Toisen erän elpyminen nosti Suomen voittoon

Suomi aloitti salibandyn neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksen Hämeenlinnassa 9-6-voitolla Tshekistä. Ottelun käännekohdaksi muodostui toinen erä, jossa Suomi nousi kahden maalin tappioasemasta kolmen maalin johtoon.

Tarkasti pelatun avauserän ensimmäisen osuman nosti hallitusti läpiajosta Tero Tiitu, mutta Tshekki tasoitti, ja loppuaan kohden avausjakso hiipui kyttäileväksi.

Toisesta erästä tuli sitäkin värikkäämpi, ja sen ensimmäisen osuman iski tälläkin kertaa Tero Tiitu, nyt ylivoimalla. Sen jälkeen koitti kuitenkin Suomen kolmen minuutin uni, jonka aikana vastustaja iski kolmesti. Martin Tokos nosti tasoituksen läpiajosta Suomen hukattua pallon hyökkäysalueella, ja Patrik Dozan sekä Tom Ondrusekin maalit syntyivät Suomen harhailtua omalla alueellaan pahasti.

Tshekki tunnetaan joukkueena, joka johtoon päästyään syttyy tavallistakin vaikeammin voitettavaksi, mutta tänään Suomi palasi kuljettajan paikalle nopeasti. Vain minuutti vastustajan neljännen maalin jälkeen Risto Töllikön tarkka kaukolaukaus tolpan juureen aloitti Suomen kirin, ja kohta kiskaisi Casper Pfitzner ylivoimatasoituksen vakiopaikaltaan kuvion keskeltä. Kari Koskelaisen 4-5 sekä Tero Tiitun 4-6 syntyivät Suomen käytettyä pallon päädyssä, ja ennen taukoa Miko Kailiala taisteli vielä puolittaisen läpiajon loppuun ja Suomelle seitsemännen maalin.
Kolmannessa erässä Suomelle osuivat vielä ottelun vaihdossa aloittaneet Mika Moilanen ja Lauri Kapanen puolustaja Nico Salon merkkauttaessa Moilasen osumaan ensimmäisen tehopisteensä miesten maajoukkueessa.

Lauantaina klo 19 Suomi kohtaa Hämeenlinnan Elenia Areenalla Petteri Nykyn, Samu Kuitusen ja Esa Jussilan valmentaman Sveitsin.

Salibandya, Hämeenlinna

Miesten EuroFloorball Tour -turnaus

Tshekki – Suomi 6-9 (1-1, 3-6, 2-2)

1. erä: 9.39 Tero Tiitu 0-1, 15.33 Patrik Suchanek (Lukas Veltsmid) 1-1.
2. erä: 22.02 Tiitu (Tatu Väänänen) 1-2 yv, 24.57 Martin Tokos 2-2, 26.02 Patrik Doza (Jiri Curney) 3-2, 27.25 Tom Ondrusek (Tokos) 2-4, 28.30 Risto Töllikkö (Janne Hulmi) 34-3, 30.32 Casper Pfitzner (Mika Kohonen) 4-4 yv, 33.27 Kari Koskelainen (Miko Kailiala) 4-5, 34.27 Tiitu (Kohonen) 4-6, 35.05 Kailiala (Koskelainen) 4-7.
3. erä: 41.55 Mika Moilanen (Nico Salo) 4-8, 45.20 Ondrej Mikes (Patrik Doza) 5-8, 45.32 Lauri Kapanen (Töllikkö) 5-9,  53.27 Matej Jendrisak (Milan Tomasik) 6-9,