Salibandyliigan tanssiparit haussa tänään Helsingissä

Salibandyliigan pudotuspelijoukkueiden edustajat kokoontuvat tänään Helsingin Hartwall Areenalle, jossa on klo 14 ohjelmassa perinteinen puolivälieräparien valinta. Ensimmäisenä valitsee itselleen sijoilta 5 – 8 vastuksen runkosarjan voittaja Classic, ja tapahtuma nähdään suorana Salibandyliigan YouTube-kanavalla.

Salibandyliigan YouTube-kanavalle

Classicin, jonka päävalmentaja Petteri Nykky kuvassa miettii,  jälkeen saa valintavuoron kakkonen EräViikingit ja sitten kolmonen SPV. Nelonen TPS saa vastaansa sen ryhmän, jota kukaan kärkikolmikosta ei halunnut ensimmäisellä kierroksella kohdata.

Tarjolla ovat viitonen Happee, kuutonen Oilers, seiska Nokian KrP ja kasi Westend Indians.

Kärkijoukkueilla on edessään perinteinen dilemma: Valitako varmimmin kaatuva vai budjettia vähiten matkakuluilla kuormittava vastustaja? Vai pitäisikö ottaa vain ”se sarjataulukon mukainen”, jotta vastustaja ei sisuuntuisi helpoksi vastukseksi arvioiduksi tulemisestaan?

Valintasysteemi on ollut käytössä kymmenen vuotta, ja lajipersoona Tero Töyrylä laski Twitterissä, että 30 valinnasta 10 on poikennut ”kaavasta”, jossa ensimmäinen ottaisi kahdeksannen, toinen seitsemännen ja niin edelleen. Samana aikana on runkosarjan voittaja edennyt puolivälieristä jatkoon kymmenen kertaa kymmenestä, kakkonen ja kolmonen seitsemästi ja nelonen viidesti.

Jaa artikkeli