Jepukka rokkareiden mestari

Jepukka Helsingistä vei voiton Rocksalibandyn SM-turnauksessa voittamalla viime vuoden mestarin Roosterin finaalissa lukemin 3-2. Rocksalibandyturnaus pelattiin 14. kertaa ja paikkana oli tällä kertaa Helsinki.

Turnauksen taso noussut
Rocksalibandyjoukkueiden taso on noussut vuosi vuodelta. Siitä kertovat tasaiset ottelut. Alkusarjassa pelattiin useampi tasapeli ja yhden maalin voittoja. Ensikertalainen Royal Events vielä totutteli turnaukseen ja jäi tällä kertaa voitoitta. Muuskoiden.net-joukkueen osana oli myös hävitä kaikki ottelut, mutta he osasivat riemuita, kun he viimeisessä ottelussaan saivat kuitenkin kaksi maalia tehtyä.

-Tämän päivän rokkarit ovat hyvin sporttista porukkaa, kommentoi aikoinaan Rock Salibandyn pystyyn laittanut Salibandyliiton Jari Kinnunen. -Esimerkiksi suosion aallonharjalla surffaavalta VilleGallelta salibandyn pelaaminen sujui varsin mallikkaasti. Pelimies on pelimies, tuumasi Kinnunen. Ihmekös tuo, että häneltä säbä sujui, koska mies kertoi pelanneensa nuoruusvuosina hyvinkin aktiivisesti salibandya legendaarisessa K3 hallissa.

Puolivälierät olivat ennätystiukat. Kolme neljästä meni jatkoajalle. Lopulta välieräpareiksi muodostuivat tamperelaisten välienselvittely Dog’s Ball – Rooster ja toisena parina Jepukka- ORI. Välierissäkin ottelut olivat äärimmäisen tasaisia. Rooster selviytyi finaaliin vasta rangaistuslaukausten jälkeen tuloksella 2-1rl. Jepukka voitti ORI:n 3-1.

Pronssiottelussa ORI oli erittäin väsynyt, kun se oli pelannut kaksi tiukkaa ottelua peräkkäin.  Dog’s Ball vei pronssin lopulta lukemin 4-0.

Finaalissa Jepukka meni heti ottelun alkuun 1-0 johtoon, mutta sen jälkeen ensimmäinen erä sujui maaleitta. Toinen erä alkoi ensimmmäisen erän malliin ja Jepukka siirtyi 2-0 johtoon. Peli näytti jo ratkenneen, kun Jepukka pääsi kahden pelaajan ylivoimalla tekemään kolmannen maaliin. Rooster kuitenkin ryhdistäytyi ja pisti Jepukan ahtaalle. Loppukiri ei kuitenkaan ihan riittänyt ja mestaruus Jepukalle, ottelun päätyttyä 3-2.

Iltajuhlat Nosturissa
Palkintojenjako juhlallisuudet pidettiin Nosturissa. Mitalistien lisäksi palkittiin päivän aikana muuten ansioituneita ja turnauksen Rock Kukko ja Rock Mirri. The Ghost of Burce Springsteen viihdytti rockkansaa loppuillan.