Salibandyliiga saapui Loimaalle - mestari piti pintansa

Classic ja TPS pelasivat Salibandyliigan illan ottelunsa poikkeuksellisesti Loimaalla, jossa mestari Classic nousi kahden maalin tappioasemasta 6-4-voittoon. Perjantain toisessa ottelussa Oilers kukisti kotonaan nousija Steelersin 8-7.

TPS karkasi ottelun puolivälissä Jani Hyytiäisen ja Olli Laineen osumilla tasatilanteesta 4-2-johtoon, mutta sen jälkeen osui enää Classic. Sami Johansson napautti vielä toiseen erään kavennuksen, ja tärkeän tasoituksen täräytti kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua alivoimalla Janne Lamminen (kuvassa). Sami Johanssonin voittomaali nähtiin kaksi minuuttia myöhemmin, ja Eemeli Salin ehti vielä napauttaa maalin edestä 6-4-niitin.

– Alussa oltiin seisovilla jaloilla. Ei liikuttu pallon kanssa ja oltiin lapasia kaksinkamppailuissa, osin sen takia, että ei ehditty niihin, kun jalat eivät liikkuneet. Toiseen erään nostettiin tasoa ja kolmannessa kulminaatiopisteeksi nousi alivoimamaalimme, Classicin valmentaja Petteri Nykky mietti joukkueen sivuilla.

Espoossa Oilers karkasi ensimmäisessä erässä kahden ja toisessa sekä kolmannessa kolmen maalin johtoon, mutta Steelers kiusasi loppuun saakka. Nico Jonaeson ja Aleksi Kulmala nostivat hämeenlinnalaiset kolmannessa erässä lukemiin 7-6 ennen kuin Casper Pfitzner laukoi kahden miehen ylivoimalla Oilersin voittomaaliksi jääneen 8-6-osuman. Vieraiden Timo Johansson kavensi alivoimalla ja ilman maalivahtia vielä kerran, mutta viimeiset 26 sekuntia isännät pitivät johtonsa. Casper Pfitzner, Markus Markkola ja Eino Pesu laukoivat Oilersille kaksi maalia kukin, mutta ottelun tehokkain oli Steelersin Iiro Nurminen saldolla 2+1.

Salibandyliiga jatkuu lauantaina otteluilla OLS – LASB, M-Team – SPV, Koovee – Classic ja Happee – EräViikingit.