Kupittaalla perjantaina juhlapäivä - TPS pelaa!

TPS pelaa perjantaina Salibandyliigan kauden 2015-16 runkosarjan viimeisen ottelunsa ennen playoffseja. Ennen päätöskierroksen otteluita kuudentena oleva TPS käy vielä kovaa kisaa viidennestä sijasta. Vähintään runkosarjan seitsemäs sija on kuitenkin jo takataskussa.

Sijoilla 5-7 on tungosta ennen runkosarjan viimeisiä otteluita (5. SPV 28 p, 6. TPS 28 p ja 7. Tapanilan Erä 27 p). Jos TPS voittaa perjantaina, on se vähintään runkosarjan kuudes.

TPS:n vakuuttava ja nousujohteinen kevätkausi sai jatkoa viime sunnuntaina, kun joukkue kävi poimimassa Lappeenrannasta täyden pistepotin lukemin 4-8. TPS:n maalijuhlia NST:n kustannuksella johti Ville Laine saldollaan 3+1. Puolustaja Tobias Brännbacka avasi tämän kauden pistetilinsä ja kauhoi saman tien kaksi syöttöpinnaa tililleen.

-Peli kulki, mutta kolmannessa erässä vähän turhaan löysättiin tahtia. NST oli aika vaisu, yleensä ne tulee ryskeellä päälle. Kokonaisuudessa kuitenkin hyvää pallollista peliä meiltä, Brännbacka summaa.

TPS päättää tämän vuoden runkosarjansa, kun viime kauden liiganousija M-Team Helsingistä saapuu Turkuun. M-Team on tällä hetkellä suoran säilyjän paikalla vain maalieronsa turvin. M-Team ja TPS pelasivat marraskuun lopussa Helsingissä varsinaisen peliajan jälkeen 8-8, mutta TPS onnistui kääntämään ottelun Joonas Koskisen jatkoaikamaalilla loppulukemiin 8-9.

-Se on taitava ja nopea nousijajoukkue, joka on tietysti nyt tukalassa asemassa. Petri Lesch on kokenut maalivahti, joka osaa venyä tiukoissa paikoissa. Meidän pitää olla oikealla asenteella liikkeellä alusta loppuun asti, 27-vuotias TPS-puolustaja painottaa.

TPS:n kopissa on tietysti täysin eri fiilikset kuin vuosi sitten. Silloin jännitettiin tulevia karsintoja ja nyt sitten tulevaa puolivälierävastustajaa. Brännbackalla on oma käsityksensä siitä, miksi kauden 2015-16 kokonaissaldo on viime kautta parempi.

-Totta kai ilmapiiri on parempi, kun menestystä tulee. Uskon kuitenkin, että se karsinta vahvisti ja antoi uuttaa voimaa tälle kaudelle. Täksi kaudeksi joukkueen runko pysyi aika samana. Olemme pelanneet vähemmän kaavamaisesti ja luovat pelaajat ovat saaneet hieman lisää vapauksia. Silti ketjujen roolitus on toiminut, esimerkiksi meidän kolmonen on raastanut vastustajien ykkösketjuja vastaan. Pyry Luukkonen oli jo viime vuonna loistava ja hänen edessä on todella helppo puolustaa. Myös meidän alivoimamme on toiminut, yleensäkin peli on ollut sellaista uhrautuvaa pelaamista koko joukkueen eteen, Brännbacka analysoi.

Turussa seurataan varmasti myös lauantaina mielenkiinnolla otteluita SPV-Indians ja Erä-Happee, sillä näiden pelien jälkeen vasta selviää TPS:n lopullinen sijoitus runkosarjassa.

-Meillä on mahkut vielä vitospaikalle ja lauantainkin pelejä seurataan tietysti myös mielenkiinnolla, Brännbacka tunnustaa.

Ensi maanantaina kaikki playsoffseihin selviytyneet kahdeksan joukkuetta kokoontuvat edustajineen Helsinkiin ja silloin tiedetään puolivälierien tulevat otteluparit. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta pääsevät valitsemaan omat vastustajansa sijoituksensa mukaisessa järjestyksessä ja nämä vastustajajoukkueet tulevat tietysti sijoilta 5.-8.

-Ensin runkosarja kunnialla loppuun ja sitten ajatukset pudotuspeleihin. Meille kelpaavat kaikki vastustajat. Sen verran uskallan veikata, että en usko Classicin tai Happeen valitsevan viime vuoden mestarijoukkue SPV:tä, Brännbacka arvelee.

Tobias Brännbacka ja TPS Salibandy toivottavat kaikki huippusalibandyn ystävät perjantaina Marli Areenan lehtereille seuraamaan runkosarjan päätöstä!
 
Yleinen infopaketti M-Team-otteluun
 
Hallin ovet ja lipunmyynti avataan tuntia ennen ottelua, eli klo 17.30. TPS:n kotiottelussa on käytössä vain Hippoksentien puoleinen pääsisäänkäynti.

Irtolippujen hinnat ennen ottelua Marli Areenan lipunmyynnistä:
Aikuiset: 12 €
Aikuiset S-Etukortilla: 10 €
Erikoisliput (työttömät, eläkeläiset, opiskelijat): 6 €
Lapset (7-16-vuotiaat): 4 €

Lippuja ennakkoon lisäksi: http://www.ennakkolippu.com/tpssalibandy

Marli Areenalla yleisöä palvelee yksi päätyravintola ja kaksi aulatilojen kahviota, yksi kummassakin päädyssä.

Kupittaan Marli Areena on lähellä keskustaa ja hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Marli Areenalle pääsee kätevästi seuraavilla FÖLIN bussilinjoilla:

Linja 7 ja 7A
Linja 61
Linja 700 ja 701
Linja 13 kulkee myös läheltä kääntyen Uudenmaantieltä Kunnallissairaalantielle.

Marli Areenan paikoitus on Veritas Stadionin takana Blombergin aukiolla. Paikoitustila on maksuton.

TPS-M-Team-ottelun otteluisäntä on Tallink Silja Line.

Jaa artikkeli