Johanssonista kaikkien aikojen kolmas 700 pisteen mies

Nokian KrP:n Henri Johanssonista tuli tänään Salibandyliigan kaikkien aikojen kolmas 700 tehopisteen mies. Johansson (arkistokuvassa) syötti kolme osumaa nokialaisten taipuessa Jyväskylässä Happeelle maalein 7-5. Hän on nyt tehnyt 345 liigaottelussaan tehot 398+304=702.

Muut 700 pisteen ylittäjät ovat SPV:n Mikko Kohonen (715) ja Viikinkien Mikael Järvi (710). Seuraavana rajaa uhkaa Classicin Lassi Vänttinen, jonka tämän hetken lukema on 665.

Sarjassa viimeisenä viruva Nokian KrP johti illan ottelua vielä toisessa erässä 3-0, mutta herättyään ja vauhtiin päästyään Happee vei pelin lopun 7-2.

Rauman SalBa nappasi kotonaan yllätyspisteen mestarisuosikkeihin kuuluvalta Viikingeiltä 8-8-tasapelillä. Vieraat johtivat ottelua sen puolivälissä jo 7-3, mutta SalBa nousi Miikka Sokan (3+0), Antti Keskitalon (2+1) ja Jasse Kuusiston (0+3) johdolla 8-7-johtoon. Viikinkien Miko Kailiala laukoi viisi minuuttia ennen täyttä aikaa taululle tasanumerot, jotka kestivät viiden minuutin jatkoajankin.

Mika Kohosen johtama ykkösviisikko latoi kahdeksan maalia kun mestari SPV kaatoi kotonaan NST:n 10-6. Illan tehomiehiä olivat kentällisestä kuitenkin Sami Koski (2+2), Ville Kuusela (1+3) ja Petri Hakonen (2+1).

Illan pääkaupunkiseudun paikallisottelu punnerrettiin Helsingin Pasilassa, jossa nousija M-Team ja Westend Indians tasasivat pisteet tuloksella 7-7. M-Team johti kolmesti kahdella maalilla, mutta espoolaiset kirivät yhä uudelleen rinnalle. M-Teamin Visa Rikala ja Indiansin Ville Kangasmäki kokosivat kumpikin tehot 2+1.

Classic ja Happee ovat repäisseet sarjakärjessä etumatkaa pääjoukkoon kun Classicilla on 18, Happeella 16 ja kaksikkoa yhden ottelun vähemmän pelanneella kolmonen Tapanilan Erällä 11 pistettä. Kärkikaksikosta kumpikaan ei ole tänä syksynä vielä hävinnyt.

Sunnuntaina Salibandyliigassa nautiskellaan Espoon derbystä Oilers – Westend Indians.

Arkistokuva: Topi Naskali