Classicin oikea-aikainen flow toi kultaa - "Uskomattomia pelaajiahan tässä on"

Tampereen Classic otti lauantaina toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden kaadettuaan finaalissa EräViikingit numeroin 9-6. Ensimmäistä mitaliaan juhlineen laitahyökkääjä Riku Reunamäen mukaan Classicin laajat henkilökohtaiset onnistumiset olivat yksi suurimmista syistä kultaa.

Pudotuspeleissä kaksi häkkiä iskenyt vasen laitahyökkääjä Reunamäki kiitteli koko joukkueen panosta superfinaalin tauottua. Classic ei hätkähtänyt EräViikinkien muutamista pitkistä hyökkäyspään paineista huolimatta.

– Ehdottomasti tämä on koko joukkueen mestaruus. Se on ihan sama kuka tekee maalit, kuka pelaa. Kaikilla on oma rooli, jos et ole kentällä, niin kannustat ja tsemppaat muita ja annat ehkä joitain neuvoja. Olet valppaana ja olet koko ajan valmiina menemään kentälle, Reunamäki herkisteli kultamitali kaulassa.

Laajalla rintamalla tehopisteiden valossa onnistuneesta tamperelaisjoukkueesta pulpahti lauantaina pinnalle muutamia yllätyksiä esimerkiksi kaksi maalia tehneen Oskari Heikkilän johdolla. Reunamäen mukaan oikea-aikainen flow-tila johdatti Classicin kultaan.

– Meillä oli ehkä kauemmin yhdessä pelanneita pelaajia, jotka pystyivät pääsemään flow-tilaan. Uskomattomia pelaajiahan tässä on.

27-vuotias hyökkääjä pääsi juhlimaan ensimmäistä mitaliaan viihdyttävän kamppailun jälkeen. Loppuottelun ensikertalaisen mukaan finaalissa ei liikoja ajatella.

– Luulen, ettei finaalissa nimenomaa enää hirveästi ajatella. Se tulee selkäytimestä ja tällä kertaa kääntyi näin.

Ensimmäinen mitali ja heti kulta. Lauantain pelin jälkeen Reunamäki oli luonnollisesti silminnähden onnellinen.

– Kyllä tässä on ollut vuosia, jolloin olen ajatellut, etten tätä ikinä saa. Loistavalta tuntuu tietysti, hyökkääjä päätti.

Teksti: Miska Miettinen
Kuva: Juhani Järvenpää 

Jaa artikkeli