MM-kultajoukkue viimeisen kerran koolla Tshekki-ottelussa

Suomi kohtaa Tshekin lauantaina 4. helmikuuta Marli Areenalla klo 17. Se on MM-kultajoukkueen viimeinen tapahtuma.

”Tiukaksi meni, mutta niin se tässä kohtaa pitää mennäkin. Tshekit ovat saaneet hiton paljon järkeä pallolliseen pelaamiseensa. He eivät luovu pallosta helpolla ja on ikävä joukkue hyökkäämään vastaan.”

Näin totesi Suomen päävalmentaja Petri Kettunen 10. joulukuuta, kun välierä Suomi-Tshekki oli juuri päättynyt. Suomen sankari ottelussa oli Eemeli Salin, joka vapautti Suomen piinasta seitsemän sekuntia (59:53) ennen täyttä aikaa. Suomi eteni hänen maalillaan 4-3-voittoon ja seuraavan päivän MM-loppuotteluun tunnetuin seurauksin.  

Mitä tällä hetkellä on päällimmäisenä mielessä MM-kisojen Tshekki-välierästä?
– Pelattiin silloin vähän käsijarru päällä. Pelimme oli suhteellisen tasapainoista, mutta ei rentoa tekemistä, kertaa sinivalkoisten päävalmentaja Petri Kettunen.

Tunnepitoisena joukkueena pidetty Tshekki teki MM-areenalla kovan tasonnoston.
– Oli heiltä iso petraus marraskuun EFT:hen verrattuna. Tiiviimpi ja enemmän joukkueena pelaava. Näki, että olivat valmiina laittamaan kaiken likoon.

Millaista vastusta odotat Tshekistä Turussa ?
– Joukkueessa on mukana MM-kisapelaajia ja uusia kasvoja. Turun-ottelu on heille lähtölaukaus kohti Prahan MM2018-kotikisoja, joten vastassa on varmasti näytönhaluinen ryhmä, joka laittaa all-in, Petri Kettunen tuumii.

Entä millainen valmistautuminen Suomen maajoukueella on ?
– Aika lyhyt. Kokoonnumme perjantaina ja puretaan koko ryhmän kesken viimeisin MM-projekti. Illalla on harjoitukset Myllypurossa. Lauantaina sitten aamureippailut ja ottelupalaveri. Siitä sitten lähdemme kohti Turkua.

Tshekki-ottelu on Suomen MM-kultamitalijoukkueelle erityinen tapahtuma.
– Kyllä. Meille, mutta myös katsojille. On äärimmäisen hienoa päästä vielä kerran pelaamaan yhdessä. Ja katsojille tämä on viimeinen mahdollisuus nähdä MM-kultajoukkue kotikentällä. Sen voin luvata, että aina kun maajoukkue pelaa, lähdemme tekemään siitä mahdollisimman hyvän päivän. Näin kunnioitamme itseämme, lajiamme ja myös meitä seuraavaa yleisöä, Kettunen päättää.

Liput MM-kultajoukkueen viimeiseen maaotteluun: lippu.fi/salibandy.

Kuva: Ville Vuorinen/MM2016.

Jaa artikkeli