Indiansin Valtteri Kainulainen – ”odotan hienoa tapahtumaa ja haastavaa ottelua”

Sunnuntain tapahtumaottelu Westend Indians – OLS on erityinen rupeama myös Heimon kapteenille.

Miesten Salibandyliigassa pelataan tulevana sunnuntaina kauden ensimmäinen tapahtumaottelu, jossa Westend Indians saa vieraita pohjoisesta, kun vastaan asettuu OLS. Indians-kapteeni Valtteri Kainulainen odottaa sunnuntaita suurella mielenkiinnolla, mutta muistuttaa, että edessä on vielä tärkeä ottelu ennen sunnuntaita.

– Ajatukset ovat vielä seuraavassa pelissä, sillä tarvitsemme joukkueena lisää pisteitä. Toki huomaa kyllä, että kyseessä on tapahtumaottelu. Vaikka sunnuntaihin on vielä matkaa niin jo nyt on pystynyt aistimaan, että ottelusta puhutaan enemmän ja siihen törmää somessa. Lisäksi kaverit kyselevät jatkuvasti sirkusottelusta, naurahtaa Kainulainen.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti, ja molemmat ottelut päättyivät vierasvoittoihin. Indiansin kotikentällä Otahallissa OLS on ollut viime vuosina niskanpäällä. He ovat lähteneet kolmena viime vuotena vierasvoitto mukanaan kohti pohjoista. Indiansin kapteeni odottaa vaikeata ottelua.
– OLS ei ole koskaan helppo vastustaja. Heitä vastaan mikään ei tule ilmaiseksi. OLS on todella työteliäs ja periksiantamaton joukkue. Sarjataulukkoa on turha tuijottaa heidän tullessaan vastaan ja viime vuosina he ovat olleet meille haastava vastustaja. Joukkueeltamme vaaditaan täydellistä heittäytymistä peliin, jotta kolme pistettä jäävät Otahalliin.

29956452017_0b0a259340_h.jpgIndians on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Joukkue on pelannut viisi ottelua, joista kaksi on päättynyt voittoon ja kolme tappioon. Joukkueen kapteeni ei olekaan täysin tyytyväinen alkukauden suorituksiin.
– Vaikka ollaan voitettu pelejä, niin silti emme ole pelanneet, kuin kaksi tai kolme erää laadukkaasti. Se on aivan liian vähän viiteen peliin. Meillä on paljon parannettavaa pelin sisällä, jotta paketti pysyisi kasassa koko ottelun. Parannamme peliämme hiljalleen ja uskon, että voittojakin alkaa tulemaan enemmän ja enemmän.

Viime kausi oli Indiansin seurahistorian paras ja siitä osoituksena Salibandyliigan neljäs sija. Joukkue on tuttuun tapaansa kokenut paljon muutoksia, mutta Kainulaisen mukaan joukkueessa riittää uskoa, että viime kauden suorituksiin on mahdollista yltää myös tällä kaudella.
– Totta kai joukkueellamme riittää uskoa. Viime kaudesta jäi kuitenkin lopulta hampaankoloon, sillä pelasimme kauden tärkeimmässä paikassa yhden huonoimmista otteluistamme koko kaudella. Itselläni viime kauden pettymys lisäsi vain motivaatiota tähän kauteen, ja uskon, että myös koko joukkueella jäi nälkää parantaa.

Westend Indians tunnetaan yhteisöllisyydestään, ja seurasta puhutaan yleisesti ”Heimona”. Kainulaisen mielestä koko seurassa vallitsee hyvä yhteishenki.
– Heimosta on tullut iso osa arkea ja meillä joukkueen kesken se huokuu hyvänä yhteishenkenä ja vitsailuna. Lisäksi voin paljastaa, että Heimon junioreita on kastettu intiaanitermein.

Kevään ratkaisuotteluissa Indiansin kotihallissa oli erittäin hyvä ja tiivis tunnelma. Nyt sunnuntaina pelattavasta tapahtumaottelusta on lupa odottaa samankaltaista tapahtumaa. Kainulainen korostaakin yleisön merkitystä.
– Toki pelaajalle tämä on yksi runkosarjaottelu muiden joukossa, mutta kun tietää, että yleisöä on tulossa tavallista enemmän paikalle, niin pelaajatkin saavat itsestään enemmän irti. Kuka ei haluaisi pelata isolle yleisölle, isossa ottelussa. Olen aina nauttinut pelaamisesta kotiyleisön edessä, ja uskon, että saamme sunnuntaina tarvittavan lisäbuustin yleisöltä.

Westend Indians on jo pitkään pitänyt kotipesäänsä Otahallissa, ja kapteeni Kainulaisella onkin paljon hyviä muistoja hallista. Hän nostaakin muutamia hetkiä ylitse muiden.
– Hyviä muistoja on niin monia, mutta ehdottomasti liiganousu vuonna 2013 on yksi parhaista. Silloin mukana oli vielä paljon pitkän linjan heimolaisia ja se oli heille upea huipennus heimoajalle. Nyttemmin me nuoremmat olemme jatkaneet heidän viitoittamallaan tiellä. Lisäksi kaikki play off- ja paikallisottelut, jotka olen saanut pelata Otahallissa ja tässä joukkueessa, nousevat ylitse muiden.

Lue myös:

Westend Indians kannattaa tapahtumaotteluita – ”Laji saa lisää näkyvyyttä”

Westend Indians – OLS aloittaa salibandykauden tapahtumaottelut

Sirkus saapuu Otahallille sunnuntaina 14.10!

43081426250_182853b348_z.jpg

Teksti: Rasmus Kautto
(Teksti toimitettu Laajasalon Opiston opiskelijatyönä)
Kuvat: Anssi Koskinen ja Esa Takalo

Jaa artikkeli