Koovee vahvistuu - julkisti uusia pelaajia ja toisen valmentajan

Kooveen naisten edustusjoukkue palasi omatoimijaksolta tällä viikolla ja aloitti intensiivisen harjoittelujakson kohti kauden avausta. Samalla valmennustiimi täydentyi, kun Kim Takala siirtyi Kooveen kakkosvalmentajaksi.
Kim Takala on toiminut monipuolisesti erilaisissa valmentajatehtävissä ja nyt hän siirtyy Kooveen naisten liigajoukkueen valmennustiimiin. Joukkueen pelaajasopimusten osalta listoilta löytyy jatkosopimuksia, yksi paluumuuttaja ja yksi kokonaan uusi pelaaja.

Naisten valmennustiimiin saatiin tärkeä vahvistus, kun Kim Takala siirtyi Kooveen organisaatioon. Kim on aiemmin ollut naisten Salibandyliigassa mukana SPV:n naisten joukkueessa. Elokuusta 2015 lähtien Kim on ollut Salibandyliiton leivissä 2002-syntyneiden tyttöjen ikäluokkavalmentajana. Liigajoukkueen valmentaminen tuo uutta kokemusta, etenkin kun joukkue on nuori ja vahvasti junioripainotteinen.

Kim Takala: ”Päävalmentaja Tiina Röningin kanssa on oltu aktiivisesti yhteydessä tauonkin aikana. Mukava päästä kiinni varsinaiseen työhön, kun pelaajat palaavat oto-jaksolta ja valmistautuminen kauteen lähtee lajiharjoitusten osalta liikkeelle. Vähän ehtisin huilata heinäkuussa Prahan turnauksen jälkeen, nyt fokus on tulevassa kaudessa.”

Pelaajarintamalta on myös hyviä uutisia, kun viime kauden joukkueesta Annika Kulmala ja Veera Korkki tekivät jatkosopimukset ja ovat mukana tulevallakin kaudella. Happeesta saatiin joukkueeseen mukaan kaksi kokenutta pelaajaa. Johanna Homi on Kooveen kannattajille jo entuudestaan tuttu ja palaa joukkueeseen saatuaan opinnot päätökseen Jyväskylässä. Edellisen kerran Johanna pelasi Kooveen paidassa kaudella 2013-14 ja teki silloin tehot 7+2 21 ottelussa. Henna Haverinen on kokonaan uusi kasvo, mutta hänelläkin on kokemusta jo useamman vuoden ajalta naisten liigasta, kaikkiaan pelejä runkosarjassa on kertynyt jo 129.

Päävalmentaja Tiina Röning: ”Hyvin on saatu harjoiteltua kesänkin aikana, aika vähän on pelaamista alla mutta paljon fysiikkatreeniä. Mailat ja pallot on saavat nyt kyytiä, kun palataan normaaliin harjoitteluun. Töitä on vielä edessä, mutta ihan hyvältä tämä näyttää.”

Liigajoukkueen harjoitusvahvuuteen on nostettu neljä A-tyttöikäistä seuran omaa junioria. Roosa Järvinen, Martta Ruusiala, Pauliina Silvennoinen ja Marianne Viteli ovat harjoitelleet kesän liigajoukkueen kanssa ja kautta kohti mennessä myös jatkavat joukkueen mukana. Tinna Röning: ”Olemme saaneet vedettyä harjoitukset täysipainoisesti, kun mukana on ollut riittävä määrä pelaajia. Meillä on nyt aikaa katsoa, millaisilla ketjuilla ja pelaajilla kauteen loppujen lopuksi lähdetään”.

Joukkueen sopimustilanne elää vielä ja keskusteluja on menossa useamman pelaajan kanssa. Näistä tiedotetaan erikseen, kun sopimukset varmistuvat.

Tällä hetkellä Kooveella on sopimukset tulevasta kaudesta seuraavien pelaajien kanssa:

Aho Tuulia
Hapuoja Emmiina
Haverinen Henna (Happee)
Homi Johanna (Happee)
Huotari Ellinoora
Järvinen Roosa
Kauppi Oona
Kauppi Veera
Korkki Veera
Kulmala Annika
Laakso Noora (MV)
Lintula Juulia
Männistö Elisa
Puolakka Hanna
Ruusiala Martta
Salmela Roosa
Silvennoinen Pauliina
Tarkiainen Kristiina (MV)
Vallenius Mia
Viteli Marianne

Joukkueen täysimittaiset kauteen valmistavat harjoitusottelut alkavat ensi viikolla, kun joukkue kohtaa 13.8. klo 15 alkaen Steelersin ja klo 17.45 JoKa:n.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli