Nokian ja NST:n nihkeys ei hellitä - Johanssonille 699. liigapiste

Salibandyliigan hännillä riutuvat Nokian KrP ja NST kokivat maanantaina kirpeät kotitappiot pisteiden karattua kummaltakin kolmannessa erässä. TPS iski Nokiaa vastaan 7-6-voittomaalinsa vain minuuttia ennen loppua, ja NST:n kiriltä Tapanilan Erää vastaan loppui aika kesken tilanteessa 4-5.

Nokian KrP nousi kolmannessa erässä ensin kolmen maalin takaa tilanteeseen 5-5 ja kykeni  kuittaamaan vielä vieraiden uuden johdonkin Tomi Kolkkasen tasoittaessa ilman maalivahtia ajassa 58.46. Taivas kuitenkin tummeni uudestaan TPS:n Ville Hirvisuon laukoessa pisteet Turkuun vain 12 sekuntia tasoituksen jälkeen.

Salibandyliigan kaikkien aikojen pistekolmonen Henri Johansson taituroi tänään tehot 2+1 ja nousi tilastossa 699 pisteeseen.

Lappeenrannassa NST ja Tapanilan Erä johtivat vuorotahtiin maalilla kunnes Erä repäisi kolmannessa erässä eron kahteen Mikko Jolman osuttua ylivoimalla ja Lauri Kapasen nopeasta vastaiskusta. Jarkko Nurmela kavensi vielä ylivoimalla Joona Rantalan pitkästä poikkisyötöstä, mutta viimeiset viisi minuuttia Erän maalivahti Teemu Kortelainen piti isäntien prässissä verkkonsa puhtaana. Kauden farmijoukkue Erä Akatemiassa Divarissa aloittanut konkari Petri Ikonen oli kahdella maalillaan helsinkiläisten tehokkain.

– Kaverin kärsivällisyyttä puolustuspelaamiseen on pakko kehua. He saivat meidän hyökkäyspelin tylsytettyä tänään, emmekä saaneet oikein rentoa hyökkäyspelaamista missään vaiheessa käyntiin, Erän päävalmentaja Jyri Korsman harmitteli omiensa otteluraportissa.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla Tapanilan Erän haastaessa puhtaan pelin Classicin.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää