta. Kutosdivaria pelattiin etelässä kolmessa lohkossa, joten mestaruudesta pääsivät pelaamaan lohkoykköset sekä pistevertailulla lohkojen paras kakkonen.

Turnaus pelattiin lauantaina 20. huhtikuuta Arena Center Myllypurossa Helsingissä. Ensin pelattiin välierät ja sitten mitalipelit. Etelä-Suomen mestariksi ponnisti lopulta jatkoaikaratkaisulla KoRa eli Korson Rambot. Finaalissa kaatui lukemin 7–6 SC Mela. Jatkoaikaratkaisun pyssytti Olli Mikkonen ajassa 53.22.

Hopealle yltäneen SC Melan tarina on komea, sillä lauttasaarelainen joukkue on pelannut liiton alasarjoja peräti yli 30 vuotta. Nykyjoukkueessakin oli edelleen mukana kaksi SC Melan alkuperäisjäsentä.

Tausta: Jo 30 vuotta liiton sarjoissa – SC MELA jaksaa aina vain

– Erittäin hyvät tunnelmat. Saatiin tosi jännä peli, SC Mela antoi kovan vastuksen. Melkein rankkareille asti mentiin, 2+2-tehot KoRalle finaalissa summannut Otto Salonen kommentoi Salibandyliiton viestinnälle.

– Hyvä kausi oli meiltä kutosdivarissa. Uusi joukkue ollaan ja vain yksi häviö taisi vain tulla. Tästä sitten kohti vitosta. Mestaruusturnaus oli hauska lisä, mä vain ihmettelen miksi on vain kutosessa.

Etelä-Suomen kutosdivarin pronssia vei BOS, joka voitti S.S. Stormin kakkosjoukkueen selkeästi 11-2.

– Tosi kiva tämä mestaruusturnaus, vaikka onkin höntsää. On se aina kiva saada mitali. Aika hyvä kausi oli kutosessa meiltä. Pari hölmöä häviötä vaan. Meidän lohko taisi olla kaikista kovin, BOS:lle pronssiottelussa 4+1-tehot tehnyt Toni Hautamäki sanaili.

Linkki: Videotunnelmia 6. divisioonan lopputurnauksesta (Instagram)

Linkki: Kuvia 6. divisioonan lopputurnauksesta (kuvat.fi)

KoRa eli Korson Rambot. Kuva: Jyrki Paajanen

Avaimet käteen liiton sarjoissa

Finaalisankari Otto Salosen toiveisiin vastataankin ensi kaudella, sillä mestaruusturnauksia on tulossa laajalti eri aikuisten alueellisiin ala-sarjoihin aina 3. divisioonasta 6. divisioonaan.

– Muitakin uudistuksia on ensi kaudella luvassa, kyselemme mm. aiempaa laajemmin joukkueiden nousuhalukkuutta, jotta tulee vähemmän ns. ei toivottuja karsintaotteluita tai sarjanousuja. Toki pitää muistuttaa, että meillä voi jo nyt vapaasti ilmoittautua joko vitos- tai kutosdivariin, miten sitten oman tasonsa kokee, Salibandyliiton etelän aluepäällikkö Salla Nuorteva kommentoi.

Etelä-Suomen alasarjojen ilmoittautumiset salibandykaudella 2024-2025 aukeavat 30.4.2024.

– Kaikki eivät sitä ehkä hahmota, että Salibandyliiton kilpailutoiminta toimii ns. avaimet käteen -periaatteella eli liitto hoitaa ottelujärjestelyt. Toisin kuin monessa muussa palloilulajissa sisältää salibandyn osallistumismaksu muun muassa salikulut, tulospalvelun ja muut oheistoiminnot. Liitto varaa hallit, laatii otteluohjelmat ja asettelee automaattisesti kaikkiin otteluihin erotuomarit. Eli jos sulla on porukka valmiina, niin mukaan pääsee melko vaivattomasti, Nuorteva vinkkaa.

Otteluita tulee kaudessa 18-20 kappaletta jaettuna yhdeksään tai kymmeneen turnaukseen. Kaikki alasarjat pelataan turnausmuotoisina sarjoina alueellisesti eli reissaaminen pelien perässä minimoidaan. Joukkueella on turnauksessa tyypillisesti kaksi ottelua joiden välissä on tunti tai kaksi vastuujoukkuetta lukuun ottamatta.

– Esimerkiksi täällä etelässä turnausmatkat ovat lyhyitä, kun turnaukset ovat suurelta osalta pääkaupunkiseudulla tai sen välittömässä läheisyydessä. Kausi alkaa syys-lokakuun vaihteessa ja päättyy huhtikuun alun tai puolivälin tienoilla. Turnaukset pelataan Etelä-Suomessa hyvissä olosuhteissa pääsääntöisesti yksityisissä halleissa. Käytännössä kaikki turnaukset päästään iskemään mattoalustalla, Nuorteva kertoo.

Linkki: Etelä-Suomen 6. divisioonan lopputurnauksen tilastot (TorneoPal)

Info: Etelän alueen sarjatoiminta

Kuvat ja video: Jyrki Paajanen

SC Mela Lauttasaaresta. Kuva: Jyrki Paajanen
Punapaitainen BOS vei pronssia. Kuva: Jyrki Paajanen

Jaa artikkeli