My ja kumppanit ruudussa: Ruotsin liigan suomalaisseura selostaa myös suomeksi!

Ruotsin Svenska Superliganin ”suomalaisjoukkue” Rönnby Tigers tekee uuden aluevaltauksen selostamalla lähetyksen ottelustaan Pixbota vastaan 24. tammikuuta myös suomeksi. Rönnbyn tämän kauden suomalaistähtiä ovat MM-sankarit My Kippilä ja Laura Loisa sekä kisahuuman polvivamman vuoksi katsomosta jännittänyt Mira Wickman.
 
– Suomessa ollaan kiinnostuneita Rönnbystä, ja koska Tigers-joukkueessa pelaa lukuisia suomalaisia pelaajia, Rönnby Västerås IBK haluaa viedä naisten salibandyotteluiden nettilähetykset uudelle tasolle tarjoamalla selostukset suomeksi ja ruotsiksi, Rönnbyn puheenjohtaja Hannu Högberg kertoo.

mira_wickman2.jpgRönnbyllä, joka on eräs maailman parhaista salibandyseuroista, on takanaan pitkä ja menestyksekäs yhteinen taival suomalaispelaajien kanssa. Nykyään västeråsilaisjoukkueessa pelaa kolme suomalaista maajoukkuepelaajaa: My Kippilä, maalivahti Laura Loisa ja Mira Wickman. MM-kisoissa Tampereella My Kippilä valittiin Sanna Scheerin kanssa All Stars -joukkueeseen.
 
– Aikaisemminkin Rönnbyn joukkueessa on pelannut menestyksekkäästi suomalaisia pelaajia. Heistä voidaan mainita Maiju Merikanto, Elisa Piispa, Anna Vartianen, Annukka Virnes ja Janna Ahonen. Monet heistä ovat olleet voittamassa kultamitalia Rönnbylle, puheenjohtaja Högberg kiittää.
 
Rönnby Tigersissa toimii lukuisia äidinkielenään suomea puhuvia eri asemissa kuten hallituksessa, joukkueenjohtajina, urheilu- ja tapahtumaryhmissä. He kaikki, samoin kuin Rönnbyn suomalaispelaajat haluavat tarjota suomalaisyleisölle ruotsalaista huippusalibandya.
 
24. tammikuuta tapahtuvassa ensimmäisessä lähetyksessä Rönnbyn Mikko Piiri ja nyt Rönnbyn riveissä, mutta aiemmin SB-Prossa pelannut Mira Wickman (keskikuvassa) selostavat Rönnbyn ja Pixbon ottelua suomeksi. Ruotsiksi ottelua selostavat Bo Hägglöf ja Peter Stillman.
 
Ottelu alkaa klo sunnuntaina 24. tammikuuta klo 17 Suomen aikaa.
 
Rönnby Västerås IBK:
Ruotsin mestari 2007, 2010 ja 2013
Ruotsin liigan hopeaa, 2006 ja 2015
Champions Cupin mestari, 2013
 
Nettilähetyksen sivu:  http://sslplay.sportsground.tv/ronnby
Rönnbyn kotisivu: http://www.ronnby.se/
Rönnbyn Facebook-sivu: https://www.facebook.com/RonnbyTigers/

LauraLoisa2.jpg

Kuvat: Stefan Lindgren, Jim Ahlerup ja Jari Loisa

Jaa artikkeli