Turnausliput loppuunmyyty, pieni lisäerä tulee myyntiin - tässä kaikki toukokuun U19 MM-kotikisoista

U19-naisten MM-kisat pelataan 8.-12. toukokuuta Lahdessa. Loppuunmyytyjä turnauslippuja avataan pieni lisäerä myyntiin. Päivälippuja on vielä hyvin jäljellä. Tähän artikkeliin on koottu tiedot turnauksesta.

U19-naisten MM-kilpailut järjestetään Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa. Lahden MM-kisat ovat kolmas kerta, kun ikäluokkamaajoukkueet pelaavat maailmanmestaruudesta Suomessa. Tänä vuonna tulee 20 vuotta kuluneeksi siitä, kun U19-naisten MM-kisatraditio alkoi. Ensimmäinen maailmanmestari ratkaistiin 2004 Tampereella. Vuonna 2009 U19-miehet kisasivat Turussa ja Raisiossa.

MM-turnaus ja lohkojako

MM-lopputurnauksen osallistuu kaikkiaan 16 maata ja ottelut pelataan neljässä lohkossa. Lohkoarvonta pidettiin lokakuussa 2023 Vantaalla Nordic Challenge -salibandytapahtumassa. Lohkoissa pelataan MM-turnauksen alkusarjaottelut.

Ryhmä A: Sveitsi, Tshekki, Latvia ja Slovakia

Ryhmä B: Ruotsi, Suomi, Norja ja Puola

Ryhmä C: Saksa, Uusi-Seelanti, Singapore ja Australia

Ryhmä D: Tanska, Unkari, Italia ja Kanada

Otteluohjelma ja liput

Maailmanmestaruuskisoja pääsee seuraamaan päivä-, turnaus- tai VIP-lipuilla. Samalla lipulla pääsee seuraamaan koko päivän sekä A-, että B-areenoiden pelejä, jotka molemmat löytyvät samasta paikasta Lahden Urheilu- ja Messukeskuksesta. MM-pelien ohessa tapahtuma tarjoaa iloista kansainvälistä tunnelmaa sekä tekemistä, uusia tarinoita ja aktiviteetteja koko perheelle. Turnausliput on loppuunmyyty, mutta niitä on tulossa pieni lisäerä myyntiin.

Ohjelma_Hinnasto_U19_MM-kisat

Suomen ottelut ja joukkue

Suomi pelaa alkusarjalohko B:ssä ja vastassa ovat Ruotsi, Norja ja Puola. Suomi ottelee kaikki alkusarjataistonsa Areena A:lla Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa.

Suomen alkusarjaotteluiden aikataulu:

  • Ke 8.5. klo 19:00 Puola – Suomi
  • To 9.5. klo 16:00 Ruotsi – Suomi
  • Pe 10.5. klo 19:00 Suomi – Norja

Välierät:

Kaikki välieräottelut pelataan lauantaina. Playoff -ottelut areena A:lla klo 10:00 ja klo 19:00. Muut sijoitukset otellaan areena B:llä klo 10:30-19:30.

  • La 11.5. klo 13:00 1. lohko A – 2. lohko B
  • La 11.5. klo 16:00 1. lohko B – 2. lohko A*

Mitalipelit:

Mitalipelit pelataan areena A:lla. Päivän aikana ratkotaan myös muita sijoituksia klo 10 ja klo 10:30 (areena B).

  • Su 12.5. klo 13:00 Pronssiottelu
  • Su 12.5. klo 16:00 Finaaliottelu

*Suomen otteluaika – TV-lähetykset saattavat vaikuttaa ohjelmaan.

Suomen joukkue Lahdessa 8. – 12. toukokuuta pelattavaan U19-naisten MM-turnaukseen on nimetty. Joukkueen ykköstähtenä tuikkii F-liigan pistepörssin ylivoimaisesti voittanut hyökkääjä Miisa Turunen, joka on tällä kaudella ehtinyt maalintekoon myös jo naisten MM-finaalissa. Lue lisää täältä.

Suomen U19-naiset Lahden MM-turnaukseen valittu – ykköstähtenä liigan pistekuningatar Miisa Turunen

Lähetykset ja kisasisällöt

Lue: YLE näyttää kaikki Suomen ottelut suorana – salibandyn U19-naisten MM-kisat toukokuussa Lahdessa

YLE on tiivisti mukana MM-kisoissa, sillä YLE Areena näyttää kaikki Suomen ottelut suorina ja tietenkin suomeksi selostettuina. Kansainväliset lähetykset turnauksesta tarjoaa tutusti Kansainvälisen Salibandyliiton IFF Media App. MM-kisojen viralliset sisällöt löytyvät nettisivuilta ja sosisaalisen median kanavilta: Instagram, Facebook, X, TikTok (IFF) ja Nettisivut

Päiväohjelma

Huippuotteluiden lisäksi ohjelmassa on myös paljon muuta aktiviteettia ja päiväkohtaisesti vaihtuvia ohjelmia koululaispäivästä perhepäivään ja seurapäivästä 3v3 MM-turnaukseen. Päiväkohtainen ohjelma löytyy täältä.

Päiväohjelma_U19_MMkisat

Kisakaupunki ja areenat

120 000 asukkaan Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja. Talviurheilukaupunkina mainetta niittänyt Lahti tunnetaan kansainvälisesti myös ympäristö- ja muotoiluosaamisesta sekä korkeatasoisista kulttuuripalveluista. Lahti on ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina nimitetty Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021. Lue lisää kisakaupungista täältä.

Lahden Urheilu- ja Messukeskus tarjoaa kaikki U19 MM-ottelut saman katon alta eli niin areena A kuin B löytyvät samoista tiloista. Lahden Urheilu- ja Messukeskus sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Lahden keskeinen sijainti mahdollistaa saapumisen niin valtion rautateitä pitkin, muulla julkisella liikenteellä tai autoillen. Nopein junamatka Helsingistä Lahteen kestää vain 49 minuuttia ja Helsinki-Vantaan kansainväliselle lentokentälle pääsee Lahdesta tunnissa.

Historian ensimmäiset 3v3 MM-kisat

Salibandyn 3v3 MM-kilpailut järjestetään ensi kertaa Lahdessa U19-naisten MM-kisojen yhteydessä 11.-12. toukokuuta 2024. Salibandyn 3v3 MM-kisat kokoavat osallistujat naisten sarjassa, yhteensä 11 eri maasta, ja miesten sarjassa, 21 eri maasta, taistelemaan historian ensimmäisestä maailmanmestaruudesta.

Urheiluvarustekeräys – tuo vanhat tai käyttämättömät varusteesi keräykseen

Yhteistyössä MLL:n Lahden yhdistyksen, Salibandyn Tukisäätiön, Lahden kaupungin ja salibandyn U19 MM-kisojen kanssa järjestettävä urheiluvarustekeräys mahdollistaa harrastamisen lapsille ja nuorille. DS Smith Suomi on lahjoittanut keräyslaatikot. Keräyskampanja-aika jatkuu aina MM-kisojen finaalipäivään 12.5. saakka.

Hanne Nyrönen
Tapahtumapäällikkö
Tapahtumien kokonaisvastuu, suunnittelu ja toteutus, U19-naisten MM-kisat 2024 Lahti.

Jaa artikkeli