Tietopaketti: kaikki Lahden U19 MM-kotikisoista

U19-naisten MM-kisat pelataan tällä viikolla 8.-12. toukokuuta Lahdessa. Tähän artikkeliin on koottu tiedot turnauksesta.

U19-naisten MM-kilpailut järjestetään Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa ja ensimmäiset pelit vihelletään käyntiin keskiviikkona. Koko viikon kattavat turnausliput on jo loppuunmyyty ja jäljellä on enää päivälippuja. Kisojen käsiohjelma on julkaistu ja se on ladattavissa tästä.

Osta liput nyt täältä.

MM-Finaali YLE Areenasta.

MM-turnaus ja lohkojako

MM-lopputurnauksen osallistuu kaikkiaan 16 maata ja ottelut pelataan neljässä lohkossa. Lohkoarvonta pidettiin lokakuussa 2023 Vantaalla Nordic Challenge -salibandytapahtumassa. Lohkoissa pelataan MM-turnauksen alkusarjaottelut.

Ryhmä A: Sveitsi, Tshekki, Latvia ja Slovakia

Ryhmä B: Ruotsi, Suomi, Norja ja Puola

Ryhmä C: Saksa, Uusi-Seelanti, Singapore ja Australia

Ryhmä D: Tanska, Unkari, Italia ja Kanada

Joukkueiden kokoonpanot löytyy täältä.

Otteluohjelma ja liput

Samalla lipulla pääsee seuraamaan koko päivän sekä A-, että B-areenoiden pelejä, jotka molemmat löytyvät samasta paikasta Lahden Urheilu- ja Messukeskuksesta. MM-pelien ohessa tapahtuma tarjoaa iloista kansainvälistä tunnelmaa sekä tekemistä, uusia tarinoita ja aktiviteetteja koko perheelle. Turnausliput on loppuunmyyty, saatavilla on vielä päivälippuja.

Osta liput ennakkoon ja säästä – ovelta ostettuihin lippuihin lisätään 5€ lisämaksu.

Osta liput nyt täältä.

Ohjelma_Hinnasto_U19_MM-kisat

Suomen ottelut ja joukkue

Suomi pelaa alkusarjalohko B:ssä ja vastassa ovat Ruotsi, Norja ja Puola. Suomi ottelee kaikki alkusarjataistonsa Areena A:lla Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa.

  • Su 12.5. klo 13:00 Pronssiottelu: Sveitsi – Tshekki
  • Su 12.5. klo 16:00 Finaaliottelu: Ruotsi – Suomi – YLE Areena

*Suomen otteluaika – TV-lähetykset saattavat vaikuttaa ohjelmaan.

Joukkueen ykköstähtenä tuikkii F-liigan pistepörssin ylivoimaisesti voittanut hyökkääjä Miisa Turunen, joka on tällä kaudella ehtinyt maalintekoon myös jo naisten MM-finaalissa. Lue lisää täältä.

Osta liput nyt täältä.

Suomen U19-naiset Lahden MM-turnaukseen valittu – ykköstähtenä liigan pistekuningatar Miisa Turunen

Lähetykset ja kisasisällöt

Lue: YLE näyttää kaikki Suomen ottelut suorana – salibandyn U19-naisten MM-kisat toukokuussa Lahdessa

Ke 8.5. klo 19.00 Puola-Suomi
Areena-linkki: https://areena.yle.fi/1-70586195

To 9.5. klo 16.00 Ruotsi-Suomi
Areena-linkki: https://areena.yle.fi/1-70586231

Pe 10.5. klo19.00 Suomi-Norja
Areena-linkki: https://areena.yle.fi/1-70586409

YLE on tiivisti mukana MM-kisoissa, sillä YLE Areena näyttää kaikki Suomen ottelut suorina ja tietenkin suomeksi selostettuina. Kansainväliset lähetykset turnauksesta tarjoaa tutusti Kansainvälisen Salibandyliiton IFF Media App. MM-kisojen viralliset sisällöt löytyvät nettisivuilta ja sosisaalisen median kanavilta: Instagram, Facebook, X, TikTok (IFF) ja Nettisivut

Kisojen tulospalvelu löytyy Kansainvälisen Salibandyliiton IFF Media Appista.

Päiväohjelma

Huippuotteluiden lisäksi ohjelmassa on myös paljon muuta aktiviteettia ja päiväkohtaisesti vaihtuvia ohjelmia koululaispäivästä, Sokos Hotels perhepäivään ja seurapäivästä 3v3 MM-turnaukseen. Päiväkohtainen ohjelma löytyy täältä.

Kisakaupunki ja areenat

120 000 asukkaan Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja. Talviurheilukaupunkina mainetta niittänyt Lahti tunnetaan kansainvälisesti myös ympäristö- ja muotoiluosaamisesta sekä korkeatasoisista kulttuuripalveluista. Lahti on ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina nimitetty Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021. Lue lisää kisakaupungista täältä.

Lahden Urheilu- ja Messukeskus tarjoaa kaikki U19 MM-ottelut saman katon alta eli niin areena A kuin B löytyvät samoista tiloista. Lahden Urheilu- ja Messukeskus sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Lahden keskeinen sijainti mahdollistaa saapumisen niin valtion rautateitä pitkin, muulla julkisella liikenteellä tai autoillen. Nopein junamatka Helsingistä Lahteen kestää vain 49 minuuttia ja Helsinki-Vantaan kansainväliselle lentokentälle pääsee Lahdesta tunnissa.

Historian ensimmäiset 3v3 MM-kisat

Salibandyn 3v3 MM-kilpailut järjestetään ensi kertaa Lahdessa U19-naisten MM-kisojen yhteydessä 11.-12. toukokuuta 2024. Salibandyn 3v3 MM-kisat kokoavat osallistujat naisten sarjassa, yhteensä 11 eri maasta, ja miesten sarjassa, 21 eri maasta, taistelemaan historian ensimmäisestä maailmanmestaruudesta.

Urheiluvarustekeräys – tuo vanhat tai käyttämättömät varusteesi keräykseen

Yhteistyössä MLL:n Lahden yhdistyksen, Salibandyn Tukisäätiön, Lahden kaupungin ja salibandyn U19 MM-kisojen kanssa järjestettävä urheiluvarustekeräys mahdollistaa harrastamisen lapsille ja nuorille. DS Smith Suomi on lahjoittanut keräyslaatikot. Keräyskampanja-aika jatkuu aina MM-kisojen finaalipäivään 12.5. saakka.

Osta liput nyt täältä.

Jaa artikkeli