Kiertuepromoottorin kesäblogi – Superviikonloppu: Varkaus, Kerava, Lahti, Jyväskylä ja Tampere

Kiertuepromoottorin kesäblogissa katusählyn SM-kiertueen promoottori Ilkka Kittilä kertoo tapahtumista, niiden kulusta ja fiiliksistä paikanpäältä. Menneenä viikonloppuna katusählyä pelattiin kaikkiaan viidellä eri paikkakunnalla.

Julkaistu 16.6.2015 11:10

Viime viikko pursusi hommia niin varastolla, toimistolla kuin itse tapahtumissa, eikä siinä hirveän montaa hetkeä ehtinyt vetää henkeä menneen seitsemän päivän aikana. Viikko antoi kuitenkin paljon. Tai viikonvaihde oikeastaan.

Tässä työssä on hienointa juuri se, mitä menneinä viikonloppuina varsinkin on nähnyt. Katusählyturnauksia järjestävät seurat aivan laidasta laitaan ja se tarkoittaa erilaisia toimintatapoja ja erilaisia ihmisiä seurojen johdossa. Tuosta erilaisuudesta oppii tapahtuman järjestämisen osalta paljon.

Perjantaina Varkaudessa Hukka-Pallo järjesti Warkauden Portilla varsin tiivistunnelmaisen ja mukavan turnauksen. Pelejä pelattiin kahdella kentällä ja vaikka joukkueita olisi voinut olla enemmänkin, välittyi turnauksesta varsin hyvä tunnelma jatkuvasti. Tapahtumassa oli väkeä vauvasta vaariin ja järjestäjäseuran ”talkootyöläisinä” toimivat lähinnä junioripelaajat. Hukka-Pallosta ja tapahtumasta itsessään jäi varsin sympaattinen kuva.

Varkaudesta matkani jatkui Jyväskylään ja paikallisen ison seuran, O2-Jyväskylän järjestämään turnaukseen. Tällä kertaa turnaus oli jo suuruusluokaltaan eri tasoa. Piirun verran vajaa 30 joukkuetta kisasi paremmuudestaan ja oheistoimintaa oli aina jäätelöautosta lähtien. Lutakon aukiolla pelattiin neljällä kentällä ja tapahtumassa vilisi myös kansallisesti tunnettuja salibandypelaajia, kuten Happeen miesten, naisten ja a-junioreiden pelaajia, nuorten tuoreita maailmanmestareita, naisten liigaan nousseen O2-Jyväskylän naisten pelaajia sekä O2-Jyväskylän miesten seuraikoneita.

Tapahtuma oli hienosti järjestetty ja tarjosi iloa kaiken ikäisille pelureille, sillä tällä kertaa juniorijoukkueitakin oli mukavasti pelillä. Tapahtumassa pelattiin myös kesän ensimmäinen Pistemestari-turnaus, jota tähdittivät maajoukkuepelaajat Jonne Junkkarinen ja Jami Manninen, sekä O2-JKL-legenda Vesa Hytönen. Pelaajia oli mukana kaikkiaan 18 kappaletta ja pelejä pelattiin kaikkiaan kolmella kentällä. Meininki oli hyvä ja pelimuoto selkeästi kiinnosti ihmisiä.

FB18.jpg

Lauantaina pelejä pelattiin myös Keravalla ja Lahdessa. Blackbirdsin ja PHSB:n järjestämät turnaukset keräsivät mukavasti joukkueita kumpikin ja kummallakin paikkakunnalla saatiin pelata hienossa kesäsäässä ja hymyt korvissa.

Sunnuntaina meikäläinen parkkeerasi auton Tampereella Koulukadun kentälle kello 8.12. Järjestelyt alkoivat tihkusateessa, mikä ei muuten loppunut koko päivän aikana. Laidat kelluivat ja kenttiä jouduttiin putsata enimmästä vedestä lähes joka pelin jälkeen. Olosuhteet olivat kuin järvisählyssä konsanaan.

Tunnelma oli kuitenkin erinomainen! Jokainen paikalla ollut osoitti mainiota harrasteliikuntahenkeä, sillä pelejä pelattiin hyvässä yhteishengessä, eikä vesisade näyttänyt ulospäin haittaavan. Toki katusähly muutti hieman muotoaan ja palloa pyrittiin pelaamaan jonkin verran enemmän ilmassa kuin normaalisti. Tämä kirvoittikin pelaajien lavoista paljon upeita lättysyöttöjä ja nähtiinpä päivän aikana jokunen ilmaveivikin.

Turnauksen järjesti yhden joukkueen seura, kaveriporukka nimeltä Saturday Night Symmetrik. Talkoohenki oli kohdillaan ja lähes koko jengi oli paikalla luoden turnaukseen leppoisaa ilmapiiriä.

Se, mitä ensimmäisenä voisin sanoa menneestä viikonlopusta, on juuri tuo seurojen ja järjestäjien erilaisuus. Se on rikkaus meidän laajalla harrastajakunnalla varustetussa lajissamme. Tällaisen laumaeläimen kohdalla ihmisten kanssa kanssakäyminen on sitä, mikä työssä on lähes välttämätöntä siitä nauttimisen edellytykseksi. Vuorovaikutus on vahvasti ainakin tässä työssä läsnä ja päivästä toiseen tapaa ja kohtaa toinen toisistaan poikkeavia persoonia. Siinä oppii äkkiä ymmärtämään ja arvostamaan seuroja ja ihmisiä monella eri tavalla ja hiffaamaan lähtökohtien ja olosuhteiden vaikutuksia harrastustoimintaan uudenlaisesta perspektiivistä.

Keskiviikkona jatketaan Turengin kesämarkkinoiden yhteydessä SC Urbansin kanssa. Jälleen uusi seura ja uudenlainen katusählytapahtuma. Tulehan sinäkin paikalle!

Katusählyterveisin,
Ilkka Kittilä

PS. Älä missaa meidän Instagram-kisaamme! Ohjeet löydät täältä!

Facebook-kuvapankit:
Varkaus 12.6.
Kerava 13.6.

Lahti 13.6.
Jyväskylä 13.6.
Tampere 14.6.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.