"Vielä lisää huolellisuutta pallon kanssa"

Suomen valmentaja Mika Ahonen myönsi, että 7-0-voitosta huolimatta kolmen päivän tauko näkyi aluksi Tanska-puolivälierän otteissa. Huomisessa Tshekki-välierässä pitää pallosta pitää vieläkin paremmin huolta.

– Aina nihkeää oli vähän aikaa kun alla oli pitkä tauko, mutta heti toisen erän alusta näkyi, että nyt alkaa kulkea. Ei älytöntä määrää maaleja oltu hakemassakaan, mutta hetken aikaa meinasi tulla vähän vaikeaa. Ei sitten kuitenkaan tullutkaan.
Tanskan kyykkiessä sumpussa oman maalinsa edessä valui Suomen peli useimmiten pyörittämään palloa sen ulkopuolella.
– Lopussa sitten oli jo selvässä johdossa ohjeetkin, että saa pitää palloa eikä tarvitse enää rynniä turhaan väleihin, Mika Ahonen kertoi.

Suomen viiden minuutin ylivoimapeli ei suorastaan häikäissyt, mutta ihan juhlakattausta ei valmennus vielä tässä kohdin pöytään kantanutkaan,
– Aamulla reenattiin ylivoimaa mutta tänään ei vielä vedetty niillä, joita viikonloppuna käytetään, ”Amu” myönsi.
Niin Ruotsin kuin Suomenkin joukkueessa on ollut pientä sairastelua, ja esimerkiksi Nico Salo ei ollut tänään kokoonpanossa. Samoin Jani Kukkola jäi kesken puolivälierän lepäämään.
– Pientä vaivaa aina on, mutta ei mitään pahempaa. ”Kukkiskin” olisi kyllä tarvittaessa voinut pelata loppuun, ja kaikki ovat varmaan mukana jo huomenna.

Seitsemästä tehdystä maalista ja nollapelistä huolimatta valmennus löytää aina parannettavaa.
– Edelleen puolustuspeli toimi hyvin, mutta vastahyökkäyksiä annettiin vielä liikaa. Ensimmäisen erän jälkeen kaverilla oli niitä enemmän kuin meillä, ja huomenna tulee vastaan Tshekki, joka on vastahyökkäysjoukkue. Huolellisuutta pallon kanssa pitää olla vieläkin lisää, Mika Ahonen tiivisti.

Teksti ja kuva: Mika Hilska

Jaa artikkeli