Lisenssijärjestelmää kehitetään - vastauksia kentän kutsuun

”Valmentajat ovat toivoneet liitolta harjoitepankkia. Moni on kysellyt harjoitusten piirto-ohjelman perään. Tärkeimmäksi on kuitenkin koettu päästä jakamaan kokemuksia ja ideoita valmentajien kesken,” kertoo seuratoiminnan päällikkö Kim Sällström.

”Useampi joukkueenjohtaja tuntee, että tehtävän hoitoon vaadittava tieto on hajallaan liiton nettisivuilla ja muissa dokumenteissa. Huoltajat kaipaavat ensiaputaitojen päivitystä, tietoa uutuuksista ja erityistaidoista – esimerkiksi teippauksesta,” Sällström kuvaa kentältä tullutta palautetta.

Salibandyliitto vastaa palautteeseen kehittämällä lisenssijärjestelmää. Yhteistyökumppani InnoSportin kanssa tarjotaan verkkokoulutusta, ideointi- ja harjoitepankki, sekä foorumi osaamisen ja kokemusten jakamiseen.
Kentältä tulleen palautteen lisäksi Salibandyliitolle on tärkeää, että pelaaja on toiminnan keskiössä.
Joukkueen muiden toimijoiden roolien määrittely, eettisten periaatteiden tuntemus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys ovat urheilijan kannalta erityisen tärkeitä asioita. Tehtävä määrittelytyö edistää salibandyn toimijoiden keskinäisen arvostuksen ja osaamisen lisääntymistä.

 Keskeiset suunnitellut uudistukset lisenssijärjestelmään kaudelle 2015-2016

  • Lisenssit jakautuvat pelaaja- ja toimihenkilölisensseihin

  • Toimihenkilölisenssejä ovat valmentaja-, erotuomari-, joukkueenjohtaja/huoltajalisenssi

  • toimihenkilölisenssin lunastanut saa lisenssiluokkansa mukaiset oikeudet Salibandyn verkkokoulutusmateriaaleihin ja yhteiseen foorumiin

  • valmentajalisenssissä on kolme tasoa sarjatasoihin jaettuna

  • joukkueenjohtajille ja huoltajille verkkokoulutus

  • kaikilla pääsarjoihin, miesten 2. divisioonaan, naisten divariin ja A-E -juniorisarjoihin osallistuvilla pelaajilla, valmentajilla, joukkueen johtajilla ja huoltajilla tulee olla lisenssi. Muissa sarjapeleissä osallistujilla pitää olla pelaaja- tai erotuomarilisenssi kilpailusääntöjen mukaisesti.

Tervetuloa ylimääräisiin aluekokouksiinkuulemaan ja keskustelemaan asiasta tarkemmin!
https://salibandy.fi/uutiset/liiton-uutiset/salibandyn-tulevaisuus-tyopajat-ja-ylimaaraiset-aluekokoukset-kaynnistyvat-joensuussa/

kuva: Juha Kauppinen

Jaa artikkeli