Happeen Otto Tikalle kolmen ottelun pelikielto

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Happeen Otto Tikan kolmen ottelun pelikieltoon tämän lyötyä Classicin Nico Saloa käsivarrella kasvoihin 2.4. välieräottelussa Happee-Classic.

Peliajassa 5.03 pallo ajautuu Happeen maalivahdin eteen. Nico Salo yrittää pelata palloa mailallaan. Maalin sivulta tulee Otto Tikka, joka lyö oikealla käsivarrellaan Saloa kasvoihin. Salo kaatuu maahan ja loukkaantuu lievästi. Tilanteeseen tulee useiden pelaajien lisäksi Classicin Lassi Vänttinen, joka ottaa käsivarrellaan Tikan kaulalta kiinni ja vetää hänet pois Salon päältä.

Tilanteesta tuomitaan Tikalle ja Lassi Vänttiselle 5 minuutin rangaistukset. Kurinpitokäsittely tuli vireille Classicin tekemällä pääsarjojen sarjamääräysten 43§ mukaisella rikkomusilmoituksella.

– Videotallenteen perusteella katson, että Tikka lyö tarkoituksella käsivarrellaan Saloa kasvoihin, kurinpitäjä kertoo päätöksessään.

– Tikalla on esteetön näkyvyys Saloon. Sivulliset pelaajat eivät vaikuta Tikan liikkumiseen. Tikka ei hae olkapää tai vartalokontaktia, missä käsi olisi kiinni vartalossa. Salon peliasento ei ole niin matala, etteikö häneen olisi voinut ottaa olkapääkontaktia.

– Tikka kohottaa molemmat kätensä ylöspäin ja suuntaa oikean käden liikkeen kohti Salon päätä. Tikan oikea kyynärvarsi osuu Saloa kasvoihin. Kontaktista huolimatta, Tikan käsien liike jatkuu osuman jälkeen eteen päin siten, että hänen kätensä ovat loppuvaiheessa suorassa, lähes vaakatasossa, kurinpitäjä näkee.

Kurinpitäjä katsoo että vaikka Salo yrittäessään osua palloon osuu Happeen maalivahdin sormille, ei se anna vastapuolen pelaajalle oikeutta toimia sääntöjen vastaisesti.

– Salon sääntöjen vastainen rike ei ole poikkeuksellisen törkeä. Salo seisoo paikallaan lähietäisyydellä maalivahtia ja palloa tavoitellessaan lyö sääntöjen vastaisesti mailallaan maalivahtia sormille.

– Lajikulttuurissa maalivahdin suojelua pidetään oikeutettuna, mutta ajatus siitä, että se oikeuttaisi sääntöjen vastaiseen toimintaan on päätelmä, mikä johtaisi hallitsemattomiin tilanteisiin, joissa turvallinen pelaaminen ja kunnioitus toisen pelaajan terveyttä kohtaan kyseenalaistettaisiin, kurinpitäjä toteaa.

Otto Tikka suorittaa kolmen ottelun pelikieltonsa alkaen 5.4. välieräottelusta Classic-Happee.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli