Mikael Hill seuraa Jan-Erik Vaaraa Ruotsin päävalmentajana

Mikael Hill, 44, seuraa Jan-Erik Vaaraa Ruotsin salibandymaajoukkueen päävalmentajana. Vaara luotsasi Ruotsin MM-kultaan 2012 ja 2014 ennen kuin sai tunnustaa Petri Kettusen Suomen paremmakseen joulukuussa Riiassa.

– Haluan nähdä nykyistä enemmän pelaajia taistelemassa maajoukkuepaikoista, vuoden 2020 Suomen kisoihin saakka ulottuvan sopimuksen tehnyt Mikael Hill linjaa.
– Huippupelaajiahan meillä jo on, mutta viime MM-joukkueessa pelanneen kärjen takana monet ovat vielä pelaajina liian yksiulotteisia ja haluan nähdä yhä useamman kehittävän itseään. Haluan joukkueen, jossa on vauhtia. Niin MM-kisoissa kuin opiskelijoiden MM-turnauksessakin näin, että nopeus päätöksenteossa, liikkumisessa ja pallonkäsittelyssä kasvaa yhä tärkeämmäksi tekijäksi niin kansainvälisessä huippusalibandyssa kuin Svenska Superliganissakin. Haen pelaajia, jotka pystyvät nopeaan peliin.

Ruotsin liitto asettaa tiedotteessaan uuden päävalmentajan tehtäväksi Ruotsin salibandymaajoukkueen perinteiset hyveet: voittaa maailmanmestaruus ja uskaltaa esittää salibandymaailman johtavia otteita. Mikael Hilliä ylistetään etenkin hyväksi joukkueenrakentajaksi sekä valmentajaksi, joka on luonteva esiintyjä myös maajoukkueen kasvoina niin mediaan ja seuroihin kuin muihinkin tahoihin päin.

Jönköpingiläisen Mikael Hillin valmentamia seuroja Ruotsissa ovat olleet Vimmerby IBK, Östra SK Jönköping, Jönköpings IK, Fagerhult Habo IB, IBK Lockerud Mariestad ja Mullsjö AIS.

Lue lisää Ruotsin liiton sivuilta

Kuva: Per Wiklund

Jaa artikkeli