Classic-käskijä Petteri Nykky tuimana hävityn finaalin jälkeen: "Korttitalo hajosi tyhmään jäähyyn"

Classicin päävalmentaja Petteri Nykky korosti, että töitä on paljon tehtävänä.

Miesten hallitseva Suomen mestari Classic hävisi myös tämänvuotisen Champions Cupin finaalin, kun Falun otti mestaruuden Ruotsiin numeroin 7-4. Päävalmentaja Petteri Nykky korosti, että töitä on paljon tehtävänä.

Peli karkasi tamperelaisten näpeistä toisen erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella, kun Falun takoi kolme maalia ja Classic putosi kanveesiin. Asser Jääskeläisen ottama keskialueen jäähy tilanteessa 1-1 kirvoitti Nykyn sanallisiin raipaniskuihin.

– Korttitalo hajosi tyhmään jäähyyn. Se oli anteeksiantamaton perstaklaus, josta olisi voinut tulla vitonenkin. Siinä saatiin toki alivoimamaali, mutta sen jälkeen se alivoima olisi pitänyt kestää loppuun. Ketjut vaihtuivat, kun ukko otettiin sivuun, ja siinä tuli hieman helpolla maaleja omiin, kun oli vaihdettu uusia äijiä kenttiin. Laittaa kenet mihin paikkaan tahansa, pitäisi pystyä pärjäämään, mutta jengi ei ole vielä tarpeeksi kypsä, Nykky tuumi totisen näköisenä.

”Alkemisti” ei lähtenyt kuitenkaan liiemmin lähtenyt tappiota selittelemään. Classicin voitto oli kaukainen haave isossa kuvassa.

– Tämä on totuus. Olemme kaukana maailman kärjestä, eikä meillä ole ollut riittävän ehjää harjoitustaustaa tälle kaudelle. Kärkiäijämme on joutunut ehkä liian koville, kun on pelattu monta harjoituspeliä ja junnarit eivät vielä ehdi näissä peleissä, vaikka me ja he niin haluaisivatkin. Falunin maalivahtipeli oli myös piirun parempaa kuin meillä, ja muutama maali tuli kovin helpolla.

Ratkaisu ongelmaan on kovin yksinkertainen. Töitä, töitä ja vielä vähän lisää töitä.

– Tarvitsemme parempaa harjoittelua, ei tämä sen kummempaa ole. Jos kaveri on parempi, se on parempi ja jos päästää seitsemän tällaisessa pelissä, puolustuspelaaminen, jaksaminen ja taitotaso eivät ole riittäviä. Siihen pitää tehdä muutos, ja tiistaina mennään taas miljoonaa. Mulle on aivan sama, jos joku runkosarjapeli kärsii siitä, että ollaan treenattu, mutta nyt nostetaan harjoittelun tasoa, jotta ryhdytään joskus pärjäämään, Nykky paalutti.

Myös maajoukkueen päävalmentajana toimiva Nykky sivusi tilannetta myös sinivalkeasta vinkkelistä.

– Suomalaisella salibandylla on matkaa, mutta ei tässä kohtaa nyt maajoukkuetta mietitty, vaan pelattiin ja tehtiin, mitä tehtävissä oli. Katsotaan videoita jälkikäteen, mutta onhan se selvää, että tällaiset paikat ovat paljon parempia näyttää halukkuuttaan maajoukkueeseen kuin mitä tavallinen runkosarjapeli on.

Teksti: Henri Pitkänen

Jaa artikkeli