TPS:n Olli Kinnuselle kahden ottelun pelikielto kontaktista Joonas Pylsyyn

Pääsarjojen kurinpitäjä määräsi TPS:n Olli Kinnuselle kahden ottelun pelikiellon eilisen ottelun kontaktista Classicin Joonas Pylsyyn.

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on tänään käsitellyt Classicin eilisestä Salibandyliigan neljännestä loppuottelusta tekemän rikkomusilmoituksen ja TPS:n samasta ottelusta tekemän videotutkintapyynnön. Kurinpitäjä määräsi TPS:n Olli Kinnuselle kahden ottelun pelikiellon Joonas Pylsyyn kohdistuneesta kontaktista. Classicin Juha Kivilehdolle ei määrätty rangaistusta TPS:n Sami Saariseen osuneesta mailahuitaisusta.

Classic teki rikkomusilmoituksen tilanteesta, jossa TPS:n Olli Kinnunen osui Classicin Joonas Pylsyä päähän ja tämä jäi makaamaan maahan. TPS katsoi kyse olleen pelin luonteeseen tyypillisesti kuuluvasta nopeasta suunnanmuutostilanteesta, jossa pelaajien päät osuivat vahingossa toisiinsa.

Kurinpitäjä katsoi, että kyse ei ollut tapaturmasta tai vahingosta. Kurinpitäjä perustelee:

Tilanne saa alkunsa, kun Pylsy antaa harhasyötön TPS:n pelaajalle. Kinnunen pysäyttää välittömästi vauhtinsa ja lähtee vastahyökkäykseen. Kinnusen katse on hetken pallossa, mutta suunnanmuutoksen jälkeen hän suuntaa katseensa eteenpäin ja hänellä on esteetön näkyvyys Pylsyyn. Pylsy tekee myös suunnanmuutoksen ja pelaajat törmäävät kovassa vauhdissa toisiinsa.

Kinnusen suunnattua katseensa eteenpäin hänellä on aikaa reagoida tapahtumiin. Tästä huolimatta hän ottaa askeleen eteenpäin ja valmistautuu törmäykseen kohottamalla kätensä törmäystä pehmentämään. Lisäksi Kinnunen on törmäyshetkellä voimakkaasti eteenpäin suuntautunut, mikä osoittaa myös, että hän valmistautuu kontaktiin. Täten katson, että Kinnunen on tahallisesti aiheuttanut kontaktin tai ainakin hänen olisi pitänyt mieltää, että hänen toimintansa todennäköinen seuraus on kontakti Pylsyyn.

TPS teki videotutkintapyynnön tilanteesta, jossa Classicin Juha Kivilehdon maila osui TPS:n Sami Saarista alavartaloon.

TPS katsoi, että Kivilehto pelasi tilanteessa epäurheilijamaisesti ja osoitti piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä kohtaan. Classic puolestaan katsoi vastineessaan, että Kivilehto pyrki häiritsemään vastustajan syöttölinjaa ns. mailapeitolla/häirinnällä, josta johtuen vastustajan pelaaja sai pienen osuman alavatsan/käsien alueelle eikä loukkaantunut tilanteessa.

Kurinpitäjä perustelee:

Videotallenteelta on selvästi havaittavissa, että Kivilehto ei pelaa mailallaan palloa vaan hän tarkoituksellisesti huitaisee mailallaan Saarisen alavartaloon. Täten Kivilehto on syyllistynyt rangaistuksen arvoiseen rikkeeseen.

Ja: 

Vaikka kyse on tahallisesta lyönnistä, Kivilehdon mailan heilautus on yhdellä kädellä tehty kevyt lyönti, joka ei osu genitaalialueelle. Teko ei osoita merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan. 

Päätöksiin on mahdollisuus vielä hakea muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

Päätölkset kokonaisuudessaan ovat luettavina Salibandyliigan kurinpito -sivulla.

Katso tästä Olli Kinnusen ja Joonas Pylsyn kontakti:

 Valokuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli