"Aamunaurut Mahun johdolla ja kahdesti aamupalalle"

Naisten maajoukkue iskee tänään klo 16 Tsekin kimppuun Sandvikenin Göransson Arenalla. Suomen ykköskentän alla luutivat Mia Karjalainen ja My Kippilä kertovat, että valmistautuminen otteluun on sujunut rennolla otteella.

(Suomen viisikot oheisessa kuvassa!)

– Päivä alkoi pirteällä aamujumpalla metsässä Mahun (Huhtimo) johdolla ja saatiin naurulihakset auki heti aamusta. Aika rennolla rennolla meiningillä on vedetty, aamupalallakin tuli käytyä kaksi kertaa, Karjalainen virnistää.

– Äsken aloitettiin peliin virittäytyminen pelipaliksessa, jossa palauteltiin mieliin Tsekin pelaamista videoklipeillä viime kisoista ja sitten suunniteltiin pelisysteemiä viisikkopaliksissa, Kippilä kertaa peliin valmistautumista.

Edellinen kohtaaminen Tsekkiä vastaan oli MM-välierässä, jossa Suomi hakkasi päätä tiiviiseen puolustusmuuriin ja vapauttava voittomaali nähtiin vasta viime sekunneilla hieman onnekkaasti. Samanlaista tiiviistä puolustusta on todennäköisesti vastassa tänäänkin.
– Tsekillä on fyysinen ja totutusti ärsyttävä joukkue, joka pelaa pienessä ”mökissä” 1-2-2-muodostelmalla. Meidän pitää olla tarkkoja omassa syöttöpelissä ja pelata omassa päässä aggressiivisesti, jotta päästään maalipaikoille, Karjalainen kuvailee voiton avaimia.

– Me tullaan pitämään paljon palloa, joten syötöt pitää saada kohdilleen ja muutenkin pelata huolellista peliä. Ja tietty aiotaan tehdä paljon maaleja, huikkaa Kippilä loppuun ennen kuin pakkipari suunnistaa lounaalle.  

Päävalmentaja Lasse Kurronen on valmistautunut siihen, että Tsekki tulee ottelussa kovaa.

– Tsekki otti eilen kunnolla käkättimeen Ruotsilta (14-0 tappio Ruotsia vastaan), niin vastassa on nyt varmasti sisuuntunut ja taistelutahtoinen joukkue. Jos he eivät ole muuttaneet karvaustaan, niin pallonhallinta tulee olemaan meillä. Tämä vaatii meiltä eilistä parempaa pallollista peliä, jotta pääsemme hyville maalipaikoille.

Ottelua voi seurata ilmaiseksi suorana LiveAreenalta: http://sports.livearena.com/Home/Index/?c=11

Jaa artikkeli