Harvinaiset maalitalkoot Tshekkiä vastaan - Suomi iski kahdeksan kertaa

Suomi voitti myös toisen ottelunsa salibandyn naisten EuroFloorball Tour -turnauksessa Ruotsin Sandvikenissa. Tshekki kaatui 8-4 Eliisa Alangon lauottua hattutempun.

Suomi oli viimeksi tehnyt tiiviisti puolustavaa Tshekkiä vastaan yli seitsemän maalia helmikuussa 2007.

Vielä toisen erän alussa Tshekki livahti 2-1-johtoon, ja pelin puolivälissä tänään kolme maalia tehnyt Eliska Krupnova nosti lukemiksi 3-3. Toisen erän lopussa Suomi alkoi kuitenkin tehdä eroa. Gitta Suominen ohjasi ensin takatolpalta ohi maalin, mutta jatkoi päädystä kimmonneen pallon maalivahdin kautta verkkoon ja uransa ensimmäisen osuman naisten maajoukkueessa. Ennen erätaukoa Juuli Hakkarainen ohjasi vielä Laura Mannisen kaukolaukauksesta Suomen kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä Suomi sai jo keskittyä kaunistelemaan lukemia. Eilen Sveitsiä neljästi kurittanut ketju Nina RantalaElla Alanko – Eliisa Alanko taituroi päätösjaksolla ottelun kolmannen, neljännen ja viidennen maalinsa.

Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen kertoi, että joukkue aloitti pelin hyvin.
– Eka 15 minuuttia meni hyvin ja peli oli hienosti kontrollissa, pelaajat pelasivat hienosti pelisuunnitelman mukaan. Erän lopussa peli sitten vähän hajosi ja Tsekki pääsi tasoituksenkin iskemään.

Toinen erä oli vauhdikasta ja vähän hallitsematonta peliä, mutta kolmannessa Suomi taas paransi.
– Toinen erä oli aikamoista havaijipalloa, mutta onneksi silti saatiin siitä erästä 4-2 voitto. Viimeiseen erään saatiin taas peli paremmin hallintaan ja eritysesti pallollinen peli oli meillä enemmän kontrollissa.

Huominen klo 14.40 alkava peli Ruotsia vastaan mittaa joukkueen todellisen tason.
– Valmennuksen puolelta ei tänään hirveästi peliä kontrolloitu, vaan annettiin pelaajien pelata. Huomenna täytyy olla merkitsevästi kurinalaisempi, ja sillonhan se sitten nähdään missä mennään, päävalmentaja Kurronen mietti.

Tshekki – Suomi 4-8 (1-1, 2-4, 1-3)

1. erä: 7.47 Ella Alanko (Eliisa Alanko) 0-1, 17.54 Hana Konickova (Denisa Billa) 1-1.
2. erä: 24.11 Eliska Krupnova (Denisa Ratajova) 2-1, 25.23 Sanni Nieminen (Karoliina Kujala) 2-2, 27.02 Eliisa Alanko (Nina Rantala) 2-3, 32.35 Krupnova (Michaela Mlejnkova) 3-3, 37.10 Gitta Suominen 3-4, 39.00 Juuli Hakkarainen (Laura Manninen) 3-5.
3. erä: 42.47  Rantala (Hanna Sipiläinen) 3-6, 47.02 Eliisa Alanko (Ella Alanko) 3-7, 48.45 Krupnova (Hana Konickova) 4-7, 55.29 Eliisa Alanko (Rantala) 4-8.