Hallitustiedote: Valiokuntia nimettiin - ensi kauden sääntöjä hyväksyttiin

Salibandyliiton hallitus kokoontui perjantaina 19.4. Seuraavana päivänä oli valtuuston varsinainen kokous, joka hyväksyi vuoden 2023 tilinpäätöksen.

Lue myös: Valtuusto vahvisti Salibandyliiton tilinpäätöksen – ”Vuosi oli vaikea, mutta tavoite toteutui” 

Talous ja hallinto
Hallitus vahvisti valiokuntien kokoonpanot vuosille 2024–2027 lukuun ottamatta sääntövaliokuntaa, joka nimetään myöhemmin. Jokainen valiokunta valmistelee vielä työjärjestyksen ja toimintasuunnitelman.

Salibandyliitolla on kaikkiaan seitsemän valiokuntaa toimikaudella 2024–2027. Uusia valiokuntia perustettiin kolme.

Valiokunnat ovat:
Digivaliokunta (uusi)
Erotuomarivaliokunta
Harrastevaliokunta (uusi)
Kilpailuvaliokunta
Kurinpitovaliokunta
Sääntövaliokunta
Turvallisuus- ja olosuhdevaliokunta (uusi)

Lue lisää: Tässä valiokuntien kokoonpanot toimikaudelle 2024–2027

Hallitus keskusteli Suomen hallituksen taannoisessa kehysriihessä päättämien leikkausten vaikutuksista urheilu- ja liikuntajärjestöjen toimintaan. Vuonna 2026 yleisavustuksen määrä Salibandyliitolle voi olla jopa 300 000 euroa pienempi verrattuna vuoteen 2023. Porrastettua pudotusta yleisavustukseen tulee jo vuodelle 2025, johon on varauduttava ensi vuoden talouden suunnittelussa.

Kuinka leikkaukset tulevat mahdollisesti vaikuttamaan ministeriön myöntämiin erityisavustuksiin liittyen Suomessa vuosina 2026 ja 2027 järjestettäviin MM-kisoihin, liiton johto tapaa ministeriön edustajia alkukesään mennessä. Vuonna 2026 miesten MM-kisat pelataan Tampereella ja 2027 naisten MM-kisat Turussa.

Talouskatsauksessa todettiin, että tammi-maaliskuun osalta talous on budjetoidulla tasolla.

Toiminnanjohtaja antoi tiedoksi Perhon Liiketalousopiston yhteistyöehdotuksen. Ehdotuksesta käytiin keskustelua, jossa ajatusta pidettiin mielenkiintoisena, mutta ei juuri nyt ajankohtaisena. Todettiin, että lajin pelaajapolku- ja akatemiakokonaisuutta sekä niiden mahdollisia kehitystarpeita on syytä tarkastella kokonaisuutena.

Yhteiskuntasuhdejohtaja teki tiiviin esittelyn Salibandyliiton vastuullisuusohjelmasta. Aiheeseen palataan kesäkuun kokouksessa.

Tiedoksi ajankohtaiskatsaus Lahden U19-naisten MM-kisojen järjestelyistä. Kisat pelataan 8.–12.5. Lahdessa.

Kilpailutoiminta
Hyväksyttiin Kouvolan Lakritsi Suomen Cupin 2024–25 formaatti, osallistumismaksut ja palkintorahat. Näillä näkyminen miesten ja naisten finaalit pelataan yhteisessä tapahtumassa 8.–9.2.2025. Yle näyttää finaalit kanavillaan. Toisin kuin kolmella kaudella aiemmin, välieriä ei pelata enää finaalitapahtuman yhteydessä.

Hyväksyttiin valtakunnallinen T16-sarjajärjestelmä alkuperäisen esityksen mukaisesti tehokkaalla peliajalla ja P16-sarjajärjestelmä kaudelle 2024–25 vaihtoehtoisen esityksen mukaisesti, jossa syyskausi pelataan turnausmuotoisena ja kevätkausi yksittäisinä otteluina. Muiden valtakunnallisten juniorisarjojen sarjajärjestelmät hyväksyttiin edellisessä kokouksessa.

Hyväksyttiin myös seuraavat kilpailutoiminnan säännöt ja määräykset kaudelle 2024–2025:
* Kilpailusäännöt (tulevat voimaan 1.5.)
* Toimitsijamääräykset
* Pohjoisen ja idän alueelliset sarjamääräykset. Sisä-Suomen sarjamääräykset tuodaan uudelleen käsiteltäväksi piakkoin hallituksen sähköpostikokoukseen
* Erotuomaritoiminnan johtosääntö
* Yhteisjoukkuemääräykset sarjoihin P12-14 ja T12-14 sekä P9-10 ja T10
* Yksittäisten otteluiden sarjamääräykset

Hyväksyttiin osallistumismaksut kaudelle 2024–25. Alueellisen pelitoiminnan osallistumismaksuista sarjojen P11, P12, P13 ja T12 sekä T14 osalta päätetään myöhemmin hallituksen sähköpostikokouksessa.

Hallitus linjasi, että kaikissa ikäluokissa sarjoja pitää olla mahdollisuus pelata kaikilla alueilla myös syksyllä.

Käytiin lähetekeskustelu pelipasseista ja niiden hinnoista. Kokonaisuudesta päätetään toukokuun kokouksessa.

Tiedoksi alueellisen pelitoiminnan tilannekatsaus.

Seuratoiminta ja harrastaminen
Hyväksyttiin viisi uutta jäsenseuraa.
Myönnettiin seuratoiminnan kultainen ansiomerkki (nro. 107) esityksen mukaisesti

Kokoukseen osallistui 9/10 henkilöä.

Hallituksen seuraava kokous pidetään perjantaina 24.5.

Salibandyliiton hallitus: Kaarina Vuori (pj.), Juuso Laamanen (vpj.), Mikko Alanko, Tomi Auremaa, Riikka Henkola, Miko Kailiala, Marko Löija, Mikko Seppälä, Petra Viheriävaara, Tuulia Virhiä.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta (6) ja enintään yhdeksästä (9) jäsenestä. Hallituksen jäsenistä yhtä sukupuolta voi olla enintään kaksi kolmasosaa (2/3). Yksi hallituksen jäsenistä on pelaajia edustavan tahon valitsema.

Jaa artikkeli